Τσουρέκια χωρίς ζύμωμα από την Ελπίδα Χαραλαμπίδου!

Τα τσουρέκια νομίζω τα αγαπάμε όλοι και τα τρώμε όλο τον χρόνο. Σκέτα με πραλίνα η με μια φέτα κασέρι η τυρί ναι δοκιμάστε τα. Θα ασχοληθείτε λίγο το βράδυ και το πρωί θα έχετε μαλακά μυρωδάτα τσουρέκια.

Πάμε να παίξουμε στην κουζίνα έτσι απλά να φτιάξουμε τσουρέκια χωρίς ζύμωμα!

Τσουρέκια
 

Ingredients

  • 1100 γρ. περίπου αλεύρι για τσουρέκια
  • 4 αυγά
  • 400 γρ. ζάχαρη ή 350 γρ. ανθόμελο
  • 500 ml γάλα
  • ¼ κ.γ. αλάτι
  • 185 γρ. βούτυρο
  • 1 κ.γ. μαχλέπι
  • 1 κ.γ. κακουλέ
  • Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
  • 1 λεμόνι
  • ½ κ.γ. μαστίχα
  • 1 κρόκο αυγού
  • 2 κ.σ. νερό
  • Αμύγδαλο φιλέ ή σουσάμι
  • Λίγο καλαμποκέλαιο για το μπολ, τα χέρια μας και τον πάγκο

Instructions

  • Σε ένα μπολ βάζω 1 κιλό αλεύρι την μαγιά τα μυρωδικά και το αφήνω στην άκρη.
    Βάζω σε μια κατσαρόλα το γάλα την ζάχαρη και το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά. Ανακατεύω να λιώσει το βούτυρο και προσέχω να μην κάψει το γάλα να είναι χλιαρό. Κατεβάζω από την φωτιά και προσθέτω το αλάτι και τα αυγά ελαφρώς χτυπημένα. 
    Χτυπάω με το σύρμα η με ένα πιρούνι να ενωθούν τα υλικά. Προσθέτω στο μείγμα λίγο λίγο το αλεύρι και απλά ανακατεύω με μια μαρίζ.  Το ζυμάρι ξεκολλάει από το μπολ αλλά κολλάει δεν είναι σφιχτό.  Το σκεπάζω και το αφήνω περίπου 2 ώρες να φουσκώσει. 
    Μετά από 2 ώρες βλέπω ότι η ζύμη έχει γίνει διπλάσια-τριπλάσια (ίσως χρειαστεί λίγο αλεύρι ακόμα αν δείτε ότι κολλάει πολύ).
  • Παίρνω μια μαρίζ (σπάτουλα σιλικόνης)και απλά διπλώνω το ζυμάρι μέσα στο μπολ. Το διπλώνω 5-6 φορές ξεφουσκώνει κλείνω το μπολ και το βάζω στο ψυγείο (αλείφω το μπολ και πάνω από το ζυμάρι με λίγο καλαμποκέλαιο). 
    Την επόμενη μέρα βγάζω την ζύμη από το ψυγείο την χωρίζω και την πλάθω.
  • Έχω μια ζύμη εύπλαστη και μυρωδάτη που πλάθεται  εύκολα. Λαδώνω τα χέρια μου και τον πάγκο με λίγο καλαμποκέλαιο και βάζω την ζύμη. Κόβω την ζύμη σε ίσα κομμάτια και την πλέκω πλεξούδα με 2 η 3 κομμάτια.
    Οι στρόγγυλες πλεξούδες ότι σχέδιο σας αρέσει εγώ έφτιαξα και μάφιν. Έκοψα 3 μπαλάκια μικρά και τα έβαλα σε θήκη μάφιν φούσκωσαν και ενώθηκαν. Τα σκεπάζω και αφήνω 35-40 λεπτά να φουσκώσουν και να διπλασιαστούν. 
    Προθερμαίνω τον φούρνο στους 200° βαθμούς στις αντιστάσεις. Χαμηλώνω μετά στους 180° αν ψήσω πολλά μαζί ψήνω στον αέρα.
  • Αλείφω τα τσουρέκια με άλειμμα αυγού και πασπαλίζω με αμύγδαλα η σουσάμι.
  • Έψησα τα μικρά και τα μάφιν 15 λεπτά και τα πιο μεγάλα 25-30 λεπτά.

Notes

Ανάλογα πάντα το μέγεθος που έχουν τα τσουρέκια και πώς ψήνει ο φούρνος μας. Η ζύμη βγάζει 4-5 τσουρέκια 500 γρ περίπου το καθένα.
 
 Αυτά είναι τα πανεύκολα Τσουρέκια χωρίς Ζύμωμα… δοκιμάστε τα!
 
#Enjoy and follow Meli Soula 
Το πιο “γλυκό” κανάλι στο YouTube είναι πλέον γεγονός.
Συνταγές, tips, συνεντεύξεις και εκπλήξεις πολλές που έχουν να κάνουν με τα γλυκά και όχι μόνο.
Ελάτε και εσείς στην παρέα μας κάνοντας subscribe στο κανάλι μας στο YouTubeMeliSoula.gr
Course: Dessert
Keyword: Τσουρέκι

Join the Conversation

  1. Ευχαριστώ πολύ για την πανεύκολη και απίστευτα ευεγεστη συνταγή!!! Ήταν η πρώτη μου απόπειρα και χάρη σε σας στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Recipe Rating




Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close
MeliSoula © Copyright 2021. All rights reserved.
Close