Go Back

Εύκολα & σοκολατένια cupcakes!

Σίγουρα θα έχετε ήδη κάποια συνταγή για σοκολατένια cupcakes στο βιβλίο συνταγών σας, αλλά αν είστε σαν εμένα, τότε μία μόνο δεν είναι αρκετή! Επιπλέον, αυτά τα κεϊκάκια είναι πάρα πολύ εύκολα. Η συνταγή είναι τόοοοοσο πολύ εύκολη αλλά και νόστιμη  που θα συναρπάσει εσάς και τους φίλους σας, καθώς αφήνει μια βελούδινη και ευχάριστη σοκολατένια γεύση στον ουρανίσκο.
Servings 12
Prep Time 20 mins
Cook Time 25 mins

Ingredients

Για την ζύμη

  • 200 gr αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο
  • 125 gr βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 50 gr κακάο κοσκινισμένο
  • 200 ml νερό με διαλυμένο 1 κ.σ. στιγμιαίο καφέ
  • 250 gr ζάχαρη κρυσταλλική
  • 2 αυγά
  • 1 βανιλλίνη
  • 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

Για το γλάσσο

  • 200 gr πραλίνα (nutella-merenda )
  • 200 gr βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 150 gr ζάχαρη άχνη

Instructions

  • Χτυπάμε το βούτυρο και τη ζάχαρη στο μίξερ, σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να γίνουν ένα άσπρο μείγμα σαν κρέμα
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα, το μπέικιν πάουντερ και τη βανίλια.
  • Μέσα σε ένα μπόλ με νερό διαλύουμε τον καφέ, έπειτα προσθέτουμε το κακάο και τα ανακατεύουμε με ένα πιρούνι , όσο το δυνατόν καλύτερα ώστε να διαλυθούν τα μπαλάκια και να γίνει το μείγμα ομοιόμορφο
  • Αφού το κάνουμε, το προσθέτουμε και αυτό στο μείγμα της ζύμης και χτυπάμε μέχρι να γίνει ενιαίο. Κλείνουμε το μίξερ και βάζουμε μέσα όλο το αλεύρι και χτυπάμε για 3 λεπτά ακόμα.
  • Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε φόρμες μικρές όπου μοιράζουμε το μείγμα με ένα κουτάλι ή ένα κορνέ. Προσοχή, δε τις γεμίζουμε μέχρι επάνω γιατί φουσκώνει το μείγμα, βάζουμε μέχρι τη μέση.
  • Τα ψήνουμε στους 190 βαθμούς κελσίου πάνω-κάτω αντίσταση στη προτελευταία σκάλα του φούρνου, για 20’-25’. Τα αφήνουμε να κρυώσουν τελείως πριν τα γλασάρουμε.

Για το γλάσσο

  • Χτυπάμε το βούτυρο και την άχνη σε θερμοκρασία δωματίου, μέχρι να γίνει ένα αφράτο και ενιαίο μείγμα. Στη συνέχεια βάζουμε τη πραλίνα και χτυπάμε.
  • Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για να σφίξει και όταν έρθει η ώρα να σερβίρουμε τα cupcake το τοποθετούμε στην επιφάνεια τους είτε με κορνέ ή με ένα κουτάλι.

Notes

Tips…
• Κάθε είκοσι λεπτά να ελέγχετε τα cupcake με ένα μαχαίρι , αν βγεί στεγνό τότε είναι έτοιμα, αν είναι λίγο υγρό τότε τα ψήνουμε για 5 λεπτάκια ακόμα, όχι παραπάνω.
• Αν δεν είστε φαν του καφέ, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και σκέτο κακάο, που του πάει εξίσου.
Course: Breakfast, Dessert
Keyword: chocolate, cupcakes