soft cookies
,

Soft Cookies με 3 διαφορετικές σοκολάτες!

Soft cookies

Στην Ελλάδα το λέμε μπισκότο, στην Αμερική τα λένε cookies και μάλλον αυτή η ονομασία προήλθε από το ολλανδικό koekje (τη χρησιμοποιούσαν από το 1703), που σημαίνει ”μικρή ή στρογγυλή τούρτα”. Οι «μικρές στρογγυλές τούρτες», τα λαχταριστά μπισκότα ή cookies τα βρίσκουμε σε άπειρες παραλλαγές. Με φρούτα, τραγανά, σοκολατένια, με βρώμη, με ξηρούς καρπούς, χωρίς γλουτένη, νηστίσιμα, διαίτης, αποτελούν σεόλες τις εκδοχές τους μικρούς γλυκούς πειρασμούς που συνοδεύουν άριστα έναν καφέ ή μας κόβουν την λιγούρα την ώρα του σνακ.

Τα σοκολατένια είναι τα αγαπημένα των παιδιών κι αυτός είναι ο λόγος που τα προτείνουμε σήμερα εδώ. Ετοιμάστε τα και θα γίνουν ανάρπαστα.

Για πάμε…

 Υλικά για Soft Cookies

  • 300γρ ζάχαρη
  • 200γρ  βούτυρο
  • 1 τεμ    μεγάλο αυγό
  • 275γρ  αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
    (αν δεν έχετε, βάλτε την ίδια ποσότητα και 1 κ.γ baking powder)
  • 75γρ   κακάο
  • 3 μπάρες σοκολάτας επιλογής κομμένη σε μεγάλα κομμάτια
    (ιδανικό να είναι τρεις διαφορετικές κουβερτούρα-γάλακτος-άσπρη)
  • 1 κουταλιά γάλα

soft cookies

Εκτέλεση.!

Κόβουμε το βούτυρο σε κομματάκια, το βάζουμε σε ένα μεγάλο μπωλ και το αφήνουμε έξω από ψυγείο ώστε να γίνει πολύ μαλακό (Αν έχετε φούρνο μικροκυμάτων ζεστάνετε το για 30-40 δευτερόλεπτα, ίσα ίσα να μαλακώσει).

Αφού το βούτυρο είναι πολύ μαλακό -τόσο ώστε να λιώνει στα χέρια- ρίχνουμε στο μεγάλο μπωλ τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με την ξύλινη κουτάλα (Το μείγμα θα είναι αρκετά στεγνό)

Ρίχνουμε το αυγό και συνεχίζουμε το ανακάτεμα

soft cookies

Σε ένα άλλο μικρό μπωλ ανακατεύουμε το αλεύρι με τo κακάο και τα κοσκινίζουμε ρίχνοντάς τα στο μείγμα ζάχαρης-βουτύρου-αυγού.

Ανακατεύουμε, ανακατεύουμε και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε ώσπου το μείγμα να γίνει σκούρο καφέ   (θα συνεχίσει να είναι αρκετά στεγνό).

soft cookies

Στο στάδιο αυτό ρίχνουμε περίπου μια κουταλιά γάλα στο μείγμα, ανακατεύουμε και το τελικό μας μείγμα είναι μαλακό, εύπλαστο, γυαλίζει και δεν κολλάει.

Διαμορφώνουμε όμοια μπαλάκια και πιέζουμε 2-3 κομμάτια σοκολάτας μέσα τους, ώστε να μην είναι στην επιφάνεια.

Τα τοποθετούμε -με απόσταση μεταξύ τους- σε στρωμένα με λαδόκολλα ταψιά.

soft cookies

Ψήνουμε στις αντιστάσεις περίπου 8 με 12 λεπτά στους 180 βαθμούς κελσίου (αν τα κάνετε μεγάλα τότε περίπου 11 λεπτά, αν τα κάνετε μικρά περίπου 8-9 λεπτά).Soft cookies

Το ψήσιμο κάνει τη διαφορά, αφού πρέπει να τα ψήσουμε τόσο ώστε να είναι μαλακή η επιφάνειά τους. Αν τα παραψήσετε θα βγουν πιο σκληρά.Soft cookies

 

#Enjoy and follow Meli Soula 

Το πιο “γλυκό” κανάλι στο YouTube είναι πλέον γεγονός.

Συνταγές, tips, συνεντεύξεις και εκπλήξεις πολλές που έχουν να κάνουν με τα γλυκά και όχι μόνο.

Ελάτε και εσείς στην παρέα μας κάνοντας subscribe στο κανάλι μας στο YouTubeMeliSoula.gr

 

About admin

Leave a Reply

avatar

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

  Subscribe  
Notify of