Go Back

Σαλάτα με ανθότυρο και χειροποίητο πέστο

από τον σεφ Θοδωρή Καρίνο

Ingredients

  • 80 γρ. ανθότυρο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • ½ κ.σ. πελτέ ντομάτας (Σαντορίνης κατά προτίμηση)
  • ½ φλ. τριμμένη ντομάτα
  • 1/10 φλ. αγγούρι ξεφλουδισμένο και χωρίς σπόρια
  • 80 γρ. τοματίνια
  • ½ σκ. σκόρδο
  • ½ κ.σ. κουκουνάρι
  • Φύλλα φρέσκου βασιλικού
  • 1 κ.σ. γραβιέρα
  • Φύτρες για γαρνιτούρα (προαιρετικά)

Instructions

  • Ρίχνουμε στο μπλέντερ τριμμένη ντομάτα με λίγο ελαιόλαδο, φρέσκια ρίγανη, αλάτι, πιπέρι και πελτέ ντομάτας. Προσθέτουμε και το αγγούρι και χτυπάμε καλά μέχρι να έχουμε μια ομοιογενή σάλτσα.
  • Φτιάχνουμε τη σάλτσα pesto. Χτυπάμε στο μπλέντερ βασιλικό, σκόρδο, κουκουνάρι, τριμμένη γραβιέρα και ελαιόλαδο.
  • Ετοιμάζουμε τη σαλάτα. Βάζουμε πρώτα στο πιάτο τα κομμένα τοματίνια και το ανθότυρο. Συμπληρώνουμε με ελαιόλαδο και pesto. Γαρνίρουμε με τις φύτρες. Και συνοδεύουμε με τριμμένη ντομάτα και μια φέτα ψωμί (κατά προτίμηση χαρουπόψωμο).
    Extra tip: Προσθέτουμε κι ένα παγάκι στο χτύπημα για να διατηρήσουμε πιο ζωντανό το χρώμα!

Notes

#Enjoy and follow Meli Soula 
Το πιο “γλυκό” κανάλι στο YouTube είναι πλέον γεγονός.
Συνταγές, tips, συνεντεύξεις και εκπλήξεις πολλές που έχουν να κάνουν με τα γλυκά και όχι μόνο.
Ελάτε και εσείς στην παρέα μας κάνοντας subscribe στο κανάλι μας στο YouTubeMeliSoula.gr
Course: Salad
Keyword: Ανθότυρο, Πέστο, Σαλάτα