, , ,

RED VELVET CUPCAKE ΑΠΟ ΤΟ ΦΗΜΙΣΜΕΝΟ HUMMINGBIRD BAKERY (ΣΥΝΤΑΓΗ)

19

“Το πιο διάσημο κατάστημα για cupcakes στο Λονδίνο βρίσκεται στο Portobello Road στην αγορά του Notting Hill… Λέγεται Ηummingbird Βakery.  Αν είστε λάτρης των cupcakeς και ειδικά του red velvet επισκεφτείτε τον αν βρεθείτε ποτέ στην Αγγλία. Red velvet, cupcakes σοκολάτας, κέικ καρότου, τάρτα κολοκύθας, brownies, μπισκότα gingerbread, μάφιν και νεοϋορκέζικο cheesecake είναι κάποιες από τις υπέροχες συνταγές από τον φημισμένο λονδρέζικο φούρνο.

4

Έπαινοι για το Hummingbird Bakery:

«Σίγουρα θα γλύφετε και τα δάκτυλά σας όταν δοκιμάσετε τα υπέροχα κάπκεϊκ του Hummingbird Bakery!».

Περιοδικό Marie Claire

«Φέρτε τα μπράουνι, τις τάρτες λεμονιού και τα απολαυστικά κέικ καρότουη επιτυχία ποτέ δεν είχε τόσο γλυκιά γεύση».

Περιοδικό Time Out.

«Το Hummingbird Bakery είναι σκέτη απόλαυση για τους λιχούδηδες. Τα κάπκέϊκ του είναι μνημειώδη και όταν γιορτάζουμε είμαστε γεμάτοι με καλούδια από το Hummingbird».

Γκουίνεθ Πάλτροου

Εμείς προτιμήσαμε το κλασικό cupcake σοκολάτα, το red velvet καθώς και τα πασχαλινά cupcake με βάση σοκολατένιου κεικ και επικάλυψη κρέμας τυριού.


20

21

24

 

Λόγω των εορτών του Πάσχα ( που έγινε νωρίτερα για τους Καθολικούς) όταν επισκεφτήκαμε το κατάστημα ήταν γεμάτο με cupcakes, με χαριτωμένη πασχαλινή διακόσμηση. Σκεφτήκαμε ότι είναι ένα εύκολο, ατομικό γλυκό που ταιριάζει άψογα μετά το πασχαλινό τραπέζι. Και πήραμε την συνταγή 🙂

Δείτε παρακάτω την περίφημη συνταγή redvelvet cupcake από το Ηummingbird Βakery”

 

IMG_588jh0 IMG_5288

 

RED VELVET CUPCAKE ΑΠΟ ΤΟ HUMMINGBIRD BAKERY 

YΛΙΚΑ

60γρ.ανάλατο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

150γρ. ζάχαρη άχνη

1 αυγό

20γρ. σκόνη κακάο

40 ml κόκκινο χρωματισμό τροφίμων

½ κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

120 ml ξινόγαλα

150γρ. αλεύρι

½ κουταλάκι του γλυκού σόδα

1½ κουταλάκι του γλυκού λευκό ξύδι

1 x 12-τρύπα δίσκο cupcake, με επένδυση περιπτώσεις χαρτί

300γρ.ζάχαρη άχνη, κοσκινισμένη

20γρ. ανάλατο βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου

125γρ. τυρί κρέμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ 

 

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς Κελσίου .
  2. Βάζουμε το βούτυρο και τη ζάχαρη στο μίξερ ή ανακατεύουμε με ένα σύρμα και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας. Γυρίζουμε το μίξερ στην υψηλή ταχύτητα, και σιγά-σιγά προσθέτουμε το αυγό και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  3. Σε ένα ξεχωριστό μπωλ, ανακατεύουμε τη σκόνη κακάο, το κόκκινο χρωμα ζαχαροπλαστικής και το εκχύλισμα βανίλιας για να κάνει μια πολύ παχιά, σκούρα πάστα. Προσθέτουμε στο μίγμα βουτύρο και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας και το αφήνουμε στην άκρη.
  4. Ρίχνουμε σιγά-σιγά το ξινόγαλα στο μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα. Ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  5. Κοσκινίζουμε το αλεύρι και τη σόδα μέσα σε ένα μπωλ. Στον κάδο του μίξερ, χτυπάμε με το φτερό, το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  6. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα και ρίχνουμε το 1/3 του μείγματος του αλευριού και μετά ρίχνουμε το 1/3 του ξινόγαλου.
  7. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία για άλλες 2 φορές.
  8. Για το frosting, χτυπάμε την ζάχαρη με το βούτυρο καλά και έπειτα ρίχνουμε το ξύδι και ξαναχτυπάμε για 2-3 λεπτά μέχρι το μείγμα μας να είναι απαλό.
  9. Με ένα κουτάλι βάζουμε το μείγμα στα ειδικά χαρτάκια για cupcakes μέχρι τα 2/3 του και ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 20-25 λεπτά.. Αφήνουμε τα cupcakes να κρυώσουν για 1 ώρα.
  10. Όταν τα cupcakes είναι κρύα, τα αλοίφουμε με μια μικρή σπάτουλα ή με τη βοήθεια ενός κορνέ

 

 

Ανταπόκριση από Λονδίνο-Φωτογραφίες-Κείμενο : Χριστίνα Δημητριάδου

Συνταγή: The Hummingbird Bakery Cookbook by Tarek Malouf and The Hummingbird Bakers (Ryland, Peters & Small)

 

About admin

Leave a Reply

avatar

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

  Subscribe  
Notify of