Go Back

Espresso Pancakes

από την Εμμανουέλα Κόκκαλη
Servings 10 pancakes

Ingredients

  • 300 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 2 φακελάκια στέβια (ή 2 κ.σ. Σούπας ζάχαρη)
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 αυγό χτυπημένο
  • 200 γρ. φρέσκο γάλα
  • 1 δόση espresso σε θερμοκρασία δωματίου
  • 3 κ.σ. βούτυρο λιωμένο σε θερμοκρασία δωματίου ή απλά μέλι και νιφάδες σοκολάτες

Instructions

  • Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με τη στέβια και το αλάτι. Ανοίγουμε μια μικρή λακκούβα στη μέση και ρίχνουμε το αβγό. Αρχίζουμε να ανακατεύουμε και να ενσωματώνουμε.
  • Προσθέτουμε το βούτυρο, ανακατεύοντας και μετά το εσπρέσο. Θα έχουμε ένα παχύ μείγμα.
  • Ρίχνουμε γάλα σιγά­ σιγά και ανακατεύουμε, μέχρι να έχουμε έναν χυλό, σαν ζύμη κέικ. Αφήνουμε το μείγμα για 15′ να ξεκουραστεί, σκεπασμένο με μεμβράνη.
  • Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε λίγο βούτυρο και ρίχνουμε 3 κουταλιές σούπας από το μείγμα στο κέντρο του.
  • Μόλις αρχίσει και βγάζει φουσκάλες, γυρίζουμε το pancake από την άλλη πλευρά να ψηθεί τελείως.
  • Απλώνουμε σε πιάτο, το ένα πάνω στο άλλο και σερβίρουμε ζεστά κατά προτίμηση.
  • Είναι όμως πολύ αφράτα και τρώγονται και μετά από αρκετές ώρες.

Notes

Plus: Διαβάστε τη συνέντευξη της Εμμανουέλας Κόκκαλη στο melisoula.gr 
 
#Enjoy and follow Meli Soula 
Το πιο “γλυκό” κανάλι στο YouTube είναι πλέον γεγονός.
Συνταγές, tips, συνεντεύξεις και εκπλήξεις πολλές που έχουν να κάνουν με τα γλυκά και όχι μόνο.
Ελάτε και εσείς στην παρέα μας κάνοντας subscribe στο κανάλι μας στο YouTubeMeliSoula.gr
Course: Breakfast & Brunch
Keyword: Espresso Pancakes