,

Suprise baby cake (ή αλλιώς τούρτα αποκάλυψης φύλου)

Suprise baby cake (ή αλλιώς τούρτα αποκάλυψης φύλου): Είναι αναμφίβολα η νέα μόδα για να μάθουν υποψήφιοι γονείς και φίλοι, το βιολογικό φύλο του παιδιού! Κι όταν λέμε η νέα μόδα, να σας πούμε πως έχει πρωταγωνιστήσει και σε αμερικάνικες κωμικές σειρές, όπως στην τελευταία σεζόν του Brooklyn Nine Nine!

Τι ακριβώς είναι; Διάβασε εδώ!

Φυσικά, μπήκα στον πειρασμό κι έφτιαξα ένα αφιερωμένο βίντεο αλλά και τη συνταγή για όσους θέλουν να πειραματιστούν!

Υλικά:

  • 3 στρογγυλά κέικ
  • 230 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 800 γρ. ζάχαρη άχνη, κοσκινισμένη
  • 80 γρ. γάλα
  • 2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • smarties, τρούφα και διάφορα ζαχαρώδη σε ροζ και σιέλ χρώμα
  • βουτυρόκρεμα για την επικάλυψη 
  • ζαχαρόπαστα για την διακόσμηση 

Εκτέλεση:

Πάρε τα 2 από τα 3 κέικ και με ένα κουπάτ φτιάξε τρυπούλες. Το τρίτο κέικ θα χρησιμοποιηθεί σαν “καπάκι”. Βάλε το 1 κέικ στο πιάτο σερβιρίσματος και άλειψε το με βουτυρόκρεμα.

Για τη βουτυρόκρεμα:
Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε με το φτερό το βούτυρο να αφρατέψει στη μεσαία ταχύτητα.

Προσθέτουμε την κοσκινισμένη ζάχαρη σε 2 δόσεις και μετά την πρώτη δόση ρίχνουμε και το γάλα. Προσθέτουμε και το εκχύλισμα βανίλιας.
Συνεχίζουμε να χτυπάμε με το φτερό μέχρι το μείγμα μας να αφρατέψει και να πάρει πολύ όγκο. Είναι έτοιμο όταν η ζάχαρη έχει χαθεί σχεδόν μέσα στην κρέμα.

Βάλε από πάνω το δεύτερο και κάνε το ίδιο. Τώρα ήρθε η ώρα να γεμίσεις την τούρτα σου με smarties κτλ σε χρώμα ανάλογα το φύλο του παιδιού…. Τέλος, βάζουμετο “καπάκι” και καλύπτουμε γύρω γύρω και πάνω με την υπόλοιπη λευκή βουτυρόκρεμα και κάνουμε λεία την επιφάνεια με τη βοήθεια μιας μεγάλης σπάτουλας ή ενός μαχαιριού.

Για τη ζαχαρόπαστα:
Ξεκινάμε να ζυμώνουμε καλά τη ζαχαρόπαστα με τα χέρια μας για να μαλακώσει.

Σκοπός μας είναι να έχουμε μία ζαχαρόπαστα με ελαστική υφή για να μπορούμε να τη δουλέψουμε καλύτερα.

Απλώνουμε στον πάγκο εργασίας μας την ζαχαρόπαστα και την ανοίγουμε με τον ειδικό πλάστη.

Πασπαλίζουμε με ελάχιστο νεσεστε για να μην κολλάει η ζαχαρόπαστα στον πάγκο.

Προσέχουμε όσο την ανοίγουμε να διατηρείται πάντα το στρογγυλό σχήμα της. Θέλουμε το πάχος της ζαχαρόπαστας να είναι 4 χιλιοστά και η διάμετρος 4-5 εκ. πιο μεγάλη από τη διάμετρο της τούρτας.
Πολύ προσεκτικά τυλίγουμε τη ζαχαρόπαστα πάνω από τη τούρτα.

Καθώς την απλώνουμε προσέχουμε να μην αφήνουμε κενά ανάμεσα από τη ζαχαρόπαστα και την τούρτα για να μη δημιουργηθούν φουσκάλες.
Με τα χέρια μας δουλεύουμε την επιφάνεια της ζαχαρόπαστας με γρήγορες κινήσεις μέχρι να κολλήσει η ζαχαρόπαστα στην βουτυρόκρεμα και καταλήγουμε περιμετρικά προς τη βάση της τούρτας.

Κόβουμε την περισσευούμενη ζαχαρόπαστα και τυλίγουμε αεροστεγώς με μεμβράνη. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το κομμάτι για μελλοντική χρήση μέσα σε έναν μήνα.

Με τις ειδικές σπάτουλες λειαίνουμε τη ζαχαρόπαστα εντελώς πάνω στην τούρτα.

Με χρωματιστή ζαχαρόπαστα ροζ- σιελ και τα ειδικά κουπάτ φτιάχνουμε διακοσμητικά που θέλουμε να βάλουμε στην τούρτα.
Διακόσμησε το όπως σου αρέσει πχ, με κομφετί ,με μπαλόνια, με marshmallow όπως στις φωτογραφίες. Τέλος, στόλισε με χρωματιστή τρούφα περιμετρικά.


Tip
Εάν θέλουμε να σιροπιάσουμε τα παντεσπάνια μας, μπορούμε να φτιάξουμε ένα σιρόπι με 150 γρ. νερό και 150 γρ. ζάχαρη. Το σιρόπι πρέπει να κρυώσει πριν το ρίξουμε στο ζεστό παντεσπάνια!

About admin

Subscribe
Notify of
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments