Soft cookies
Στην Ελλάδα το λέμε μπισκότο, στην Αμερική τα λένε cookies και μάλλον αυτή η ονομασία προήλθε από το ολλανδικό koekje (τη χρησιμοποιούσαν από το 1703), που σημαίνει ”μικρή ή στρογγυλή τούρτα”. Οι «μικρές στρογγυλές τούρτες», τα λαχταριστά μπισκότα ή cookies τα βρίσκουμε σε άπειρες παραλλαγές. Με φρούτα, τραγανά, σοκολατένια, με βρώμη, με ξηρούς καρπούς, χωρίς γλουτένη, νηστίσιμα, διαίτης, αποτελούν σεόλες τις εκδοχές τους μικρούς γλυκούς πειρασμούς που συνοδεύουν άριστα έναν καφέ ή μας κόβουν την λιγούρα την ώρα του σνακ.
Τα σοκολατένια είναι τα αγαπημένα των παιδιών κι αυτός είναι ο λόγος που τα προτείνουμε σήμερα εδώ. Ετοιμάστε τα και θα γίνουν ανάρπαστα.
Για πάμε…
Soft Cookies
Ingredients
- 300 γρ. ζάχαρη
- 200 γρ. βούτυρο
- 1 μεγάλο αυγό
- 275 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (αν δεν έχετε, βάλτε την ίδια ποσότητα και 1 κ.γ baking powder)
- 75 γρ. κακάο
- 3 μπάρες σοκολάτας επιλογής κομμένη σε μεγάλα κομμάτια(ιδανικό να είναι τρεις διαφορετικές κουβερτούρα-γάλακτος-άσπρη)
- 1 κουταλιά γάλα
Instructions
- Κόβουμε το βούτυρο σε κομματάκια, το βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ και το αφήνουμε έξω από ψυγείο ώστε να γίνει πολύ μαλακό (αν έχετε φούρνο μικροκυμάτων ζεστάνετε το για 30-40 δευτερόλεπτα, ίσα ίσα να μαλακώσει).
- Αφού το βούτυρο είναι πολύ μαλακό -τόσο ώστε να λιώνει στα χέρια- ρίχνουμε στο μεγάλο μπολ τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με την ξύλινη κουτάλα (το μείγμα θα είναι αρκετά στεγνό).
- Ρίχνουμε το αυγό και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
- Σε ένα άλλο μικρό μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με τo κακάο και τα κοσκινίζουμε ρίχνοντάς τα στο μείγμα ζάχαρης-βουτύρου-αυγού.
- Ανακατεύουμε, ανακατεύουμε και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε ώσπου το μείγμα να γίνει σκούρο καφέ (θα συνεχίσει να είναι αρκετά στεγνό).
- Στο στάδιο αυτό ρίχνουμε περίπου μια κουταλιά γάλα στο μείγμα, ανακατεύουμε και το τελικό μας μείγμα είναι μαλακό, εύπλαστο, γυαλίζει και δεν κολλάει.
- Διαμορφώνουμε όμοια μπαλάκια και πιέζουμε 2-3 κομμάτια σοκολάτας μέσα τους, ώστε να μην είναι στην επιφάνεια.
- Τα τοποθετούμε -με απόσταση μεταξύ τους- σε στρωμένα με λαδόκολλα ταψιά.
- Ψήνουμε στις αντιστάσεις περίπου 8 με 12 λεπτά στους 180° βαθμούς κελσίου (αν τα κάνετε μεγάλα τότε περίπου 11 λεπτά, αν τα κάνετε μικρά περίπου 8-9 λεπτά).
- Το ψήσιμο κάνει τη διαφορά, αφού πρέπει να τα ψήσουμε τόσο ώστε να είναι μαλακή η επιφάνειά τους. Αν τα παραψήσετε θα βγουν πιο σκληρά.Απολαύστε τα υπέροχα soft cookies με τρεις σοκολάτες!
Video
Notes
Δείτε όλες μας τις συνταγές για μπισκότα εδώ!
#Enjoy and follow Meli Soula
Το πιο “γλυκό” κανάλι στο YouTube είναι πλέον γεγονός.
Συνταγές, tips, συνεντεύξεις και εκπλήξεις πολλές που έχουν να κάνουν με τα γλυκά και όχι μόνο.
Ελάτε και εσείς στην παρέα μας κάνοντας subscribe στο κανάλι μας στο YouTube: MeliSoula.gr