Go Back

Croque madame

από τη Δήμητρα Δημητρίου

Ingredients

Για τη μπεσαμέλ:

  • 60 γρ. βούτυρο
  • 60 γρ. αλεύρι
  • 1 ½ κ.γ. μουστάρδα
  • 450 ml γάλα σε θερμοκρασία δωματίου
  • Πιπέρι
  • Αλάτι

Για τα τοστ:

  • 10 αυγά ποσέ ή τηγανιτά
  • 10 φέτες σπιτικό ψωμί του τοστ
  • 60 γρ. βούτυρο
  • 6 φέτες γκούντα

Instructions

Για τη μπεσαμέλ:

  • Βάζουμε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο. Αφού λιώσει, ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά με σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  • Προσθέτουμε τη μουστάρδα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Στη συνέχεια ρίχνουμε το γάλα σε τρεις δόσεις αναμειγνύοντας πολύ καλά μετά από κάθε δόση.
  • Βάζουμε πιπέρι και αλάτι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
  • Η μπεσαμέλ μας είναι έτοιμη μόλις βγουν οι πρώτες φουσκάλες, οπότε τη βάζουμε σε ένα μπολ. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.

Για τα croque Madame:

  • Προσθέτουμε τη μισή ποσότητα από το βούτυρο, που θα χρησιμοποιήσουμε σε τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
  • Αφού λιώσει, βάζουμε 2 φέτες ψωμί τοστ και γυρίζουμε από την άλλη μεριά μόλις πάρουν χρώμα. Αφαιρούμε και ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για όλες τις φέτες.
  • Απλώνουμε τις τηγανισμένες φέτες μας σε ένα ταψάκι με λαδόκολλα.
  • Έπειτα, αλείφουμε κάθε φέτα με μια 1 κ.σ. μπεσαμέλ, μια φέτα τυρί σε 5 φέτες και στις υπόλοιπες 5 φέτες βάζουμε από μια φέτα ζαμπόν. Προσθέτουμε πιπέρι και ψήνουμε στο γκριλ μέχρι να λιώσει το τυρί.
  • Ενώνουμε τις φέτες του τυριού με του ζαμπόν. Ως εδώ έχουμε πετύχει το croque monsieur.
  • Για να γίνει madame χρειάζεται από πάνω από 2 αυγά ποσέ ή τηγανητά!
    Έτοιμα!

Notes

#Enjoy and follow Meli Soula 
Το πιο “γλυκό” κανάλι στο YouTube είναι πλέον γεγονός.
Συνταγές, tips, συνεντεύξεις και εκπλήξεις πολλές που έχουν να κάνουν με τα γλυκά και όχι μόνο.
Ελάτε και εσείς στην παρέα μας κάνοντας subscribe στο κανάλι μας στο YouTubeMeliSoula.gr
Course: Breakfast & Brunch
Keyword: Croque madame