Straw-brioche ή αλλιώς εναλλακτική πουτίγκα

Ξέρετε όλοι πως ένα από τα πιο αγαπημένα μου πράγμα είναι να φτιάχνω γλυκά! Έτσι και ενώ σιγά σιγά μπαίνουμε προς την άνοιξη, έφτιαξα ένα αρκετά απλό γλυκό που τρώγεται όλες τις ώρες της ημέρας, το straw brioche, με ανοιξιάτικες φράουλες!

Δείτε βήμα βήμα τη συνταγή εδώ και βρείτε τη παρακάτω:

Straw-brioche | Εναλλακτική Πουτίγκα

Ingredients

  • 10 φέτες τσουρέκι (ή 10 φέτες ψωμί μπαγιάτικο)
  • 6 αυγά
  • 1 κούπα γάλα
  • 1 κ.γ. βανίλια
  • 1 κ.σ. κανέλα
  • 200 γρ. τυρί κρέμα
  • 2 κ.σ. άχνη ζάχαρη
  • 1 φλ. φράουλες κομμένες

Instructions

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
  • Κόβουμε το τσουρέκι (ή το ψωμί) σε μικρές μπουκιές. Τις απλώνουμε σε γυάλινο σκεύος (πυρέξ).
  • Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα αυγά, το γάλα, τη βανίλια, την κανέλα και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν πλήρως.
  • Σε ένα ξεχωριστό μπολ, ανακατεύουμε το τυρί κρέμα με τη ζάχαρη άχνη μέχρι να ομογενοποιηθούν και να αποκτήσουν μια μαλακή υφή.
  • Ανακατεύουμε τα δύο μείγματα και προσθέτουμε τις φράουλες. Ρίχνουμε το μείγμα ομοιόμορφα στο ταψί με το τσουρέκι.
  • Ψήνουμε για 45′ και είναι έτοιμο!

Notes

Προαιρετικά, μπορείτε να γαρνίρετε με συνταγή ή παγωτό.
 
#Enjoy and follow Meli Soula 
Το πιο “γλυκό” κανάλι στο YouTube είναι πλέον γεγονός.
Συνταγές, tips, συνεντεύξεις και εκπλήξεις πολλές που έχουν να κάνουν με τα γλυκά και όχι μόνο.
Ελάτε και εσείς στην παρέα μας κάνοντας subscribe στο κανάλι μας στο YouTubeMeliSoula.gr
Course: Breakfast & Brunch
Keyword: Straw-brioche, Πουτίγκα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Recipe Rating




Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close
MeliSoula © Copyright 2021. All rights reserved.
Close