Go Back

Γρανίτα τζιν τόνικ

Για 10 μικρές γρανίτες

Ingredients

  • 4 φλ. ψιλοκομμένο ανανά/πεπόνι/αγγούρι
  • ¼ φλ. ζάχαρη
  • ½ φλ. νερό
  • 1 ¾ νερό τόνικ
  • 1 φλ. τζιν
  • Φύλλα κόλιαντρου ή μέντας

Instructions

  • Για να παγώσει καλά η γρανίτα χρειάζεται να βάλετε ακριβώς όσο αλκοόλ γράφει στη συνταγή και να προσθέσετε ένα φρούτο της αρεσκείας σας. Με το τζιν τόνικ ταιριάζει ο ανανάς ή το πεπόνι, μπορείτε όμως να δοκιμάσετε και κάτι άλλο διαφορετικό, π.χ. αγγγούρι.
  • Βάζουμε στο μπλέντερ το νερό, τη ζάχαρη και το αγγούρι/πεπόνι ή ανανά.
  • Όταν το μίγμα γίνει ποτρές ρίχνουμε το τζιν τόνικ και ανακατεύουμε καλά.
  • Στη συνέχεια ρίχνουμε το μίγμα στις φόρμες.
  • Από πάνω ρίχνουμε μερικά φύλλα κόλιαντρου ή μέντας (διαλέξτε ανάλογα με τα γευστικά σας γούστα).
  • Τοποθετούμε τις φόρμες στη κατάψυξη για 6 ώρες τουλάχιστον.

Notes

ΤΙP: Κάθε γρανίτα με αλκοόλ που θέλετε να φτιάξετε φροντίστε να έχει λίγο παραπάνω νερό ή σόδα, για να μπορέσει να παγώσει καλά! 
Course: Drinks
Keyword: Γρανίτα, Τζιν, Τόνικ