Είναι η τελευταία διατροφική μόδα στην Ιαπωνία! Cakes που τρώγονται χωρίς τύψεις… Cakes που αδυνατίζουν…Cakes που είναι φτιαγμένα αποκλειστικά από σαλάτες! Αν σας αρέσουν οι τούρτες και θέλετε να τρώτε μια κάθε μέρα, γίνεται! Στο Τόκυο, οι Ιαπωνέζες αγοράζουν μετά μανίας vegedeco salads, δηλαδή σαλάτες σε μορφή τούρτας, διακοσμημένες με λαχανικά.
Αντί για παντεσπάνι χρησιμοποιούν μίγμα από φασόλια σόγιας. Αντί για κρέμα ζαχαροπλαστικής βάζουν χρωματιστό πουρέ από λαχανικά. Και για την επικάλυψη, φτιάχνουν ένα frosting από κρέμα τυριού και tofu. H διακόσμηση γίνεται φυσικά με πολύχρωμα λαχανικά. Και το αποτέλεσμα είναι νόστιμο και υγιεινό!
Στη Σουηδία κάνουν κάτι παρόμοιο. Φτιάχνουν ένα sandwich cake που ονομάζεται smorgastarta.
Μήπως ήρθε ή ώρα να το δοκιμάσουμε και στην Ελλάδα; Εγώ δίνω ιδέες και εσείς αποφασίζετε! 😉
Σας φιλώ,
MeliSoula