Go Back

Φανουρόπιτα

Equipment

  • Ταψί Νο 28

Ingredients

  • 1 κούπα σπορέλαιο
  • 3 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 1 κούπα φυσικό χυμό πορτοκάλι
  • 1 κ.γ. σόδα
  • ½ κούπα καρύδι κομμένο μέτριο
  • ½ κούπα σταφίδα ξανθή
  • ½ κ.γ. γαρίφαλο
  • ¾ κ.γ. κανέλα

Instructions

Πριν την εκτέλεση:

  • Διαλύουμε τη σόδα μέσα στον χυμό πορτοκάλι.
  • Αν έχουμε ήδη τη σταφίδα στο ψυγείο τότε πρέπει να τη βάλουμε 4 ώρες σε νερό για να φουσκώσει. Αν την πάρουμε φρέσκια τη χρησιμοποιούμε απευθείας.

Βήματα:

  • Χτυπάμε το λάδι μαζί με τη ζάχαρη μέχρι να λιώσει όσο περισσότερο γίνεται η ζάχαρη. Σε αυτό το μείγμα ρίχνουμε το πορτοκάλι που έχουμε διαλύσει τη σόδα. Συνεχίζουμε το χτύπημα για 3-4 λεπτά (σε αυτό το στάδιο χρησιμοποιούμε μίξερ).
  • Σε ένα μπολ έχουμε βάλει το αλεύρι μαζί με το γαρίφαλο, την κανέλα, το καρύδι και τη σταφίδα (την οποία έχουμε στεγνώσει ταμποναριστά για να μην σβολιάσει το αλεύρι όταν τη ρίξουμε).
  • Ανακατεύουμε με αναδευτήρα ή με κουτάλι το μείγμα. Δεν χρειάζεται να ξαναχρησιμοποιήσυμε το μίξερ.
  • Έχουμε λαδώσει ελάχιστα το ταψί ( 28 νούμερο), γιατί ήδη το μείγμα μας έχει όσο λάδι χρειάζεται για να μην κολλήσει και απλώνουμε το μείγμα.
  • Βάζουμε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°-170° βαθμούς, ανάλογα τον φούρνο(ψήνεται και σε αντίσταση και σε αέρα) για 40-60 λεπτά.
  • Αφήνουμε τη φνουρόπιτα να κρυώσει και μετά την κόβουμε.

Notes

Tip διακόσμησης:
Τοποθετήστε στην επιφάνειά της μια χάρτινη δαντέλα και κοσκινίστε μ’ ένα σουρωτήρι ζάχαρη άχνη.
Αφαιρέστε με προσοχή τη δαντέλα και τα σχέδιά της θα αποτυπωθούν στην επιφάνεια της φανουρόπιτας.
Ή αλλιώς, πασπαλίστε την απλώς με λίγη άχνη ζάχαρη.
 
 
 
Φώτο άρθρου : https://www.olivemagazine.gr
Course: Cakes,
Keyword: Φανουρόπιτα