Go Back

Πανακότα με στέβια

Ingredients

  • 300 γρ. κρέμα γάλακτος light
  • 300 γρ. φρέσκο γάλα light
  • 30 γρ. γλυκαντικό στέβια
  • 3 φύλλα ζελατίνης των 5 γρ.
  • 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό 2%
  • Μέλι για σερβίρισμα

Instructions

  • Βάζουμε τις ζελατίνες σε ένα μπολ με κρύο νερό για να μαλακώσουν. 
  • Ρίχνουμε και τη στέβια και ανακατεύουμε. Βάζουμε τη κατσαρόλα στη φωτιά και μόλις αρχίσει να φουσκώνει το γάλα την κατεβάζουμε.
  • τραγγίζουμε τα φύλλα ζελατίνας και τα προσθέτουμε στη κατσαρόλα.Ανακατεύουμε καλά-καλά και ρίχνουμε το μίγμα της πανακότας σε ένα μπολ.
  • Περιμένουμε να κρυώσει.
  • Όταν φτάσει σε χλιαρή θερμοκρασία (ενώ συνεχίζουμε να ανακατεύουμε για να διαλυθεί η ζελατίνα) προσθέτουμε το στραγγιστό γιαούρτι.
    Η δουλειά μας είναι η ίδια…ανακατεύουμε, ανακατεύουμε, ανακατεύουμε!
  • Όταν ομογενοποιηθούν τα υλικά, αφήνουμε το μίγμα να κρυώσει εντελώς.
    Ρίχνουμε τη πανακότα σε μια φόρμα.
  • Συνήθως οι Ιταλοί την σερβίρουν σε μια μακρόστενη φόρμα, αν θέλουμε όμως μπορούμε να την βάλουμε σε στρογγυλή ή να την μοιράσουμε και σε μικρά μπολάκια. Όπου κι αν τη βάλουμε, πρέπει να μείνει στο ψυγείο για 3 ώρες, μέχρι να σταθεροποιηθεί.
    Περιχύνουμε με μέλι και σερβίρουμε.

Notes

#Enjoy and follow Meli Soula 
Το πιο “γλυκό” κανάλι στο YouTube είναι πλέον γεγονός.
Συνταγές, tips, συνεντεύξεις και εκπλήξεις πολλές που έχουν να κάνουν με τα γλυκά και όχι μόνο.
Ελάτε και εσείς στην παρέα μας κάνοντας subscribe στο κανάλι μας στο YouTubeMeliSoula.gr
Course: Dessert
Keyword: Panna Cotta, Κρέμες, Πανακότα, Στέβια