Go Back

Δίχρωμη panna cotta raspberry

Ingredients

Για το ζελέ:

  • 500 γρ. κατεψυγμένα raspberries
  • 30 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 φακελάκι ζελατίνη σε σκόνη

Για την πανακότα:

  • 250 ml κρέμα γάλακτος 35%
  • 125 ml φρέσκο γάλα
  • 1 φακελάκι ζελατίνη σε σκόνη
  • 50 γρ. ζάχαρη
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 2 κ.σ. σιρόπι από raspberries (απ΄ αυτό που θα φτιάξουμε για το ζελέ)

Instructions

Για το ζελέ:

  • Σε μπολ βάζουμε 50 ml νερό και ρίχνουμε μέσα τη ζελατίνη. Ανακατεύουμε και αφήνουμε για 5 λεπτά.
  • Αφού ξεπαγώσουν τα raspberries τα πολτοποιούμε στο μούλτι, τα περνάμε από ψιλή σήτα και τα βάζουμε σε μικρή κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη.
  • Βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά και αποσύρουμε. Αφού αφαιρέσουμε 2 κουταλιές σούπας (τις κρατάμε στην άκρη) προσθέτουμε τη βανίλια και τη διαλυμένη ζελατίνη και ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε το ζελέ στην άκρη , να πέσει λίγο η θερμοκρασία του.
    Και πάμε να φτιάξουμε την πανακότα.

Για την πανακότα:

  • Σε μπολ βάζουμε 50 ml νερό και ρίχνουμε μέσα τη ζελατίνη. Ανακατεύουμε και αφήνουμε για 5 λεπτά.
  • Ρίχνουμε τη κρέμα γάλακτος μαζί με το γάλα και τη ζάχαρη σε μικρή κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά μέχρι να ζεσταθούν χωρίς όμως να κοχλάσουν.
  • Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη βανίλια και τη ζελατίνη και ανακατεύουμε καλά.
  • Προσθέτουμε τις 2 κουταλιές από το σιρόπι και ανακατεύουμε.
  • Μοιράζουμε την πανακότα σε ατομικά φορμάικα ή μπολάκια και τα τοποθετούμε στο ψυγείο.
    Αφού πήξει η πανακότα ρίχνουμε από πάνω από το ζελέ και τα βάζουμε ξανά στο ψυγείο.

Notes

#Enjoy and follow Meli Soula 
Το πιο “γλυκό” κανάλι στο YouTube είναι πλέον γεγονός.
Συνταγές, tips, συνεντεύξεις και εκπλήξεις πολλές που έχουν να κάνουν με τα γλυκά και όχι μόνο.
Ελάτε και εσείς στην παρέα μας κάνοντας subscribe στο κανάλι μας στο YouTubeMeliSoula.gr
Course: Dessert
Keyword: Panna Cotta, Raspberry, Κρέμες, Πανακότα