Αφιέρωμα sushi: εδώ θα τα μάθεις όλα
16 Οκτωβρίου 2016Αυτή την εβδομάδα αποφάσισα να την αφιερώσω στο σούσι! Ένα ασιατικό φαγητό της ιαπωνικής κουζίνας που εδώ και αρκετά χρόνια φαίνεται να λατρεύουμε στην Ελλάδα! Το σούσι κρύβει ολόκληρη φιλοσοφία και μας πάει πολλούς αιώνες πίσω…
Στην Ιαπωνία ήδη από τον 7ο αίωνα είχε ξεκινήσει η τεχνική του παστώματος των ψαριών με το ρύζι καθώς βράζει να βγάζει γαλακτικό οξύ που προκαλούσε το πάστωμα. Η μέθοδος αυτή λέγεται: nare-sushi.
Σήμερα, τα πιο συνηθισμένα είδη σούσι είναι το nigiri, το kai και το sashimi, τρία είδη που θα δούμε αναλυτικά σε επόμενο κείμενο αυτή την εβδομάδα!
Ακόμη, σε αυτό το αφιέρωμα, θα μπορείτε να διαβάσετε μια παλιότερη συνταγή για σούσι, ώστε να τολμήσετε να πειραματιστείτε στο σπίτι σας!
Σας έχω και αλλά δύο κείμενα για το πιο ακριβό σούσι καθώς και για τα καλύτερα μαγαζιά με σούσι στη Θεσσαλονίκη!
Ξεκινάμε;
Leave a Reply