,

Straw-brioche ή αλλιώς εναλλακτική πουτίγκα

Ξέρετε όλοι πως ένα από τα πιο αγαπημένα μου πράγμα είναι να φτιάχνω γλυκά! Έτσι, με αφορμή και το αφιέρωμα μας στο brunch, έφτιαξα ένα αρκετά απλό γλυκό που τρώγεται όλες τις ώρες της ημέρας, το straw brioche, με ανοιξιάτικες φράουλες!

Υλικά:

  • 10 φέτες τσουρέκι (ή 10 φέτες ψωμί μπαγιάτικο)
  • 6 αυγά
  • 1 κούπα γάλα
  • 1 κ.γ. βανίλια

  • 1 κ.σ. κανέλα
  • 200 γρ. τυρί κρέμα
  • 2 κ.σ. ζάχαρη άχνη
  • 1 φλιτζάνι φράουλες κομμένες

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.

Κόβουμε το τσουρέκι (ή το ψωμί) σε μικρές μπουκιές. Τις απλώνουμε σε γυάλινο σκεύος (πυρέξ)

Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα αυγά, το γάλα, τη βανίλια, την κανέλα και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν πλήρως.

Σε ένα ξεχωριστό μπολ, ανακατεύουμε το τυρί κρέμα με τη ζάχαρη άχνη μέχρι να ομογενοποιηθούν και να αποκτήσουν μια μαλακή υφή.

Ανακατεύουμε τα δύο μείγματα και προσθέτουμε τις φράουλες. Ρίχνουμε το μείγμα ομοιόμορφα στο ταψί με το τσουρέκι.

Ψήνουμε για 45′ και είναι έτοιμο!

Προαιρετικά, μπορείτε να γαρνίρετε με συνταγή ή παγωτό.

Δείτε βήμα βήμα τη συνταγή εδώ:

About admin

Leave a Reply

avatar

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

  Subscribe  
Notify of