Go Back

Ζυμαρικά µε καλοκαιρινά λαχανικά και ανθότυρο

από την agathiara

Ingredients

  • 1 πακέτο τριβελάκι (ή άλλο ζυμαρικό της αρεσκεία σας)
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 ποτήρι κρασιού ελαιόλαδο
  • 2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 4-5 μικρά κολοκυθάκια
  • 2-3 μελιτζάνες φλάσκες
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης
  • 1 kg ντομάτες χοντροκομμένες
  • 500 γρ. ανθότυρο
  • ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Φρέσκια ρίγανη

Instructions

  • Βράζετε το τριβελάκι σε µια κατσαρόλα µε αλατισμένο νερό. Βράζουμε για περίπου 8-10 λεπτά ανάλογα και τις οδηγίες, προσέχοντας να μην μας λασπώσουν.
  • Το σουρώνετε. ανακατεύετε µε 2 κουταλιές ελαιόλαδο και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.
  • Πλένετε όλα τα λαχανικά που θα χρησιμοποιήσετε και ένα προς ένα, τα κόβετε στο κατάλληλο μέγεθος, ως εξής:
    Τις πιπεριές Φλωρίνης σε λωρίδες.
    Τα κολοκυθάκια τα κόβετε χοντρά σε ροδέλες, περίπου 1 cm πάχους και έπειτα σε κύβους.
    Τις μελιτζάνες επίσης σε χοντρές ροδέλες 1 cm πάχους και μετά αυτές στα 4 ή στα 6 κομμάτια 2-3 cm μήκους, ανάλογα με το μέγεθος της ροδέλας.
    Τα φρέσκα κρεμμυδάκια τα καθαρίζετε απ’ έξω, και μετά  λεπτές ροδέλες των 2-3 mm πάχους.
  • Βάζετε το ελαιόλαδο σε χαμηλή φωτιά και τσιγαρίζετε τα κρεµµύδια (ξερά και φρέσκα), τα κολοκύθια, τις μελιτζάνες και την πιπεριά για 5-6 λεπτά περίπου.
  • Προσθέτετε τις ντομάτες, αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη, ρίγανη και µμαϊντανό και αφήνετε τη σάλτσα να δέσει.
  • Κόβετε το ανθότυρο σε μεγάλα κοµµάτια και το ανακατεύετε στη σάλτσα.
  • Σερβίρετε το τριβελάκι µε τη σάλτσα σε μεγάλα πιάτα και τρίβετε φρέσκο πιπέρι!
    Φυσικά, το πιάτο αυτό δε θα μπορούσε παρά να συνοδευθεί από ένα κρύο λευκό κρασί μαζί με τον ιδιοκτήτη του υπέροχου αυτού loft!
    *Ευχαριστούμε τον Μιχάλη Πουργούρη για τη φιλοξενία!

Notes

#Enjoy and follow Meli Soula 
Το πιο “γλυκό” κανάλι στο YouTube είναι πλέον γεγονός.
Συνταγές, tips, συνεντεύξεις και εκπλήξεις πολλές που έχουν να κάνουν με τα γλυκά και όχι μόνο.
Ελάτε και εσείς στην παρέα μας κάνοντας subscribe στο κανάλι μας στο YouTubeMeliSoula.gr
Course: Main Course
Keyword: Ανθότυρο, Ζυμαρικά, Λαχανικά