Go Back

Tuna balls

με τον Ιερεμία Αμβροσιάδη

Ingredients

  • 2 κονσέρβες τόνου σε νερό
  • 1 πιπεριά Φλωνίνης κομμένη σε κύβους
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι
  • ½ ματσάκι μαϊντανό
  • Μουστάρδα Dijon
  • Μουστάρδα Κανονική
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Τζίντζερ τριμμένο

Για το κουρκούτι:

  • 1 μπίρα
  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Instructions

  • Αρχικά ψιλοκόβουμε τα λαχανικά μας. Η πιπεριά Φλωρίνης θα δώσει την γλυκάδα που χρειαζόμαστε για τους κεφτέδες μας ενώ το φρέσκο κρεμμυδάκι και ο μαϊντανός θα προσθέσουν δροσιά και φρεσκάδα.
  • Αν θέλουμε προσθέτουμε και λίγο τριμμένο τζίντζερ, έτσι για να «τσιμπάει» λίγο στη γεύση. Το τζίντζερ ταιριάζει πολύ με το ψάρι. Μπορείτε να το αντικαταστήσετε με λίγο σκορδάκι.
  • Αναμιγνύουμε όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτουμε και τον τόνο.
    Αφήνουμε στην άκρη το μίγμα για 10 λεπτά.

Εν τω μεταξύ φτιάχνουμε το κουρκούτι:

  • Ρίχνουμε σε ένα μπολάκι μια μπίρα και κοσκινίζουμε από πάνω το αλεύρι. Ρίχνουμε όσο αλεύρι χρειαστεί, μέχρι να γίνει ένα παχύρευστο μίγμα.
    Ενσωματώνουμε το κουρκούτι στο μπολ με τον τόνο και τα λαχανικά. Ανακατεύουμε καλά.
  • Με δυο κουτάλια φτιάχνουμε μακρόστενα κεφτεδάκια (μπορείτε να βάλετε και χέρι, δεν είναι κακό!).
  • Τηγανίζουμε σε μπόλικο λάδι και τοποθετούμε τα κεφτεδάκια τόνου πάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

Στη συνέχεια στήνουμε το πιάτο μας:

  • Βουτάμε ένα κουτάλι σε δροσερό κρύο γιαούρτι και «ζωγραφίζουμε» μέσα στο πιάτο!
    Προσθέτουμε τα ζεστά κεφτεδάκια τόνου και σερβίρουμε αμέσως.
    Καλή όρεξη!

Notes

TIP: Αν κάνετε νηστεία, έρχεται η Κυριακή των Βαΐων, μια από τις ελάχιστες ημέρες μέσα στη Σαρακοστή που τρώμε ψάρι!

 
#Enjoy and follow Meli Soula 
Το πιο “γλυκό” κανάλι στο YouTube είναι πλέον γεγονός.
Συνταγές, tips, συνεντεύξεις και εκπλήξεις πολλές που έχουν να κάνουν με τα γλυκά και όχι μόνο.
Ελάτε και εσείς στην παρέα μας κάνοντας subscribe στο κανάλι μας στο YouTubeMeliSoula.gr
Course: Appetizer
Keyword: Tuna Balls, Κεφτεδάκια