,

Φτιάχνουμε λαγάνες με την Ελπίδα Χαραλαμπίδου

Η Ελπίδα Χαραλαμπίδου από το Elpida’s Little Corner ενόψει της Καθαράς Δευτέρας ετοιμάζει τις λαγάνες της! Φέτος κάντε τη διαφορά και φτιάξετε κι εσείς σπιτική λαγάνα για τα αγαπημένα σας πρόσωπα!

Υλικά:

  • 980 γρ αλεύρι σκληρό
  • 13 γρ ξερή μαγιά
  • 15 γρ αλάτι
  • 115 γρ ζάχαρη-80 γρ ταχίνι

  • 60 γρ καλαμποκέλαιο
  • 650 γρ χλιαρό νερό.
  • Αλεύρι μισό σκληρό μισό για όλες τις χρήσεις
  • Για να ψεκάσουμε τις λαγάνες: 100 γρ νερό και 10 γρ ζάχαρη.

Εκτέλεση:

Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ εκτός από το νερό. Προσέχουμε να μην έρθει σε επαφή η μαγιά με το αλάτι.

Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι και προσθέτουμε σιγά σιγά το νερό.

Μόλις ξεκολλήσει από το μπολ, αδειάζουμε την ζύμη σε λαδωμένο μπολ & σκεπάζουμε να διπλασιαστεί (1με 2 ώρες). Ξεφουσκώνουμε την ζύμη και κάνουμε τις λαγάνες.

Ανάλογα πόσο μεγάλες τις θέλετε: Αν σας αρέσουν οι λεπτές κάνετε την ζύμη λεπτή, αλλιώς πιο χοντρή την ζύμη.

Σκεπάζουμε να φουσκώσουν οι λαγάνες περίπου μισή ώρα.

Ανάβουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα. Και βάζουμε κάτω στο φούρνο ένα ταψί με νερό.

Κάνουμε δαχτυλιές στις λαγάνες και αλοίφουμε με λίγο ελαιόλαδο.

Ψεκάζουμε τις λαγάνες με ζαχαρόνερο και σουσάμι.

Ψήνουμε 15 λεπτά ψεκάζουμε άλλη 1-2 φορές.

Βγάζουμε το ταψί με το νερό και ψήνουμε άλλα 15 λεπτά.

Μόλις πάρουν το χρώμα που μας αρέσει είναι έτοιμες!

 

Εναλλακτικά μπορείτε να τις κάνετε γεμιστές:

1η Γέμιση με ελιές λιαστές ντομάτες και ρίγανη!

Ανοίγετε την ζύμη με τα χέρια, απλώνετε την γέμιση και κάνετε ρολό.

Πατάτε την λαγάνα και αφήνετε να φουσκώσει.

2η γέμιση με χαλβά-φιστίκια-κακάο-πρέζα κανέλα:

απλά τα απλώνετε, όπως στην προηγούμενη!

Και 3η γέμιση: φιστίκια-μαύρη ζάχαρη-κακάο-κανέλα και λίγο καλαμποκέλαιο:

Ίδια διαδικασία όπως και οι προηγούμενες.

Παίξτε στην κουζίνα με τις γεύσεις που σας αρέσουν! Για πεντανόστιμες Λαγάνες και του χρόνου με υγεία!

About admin

Leave a Reply

avatar

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

  Subscribe  
Notify of