Χτυπάμε στο μίξερ τα μέλι με τη ζάχαρη και το λάδι για 3 λεπτά.
Προσθέτουμε το αλεύρι, τη σόδα, το αλάτι και τη κανέλα και συνεχίζουμε (με πιο χαμηλή ταχύτητα) το χτύπημα μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά μας.
Προσθέτουμε το καρότο, το μήλο, τα καρύδια και τις σταφίδες και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα.
Μοιράζουμε τη ζύμη μας σε φορμάκια για cupcakes και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C για 20-25 λεπτά.
Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν.
Σε ένα μπολ ρίχνουμε τη άχνη ζάχαρη, το νερό και τη βανίλια και ανακατεύουμε το γλάσο έως ότου γίνει λείο. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο ακόμη νερό για να γίνει σαν ρευστή κρέμα.Αν θέλετε μπορείτε να αντικαταστήσετε τη βανίλια με ξύσμα και χυμό πορτοκαλιού ή λεμονιού!