Go Back

Μωβ πανακότα με γιαούρτι, μέλι και λεβάντα

Servings 4 άτομα

Ingredients

Για τη συνταγή:

  • ¾ φλ. γάλα πλήρες
  • ¾ φλ. κρέμα γάλακτος 35%
  • 1 ½ φλ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 3 κ.σ. μέλι
  • 2 κ.σ. αποξηραμένη λεβάντα
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 4 φύλλα ζελατίνης (7 γρ.)
  • Προαιρετικά: μωβ χρώμα ζαχ/κης

Για το σερβίρισμα:

  • 1 κ.σ. αποξηραμένη λεβάντα ή αποξηραμένα λουλούδια
  • Χρωματιστή ζάχαρη

Instructions

  • Βάζετε τα φύλλα ζελατίνης σε ένα μπολ με κρύο νερό να μουλιάσουν και τα αφήνετε στην άκρη.
  • Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε το γάλα, την κρέμα γάλακτος, το μέλι, το εκχύλισμα βανίλιας και τη λεβάντα. Τοποθετείτε την κατσαρόλα σε μέτρια θερμοκρασία και αφήνετε το μείγμα να έρθει σε σημείο βρασμού. Ανακατεύετε με μια σπάτουλα σιλικόνης να λιώσει το μέλι. Αμέσως μόλις έρθει σε βρασμό το μείγμα το αποσύρετε από τη φωτιά και το αφήνετε να κρυώσει για 5 λεπτά.
  • Ρίχνετε το γιαούρτι σε ένα μπολ και το ανακατεύετε με έναν αυγοδάρτη να γίνει λείο σαν κρέμα. Στύβετε καλά με τα χέρια σας τα φύλλα ζελατίνης και τα προσθέτετε στο μείγμα του γάλατος ανακατεύοντας απαλά να διαλυθούν. Ρίχνετε το μείγμα του γάλακτος στο μπολ με το γιαούρτι και ανακατεύετε με μια σπάτουλα να ενσωματωθούν τα υλικά.
  • Μοιράζετε το μείγμα σε έξι ποτήρια και τα τοποθετείτε στο ψυγείο να παγώσουν για τουλάχιστον 6 ώρες. Αν χρησιμοποιήσουμε φορμάκια, ξεφορμάρουμε τις κρέμες σε πιάτα. Πώς; Βυθίζουμε τα 2/3 από κάθε φορμάκι σε λίγο ζεστό νερό για μερικά δευτερόλεπτα και τα αναποδογυρίζουμε.
  • Σερβίρετε την πανακότα αφού την πασπαλίσετε με λίγη ή χρωματιστή ζάχαρη!!

Notes

#Enjoy and follow Meli Soula 
Το πιο “γλυκό” κανάλι στο YouTube είναι πλέον γεγονός.
Συνταγές, tips, συνεντεύξεις και εκπλήξεις πολλές που έχουν να κάνουν με τα γλυκά και όχι μόνο.
Ελάτε και εσείς στην παρέα μας κάνοντας subscribe στο κανάλι μας στο YouTubeMeliSoula.gr
Course: Dessert
Keyword: Panna Cotta, Κρέμες, Πανακότα