Στην κουζίνα των social media με τη Χρύσα Δέδε

Η Social Media Manager του Στέλιου Παρλιάρου αφηγείται τα… γλυκά μυστικά της!

Πως προέκυψε η συνεργασία με ένα από τα μεγαλύτερα brand name της ελληνικής ζαχαροπλαστικής, τον Στέλιο Παρλιάρο;

Με τον Στέλιο η γνωριμία μας έγινε σαν παραμύθι. Παρακολουθούσα τις Γλυκές Αλχημείες ανελλιπώς, μου άρεσε ο τρόπος παρουσίασης, τα έκανε να φαίνονται όλα εύκολα σε μένα που δεν είχα  ιδέα από κουζίνα ειδικά από ζαχαροπλαστική. Έμπαινα  και στο site της εκπομπής και σκεφτόμουν τι τυχεροί αυτοί που ασχολούνται με αυτό το κομμάτι. Τότε εργαζόμουν στα ΚΕΠ είχα πάρει τηλέφωνο να πάω στα σεμινάρια για να τον γνωρίσω από κοντά αλλά… ήταν κλεισμένα! Μεγάλη απογοήτευση.

Ήθελα να υπάρχει κάτι γι αυτόν στο Ίντερνετ που να μπορώ να μαθαίνω τα νέα της δουλειάς του και… δεν υπήρχε τίποτα! Έτσι αποφάσισα να του κάνω εγώ τη σελίδα στο Facebook stelios parliaros-syntages και να συγκεντρώνω υλικό από όπου έβρισκα στο διαδίκτυο. Στο μεταξύ έμεινα  χωρίς δουλειά γιατί δεν ανανεώθηκε η σύμβαση μου, άλλη μια απογοήτευση, γιατί δε θα μπορούσα να παρακολουθήσω τα σεμινάρια ούτε την επόμενη χρονιά που είχα σκοπό να τα κλείσω νωρίς!

Όταν έφτιαξα τη σελίδα λοιπόν του έστειλα ένα email να τον ενημερώσω, θέλησε να με γνωρίσει από κοντά, του έδωσε το τηλέφωνο μου ο Ντίνος που ήταν μαζί στην εκπομπή, με πήρε ο ΙΔΙΟΣ τηλέφωνο, πέταξα από τη χαρά μου αλλά έκανα την ψύχραιμη, μου είπε να περάσω από το εργαστήριο να γνωριστούμε και με κάλεσε στα σεμινάρια που τόσο ήθελα να πάω! Σιγά σιγά με εμπιστεύτηκε και όλο αυτό εξελίχθηκε σε μια ωραία επαγγελματική σχέση που μου έδωσε την ευκαιρία και μένα να κάνω αυτό που μου αρέσει πραγματικά (έχω τελειώσει δημοσιογραφία και marketing). Ήθελα να κάνω κάτι που να συνδυάσω αυτά τα δύο με τη γαστρονομία ,ήμουν πολύ τυχερή που  ξεκίνησα με τον Στέλιο και τον ευχαριστώ γι αυτό!

Τι σου έκανε αρχικά τη μεγαλύτερη εντύπωση στον ίδιο;

Η απλότητα και η ευγένεια του. Είναι ένας πολύ γλυκός άνθρωπος!

Ποια είναι η αγαπημένη σου συνταγή του και σε ποιο γλυκό δεν μπορείς να αντισταθείς με τίποτα;

Όταν με κάλεσε στα σεμινάρια στο πρώτο μάθημα έφτιαξε σοκολατίνα. Είναι η αγαπημένη μου συνταγή από παιδί και όταν δοκίμασα του Στέλιου κόλλησε το κουτάλι στον ουρανίσκο, ενθουσιάστηκα! Είναι η καλύτερη που έχω δοκιμάσει  μέχρι τώρα, δε σε λιγώνει και σου αφήνει μια ωραία γεύση στο στόμα που τη θυμάσαι.

Ποια είναι η γνώμη σου για την ελληνική ζαχαροπλαστική;

Νομίζω πως έχει εξελιχθεί αρκετά και έτσι πρέπει, γιατί η ζαχαροπλαστική είναι ένα είδος τέχνης που πρέπει συνεχώς να εξελίσσεται!

Θεωρείς ότι βρίσκεται σε ένα ικανοποιητικό επίπεδο;

Οι περισσότεροι επαγγελματίες τώρα ενημερώνονται για τις νέες εξελίξεις στον κλάδο τους, παρακολουθούν σεμινάρια, ταξιδεύουν, δοκιμάζουν νέες γεύσεις, πειραματίζονται αλλά έχουμε, όμως, δρόμο ακόμα!

