Συνεχίζουμε το αφιερώμα μας στα αλμυρά κείκ με μια πολύ ιδιαίτερη σύνθεση!
Κέικ σπανάκι με γιαούρτι
Ingredients
- 200 γρ. φρέσκο άγριο σπανάκι (3 cups packed) raw fresh spinach
- 170 γρ. βούτυρο
- 1 φλ. ζάχαρη
- 3 αυγά
- 150 γρ. γιαούρτι
- 1 φλ. γάλα καρύδας
- 1 κ.γ. βανίλια
- 1 κ.γ. αμύγδαλο
- 380 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 3 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1 πρέζα αλάτι
- 75 γρ. καρύδα σε σκόνη
Instructions
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160° βαθμούς.
- Σιγοβράζουμε το σπανάκι για λίγα λεπτά μέχρι να μαραθεί.
- Στραγγίζουμε το ώστε να φύγουν όλα τα νερά και βάλτε το στο μπλέντερ μέχρι να γίνει πουρές.
- Αναμειγνύουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη στο μίξερ. Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και χτυπάμε καλά.
- Συνεχίζουμε το ανακάτεμα προσθέτοντας το σπανάκι, το γάλα καρύδας, το γιαούρτι, τη βανίλια και το αμύγδαλο.
- Σ’ ένα ξεχωριστό μπολ, χτυπάμε ελαφρά το αλεύρι, το baking powder, το αλάτι και την καρύδα.
- Αναμειγνύουμε τα δύο μείγματα σιγά σιγά ανακατεύοντας ελαφρά.
- Στη συνέχεια, το ψήνουμε σε στρόγγυλη φόρμα 26 εκατοστά και το ψήνουμε για 50 λεπτά.
- Το αφήνουμε να “ησυχάσει” για 15 λεπτά και στη συνέχεια το γυρνάμε!
Κέικ παντζάρι
Ingredients
- 35 γρ. κακάο
- 90 γρ. αλεύρι
- 5 γρ. μπέικιν πάουντερ
- 125 γρ, ζάχαρη
- 125 γρ. παντζάρια βρασμένα και πολτοποιημένα
- 2 αυγά
- 100 γρ. ελαιόλαδο
- 2 γρ. τριμμένο μοσχοκάρυδο προαιρετικά
Instructions
- Πολτοποιούμε πρώτα τα παντζάρια με τη ζάχαρη και αφού τα αδειάσουμε σε μπολ προσθέτουμε ελαιόλαδο, αυγά και ανακατεύουμε με έναν αυγογδάρτη.
- Στη συνέχεια, προσθέτουμε το αλεύρι, κακάο, μπέικιν πάουντερ και προαιρετικά το μοσχοκάρυδο.
- Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ή τοποθετούμε στο εσωτερικό της φόρμας επίσης 26 εκατοστά με λαδόκολλα και εκεί αδειάζουμε το μείγμα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για μία ώρα. Η ίδια συνταγή μπορεί να φτιαχθεί και στο μπλέντερ προσθέτοντας πρώτα τα παντζάρια με τη ζάχαρη και μετά σιγά σιγά. τα υπόλοιπα υλικά. Αφού, μεταφέρουμε σε μπολ, τότε προσθέτουμε τα στερεά συστατικά.
- Προκειμένου να φτιάξουμε τη σύνθεση μας, κόβουμε στη μέση το κέικ σπανάκι εχοντας έτσι 2 επίπεδα, βάζουμε το πρώτο στρώμα, προσθέτουμε frosting τυριού, στη συνέχεια το ένα στρώμα του κέικ παντζάρι, frosting και τέλος το 2ο στρώμα κέικ σπανάκι. Στη συνέχεια γαρνιτίζουμε με το υπόλοιπο frosting και προαιρετικά διακοσμούμε με ψημένες φέτες λεμονιού ή lime.
Notes
#Enjoy and follow Meli Soula
Το πιο “γλυκό” κανάλι στο YouTube είναι πλέον γεγονός.
Συνταγές, tips, συνεντεύξεις και εκπλήξεις πολλές που έχουν να κάνουν με τα γλυκά και όχι μόνο.
Ελάτε και εσείς στην παρέα μας κάνοντας subscribe στο κανάλι μας στο YouTube: MeliSoula.gr