Παγκόσμια Ημέρα Ζυμαρικών: 5 συνταγές + 1 έκπληξη

Σήμερα εκτός από την Παγκόσμια Ημέρα Πρόληψης κι ενημέρωσης για τον καρκίνο του μαστού, είναι και η Παγκόσμια Ημέρα των Ζυμαρικών, που γιορτάζεται από το 1998 έπειτα από πρωτοβουλία της Ένωσης των Ευρωπαίων Βιομηχάνων Ζυμαρικών, ώστε να ενημερώσει το ευρύ κοινό για τη γευστική και θρεπτική αξία των ζυμαρικών. Η ημερομηνία που εορτάζεται (25/10) αποφασίστηκε σε ανάμνηση του πρώτου συνεδρίου της Ένωσης το 1995.

Στο Melisoula Pastry Blog θα έλεγε κανείς πως έχουμε αδυναμία στα ζυμαρικά! Κια μάλιστα, όχι εμείς αλλά και οι αναγνώστες μας! Γι’αυτό και στη διάρκεια ύπαρξης του blog έχουμε δοκιμάσει και μαγειρέψει τις εξής συνταγές:

Πένες αλά βότκα από τον Αλέξανδρο Πεταλίδη

Κρητικά μακαρόνια σκιουφιχτά με απάκι, γραβιέρα Κρήτης, στάκα και φρέσκο βασιλικό

Πένες με πέστο ρόκας από τον Δημήτρη Τσιφτσάκη

Πουτανέσκα σε παραλλαγή από τον Γιάννη Μπερτζοβίτη

Νηστίσιμες Πένες με μπρόκολο, τόνο και λιαστή ντομάτα από τον Γιάννη Γιαννίτσα

Φυσικά, η νόστιμη μακαρονάδα οφείλει να συνοδεύεται κι από το κατάλληλο κρασί! Γι’αυτό και εδώ θα διαβάσεις ποιο κρασί ταιριάζει με την κατάλληλη μακαρονάδα!

Καλή απόλαυση!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close
MeliSoula © Copyright 2021. All rights reserved.
Close