Ποια βήματα μας λείπουν για να φτάσουμε την καλπάζουσα αγορά του εξωτερικού;

Πιστεύω πως οι επαγγελματίες πρέπει να δίνουν “βάρος” στην ποιότητα του γλυκού, στις πρώτες ύλες και να έχουν έμπνευση. Να μην είναι ” χύμα”. Να ψάξουν να βρουν αυτό το “κάτι”, το οποίο βρίσκεται στην τεχνική ενός γλυκού, που θα αφήσει την ταυτότητα τους στον άλλον, να τρως π.χ ένα γλυκό και να λες είναι του τάδε ζαχαροπλάστη. Αυτό μόνο στον Στέλιο το έχω δει.

Παρακολουθείς τους Έλληνες food bloggers; Ποιους ξεχωρίζεις για το περιεχόμενό τους;

Ναι, παρακολουθούσα το melisoula.gr πριν γνωριστούμε από το fb, χάρηκα πολύ που βρεθήκαμε και για τη φιλοξενία στο site σας! Είναι ένα πολύ προσεγμένο site με ενδιαφέροντα θέματα. Παρακολουθούσα, επίσης, το blog της Ελπίδας Χαραλαμπίδου (elpidaslittlecorner) με την οποία επίσης βρεθήκαμε στο Facebook έχει πολύ ωραίες συνταγές. Στη λίστα μου υπάρχει και το bettyscuisine και άλλα πολλά ωραία ελληνικά και ξένα που παίρνω ιδέες.

 

Σε τι υστερεί ο χώρος τους;

Δε νομίζω ότι υστερεί σε κάτι, ο κάθε food blogger διαμορφώνει το blog ή το site του έτσι όπως του αρέσει, μπορεί κάποιος να έχει μόνο συνταγές, κάποιος άλλος και άλλα πράγματα για ομορφιά – συνεντεύξεις κλπ. Ό,τι ευχαριστεί τον καθένα. Το μυστικό είναι να κάνει με αγάπη και μεράκι τη δουλειά του.

Ποιες είναι οι δικές σου αρμοδιότητες στον τομέα της επικοινωνίας της εικόνας ενός τέτοιου brandname;

Η επικοινωνία με τους θαυμαστές, η προώθηση του περιοδικού “Γλυκές Αλχημείες” και της εκπομπής από τα social media. Τώρα έχω ξεκινήσει και μια νέα συνεργασία με τον Όμιλο Αττικών Εκδόσεων που βγαίνει το περιοδικό για το site: www.steliosparliaros.gr.

Ποιες είναι οι μεγαλύτερες δυσκολίες για να χτίσεις την ιδανική εικόνα στα social media;

Όταν αγαπάς αυτό που θέλεις να κάνεις, ότι και να ναι αυτό και έχεις όρεξη για δουλειά δεν υπάρχουν δυσκολίες ή αν υπάρχουν δεν τις βλέπεις.

Αν σου ζητούσα να μου δώσεις 2-3 tips από την εμπειρία σου για καλύτερη προβολή, ποια θα επέλεγες;

Να αγαπάς αυτό που κάνεις, να ανανεώνεις το blog σου και να το κρατάς απλό.

Ποιο είναι το πιο εγκωμιαστικό σχόλιο που γράφτηκε ποτέ στα social media για τον Παρλιάρο;

Είναι πάρα πολλά! Μου αρέσει όταν γράφουν για το υψηλό επίπεδο της τεχνικής του και ότι μετέτρεψε τη ζαχαροπλαστική σε τάση, σημαίνει ότι αναγνωρίζουν τη δουλειά του!

Πως διαχειρίζεσαι ένα αρνητικό σχόλιο/φωτογραφία;

Εξαρτάται από το σχόλιο, αν έχει να κάνει με κάτι που δεν αρέσει από το περιοδικό ή την εκπομπή του τα προωθώ. Αν είναι κακόβουλο δεν υπάρχει λόγος να ασχοληθεί κάποιος με αυτό.

Τι ξεχωρίζει έναν καλό social media manager από το σύνολο;

Να έχει ιδέες, να είναι γρήγορος, να ξέρει τι θέλει η αγορά, να είναι επικοινωνιακός και να γουστάρει αυτό που κάνει!

Αν σου δινόταν η ευκαιρία να κάνεις poke κάποιον ζαχαροπλάστη του εξωτερικού για να τον γνωρίσεις καλύτερα, ποιον θα επέλεγες;

Τον Sebastien Serveau.

Τι περιλαμβάνουν τα μελλοντικά σου σχέδια;

Ελπίζω να συνεχιστεί η συνεργασία μου με τον Στέλιο και να έχει θετική έκβαση μια νέα και πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση από τον Όμιλο Αττικών Εκδόσεων που συζητώ.

Plus: Διαβάστε τη συνταγή που επέλεξε η Χρύσα Δέδε για το Melisoula.gr εδώ. 

About admin

Leave a Reply

avatar

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

  Subscribe  
Notify of