Go Back

Σάλτσα Σοκολάτας

Ingredients

  • 180 γρ. κουβερτούρα
  • 2 φλιτζανάκι του καφέ νερό
  • 2 κ.σ. κονιάκ
  • 3 κ.σ. ζάχαρη
  • 2 κ.σ. βούτυρο κομμένο σε κύβους
  • 5 κ.σ. κρέμα γάλακτος 35%
  • 1 κρυσταλλική βανίλια (βανιλίνη)

Instructions

  • Σε ένα κατσαρολάκι (γαλατιέρα) βάζουμε την κρέμα, το νερό και τη ζάχαρη να βράσουν σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
  • Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τη σοκολάτα, το βούτυρο, το κονιάκ, τη βανίλια και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να γίνει λεία η σάλτσα.
  • Αφήνουμε να κρυώσει. Διατηρείται για μια μέρα εκτός ψυγείου. Αν μπει στο ψυγείο, χάνει τη γυαλάδα της και σταδιακά σφίγγει.
Course: Dessert
Keyword: Κρέμες, Σάλτσα Σοκολάτας, Σοκολάτα