Τριφτή βασιλόπιτα με κρέμα αμυγδάλου από τον Κωνσταντίνο Τσενικίδη

Ο Κωνσταντίνος Τσενικίδης του Μελί Μελί Πυλαίας ετοιμάζει για εμάς την τριφτή βασιλόπιτα! Λίγες ώρες πριν αλλάξει ο χρόνος, εφοδιαστείτε με τα κατάλληλα γιορτινά εδέσματα και κερδίστε το φλουρί!

Καλή Επιτυχία και καλή χρονιά!

Τριφτή βασιλόπιτα με κρέμα αμυγδάλου

Ingredients

  • 250 γρ. βούτυρο 82% σε θερμοκρασία δωματίου
  • 250 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο
  • 2 τμχ. αυγά μεσαίου μεγέθους
  • 8 γρ. μπέικιν πάουντερ
  • 5 γρ. αλάτι
  • 9 γρ. μαχλέπι
  • 2 πρέζες Μαστίχου Χίου
  • Ξύσμα από μισό πορτοκάλι
  • Ξύσμα από μικρό λεμόνι

Για την κρέμα αμυγδάλου:

  • 150 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 185 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 2 τμχ. αυγά
  • 185 γρ. πούδρα αμυγδάλου
  • 20 γρ. νισεστέ
  • ½ σφηνάκι ρούμι

Instructions

  • Ξύστε το λεμόνι και το πορτοκάλι και ανακατέψτε με τη ζάχαρη. Κλείστε με μεμβράνη και αφήστε για τουλάχιστο 2 ώρες.
  • Στον κάδο του μίξερ βάλτε το βούτυρο και τη ζάχαρη μαζί. Χρησιμοποιώντας τον “αναδευτήρα” ξεκινήστε στη μεσαία ταχύτητα να χτυπάτε το βούτυρο με τη ζάχαρη.
  • Στη συνέχεια προσθέστε τα αυγά και αφού αφομοιωθούν στο μίγμα ρίξτε το μπέϊκιν, το μαχλέπι, και τη μαστίχα. Ομογενοποιήστε.
  • Σταματήστε το μίξερ και προσθέστε το αλάτι και τα 2/3 της ποσότητας του αλευριού, ομογενοποιήστε στη χαμηλή ταχύτητα, προσθέστε και το υπόλοιπο αλεύρι. Αφού πάρει η ζύμη το αλεύρι βγάλτε την από τον κάδο του μίξερ κλείστε την σε μεμβράνη.
  • Τοποθετήστε στο ψυγείο για 2 ώρες τουλάχιστο.

Για την κρέμα αμυγδάλου:

  • Χτυπήστε το βούτυρο μέχρι να μαλακώσει, δε θα πρέπει να έχει χοντρά κομμάτια, στη συνέχεια προσθέστε την ζάχαρη άχνη και συνεχίστε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  • Έπειτα προσθέστε σταδιακά τα αυγά, ομογενοποιήστε και ρίξτε το ποτό.
  • Ρίξτε την πούδρα αμυγδάλου και το νισεστέ. Αφήστε να ομογενοποιηθούν καλά τα υλικά και αποθηκεύστε στο ψυγείο.
  • Βγάλτε τη ζύμη από το ψυγείο και με τη βοήθεια ενός πλάστη ανοίξτε σε πάχος περίπου 1 εκατοστού.
  • Με τσέρκι διαμέτρου 20-22 εκατοστών κόψτε δύο στρόγγυλα κομμάτια ζύμης. Στο ένα από τα 2 κομμάτια απλώστε μια λεπτή στρώση από την κρέμα αμυγδάλου. Κλείστε με το δεύτερο κομμάτι από πάνω, μη ξεχάσετε να βάλετε το φλουρί.
  • Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°-180° για 30′ λεπτά. Προσοχή η βασιλόπιτα θα πρέπει να ψηθεί μέσα στο τσέρκι για να μην απλώσει.

Notes

#Enjoy and follow Meli Soula 
Το πιο “γλυκό” κανάλι στο YouTube είναι πλέον γεγονός.
Συνταγές, tips, συνεντεύξεις και εκπλήξεις πολλές που έχουν να κάνουν με τα γλυκά και όχι μόνο.
Ελάτε και εσείς στην παρέα μας κάνοντας subscribe στο κανάλι μας στο YouTubeMeliSoula.gr
Course: Dessert
Keyword: Βασιλόπιτα, Κρέμα Αμυγδάλου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Recipe Rating




Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close
MeliSoula © Copyright 2021. All rights reserved.
Close