Go Back

Muffin από σπανάκι

Ingredients

  • 2 φλ. αλεύρι ολικής άλεσης
  • 1 ½ κ.γ. κανέλα
  • 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • ½ κ.γ. μαγειρική σόδα
  • ¼ κ.γ. αλάτι
  • 1 μπανάνα
  • 170 γρ. σπανάκι

Υγρά συστατικά:

  • ¾ φλ. γάλα
  • ½ φλ. μέλι
  • ½ φλ. βούτυρο ανάλατο
  • 1 μεγάλο αυγό
  • 1 κ.γ. υγρή βανίλια

Instructions

  • Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου και βουτυρώστε τις φόρμες που θα χρησιμοποιήσετε (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και χαρτάκια για cupcakes).
  • Αναμίξτε το αλεύρι, με την κανέλα, το baking powder, τη σόδα και το αλάτι.
    muffin από σπανάκι
  • Λιώστε το βούτυρο και σε ένα μπλέντερ, τοποθετήστε το με όλα τα υγρά συστατικά που αναφέρονται παραπάνω.
  • Ρίξτε το υγρό μείγμα μέσα στο μείγμα με το αλεύρι και αναμίξτε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
    muffin από σπανάκι
  • Βάλτε από 1 1/2 με 2 κουτ. σούπας μείγμα στα χαρτάκια και ψήστε για 18-22 λεπτά ή μέχρι να είναι έτοιμα (δοκιμάστε με μια οδοντογλυφίδα ή ένα μαχαίρι αν έχουν ψηθεί-καθώς φούρνο με φούρνο διαφέρει).
    Αφήστε τα να κρυώσουν καλά και απολαύστε τα!
Course: Breakfast & Brunch
Keyword: Cakes - Cupcakes - Muffins, Muffins, Σπανάκι