“Το πιο διάσημο κατάστημα για cupcakes στο Λονδίνο βρίσκεται στο Portobello Road στην αγορά του Notting Hill… Λέγεται Ηummingbird Βakery. Αν είστε λάτρης των cupcakeς και ειδικά του red velvet επισκεφτείτε τον αν βρεθείτε ποτέ στην Αγγλία. Red velvet, cupcakes σοκολάτας, κέικ καρότου, τάρτα κολοκύθας, brownies, μπισκότα gingerbread, μάφιν και νεοϋορκέζικο cheesecake είναι κάποιες από τις υπέροχες συνταγές από τον φημισμένο λονδρέζικο φούρνο.
Έπαινοι για το Hummingbird Bakery:
«Σίγουρα θα γλύφετε και τα δάκτυλά σας όταν δοκιμάσετε τα υπέροχα κάπκεϊκ του Hummingbird Bakery!».
Περιοδικό Marie Claire
«Φέρτε τα μπράουνι, τις τάρτες λεμονιού και τα απολαυστικά κέικ καρότου– η επιτυχία ποτέ δεν είχε τόσο γλυκιά γεύση».
Περιοδικό Time Out.
«Το Hummingbird Bakery είναι σκέτη απόλαυση για τους λιχούδηδες. Τα κάπκέϊκ του είναι μνημειώδη και όταν γιορτάζουμε είμαστε γεμάτοι με καλούδια από το Hummingbird».
Γκουίνεθ Πάλτροου
Εμείς προτιμήσαμε το κλασικό cupcake σοκολάτα, το red velvet καθώς και τα πασχαλινά cupcake με βάση σοκολατένιου κεικ και επικάλυψη κρέμας τυριού.
Λόγω των εορτών του Πάσχα ( που έγινε νωρίτερα για τους Καθολικούς) όταν επισκεφτήκαμε το κατάστημα ήταν γεμάτο με cupcakes, με χαριτωμένη πασχαλινή διακόσμηση. Σκεφτήκαμε ότι είναι ένα εύκολο, ατομικό γλυκό που ταιριάζει άψογα μετά το πασχαλινό τραπέζι. Και πήραμε την συνταγή 🙂
Δείτε παρακάτω την περίφημη συνταγή redvelvet cupcake από το Ηummingbird Βakery”
RED VELVET CUPCAKE ΑΠΟ ΤΟ HUMMINGBIRD BAKERY
Equipment
- 1 x 12-τρύπες δίσκο cupcake, με επένδυση από ειδικό χαρτί
Ingredients
- 60 γρ. ανάλατο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 150 γρ. άχνη ζάχαρη
- 1 αυγό
- 20 γρ. σκόνη κακάο
- 40 ml κόκκινο χρωματισμό τροφίμων
- ½ κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 120 ml ξινόγαλα
- 150 γρ. αλεύρι
- ½ κ.γ. σόδα
- 1 ½ κ.γ. λευκό ξύδι
- 300 γρ. άχνη ζάχαρη κοσκινισμένη
- 20 γρ. ανάλατο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 125 γρ. τυρί κρέμα
Instructions
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170° βαθμούς Κελσίου.
- Βάζουμε το βούτυρο και τη ζάχαρη στο μίξερ ή ανακατεύουμε με ένα σύρμα και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας. Γυρίζουμε το μίξερ στην υψηλή ταχύτητα, και σιγά-σιγά προσθέτουμε το αυγό και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- Σε ένα ξεχωριστό μπολ, ανακατεύουμε τη σκόνη κακάο, το κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής και το εκχύλισμα βανίλιας για να κάνει μια πολύ παχιά, σκούρα πάστα.Προσθέτουμε βούτυρο στο μείγμα και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας και το αφήνουμε στην άκρη.
- Ρίχνουμε σιγά-σιγά το ξινόγαλα στο μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα. Ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Κοσκινίζουμε το αλεύρι και τη σόδα μέσα σε ένα μπολ. Στον κάδο του μίξερ, χτυπάμε με το φτερό, το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Χαμηλώνουμε την ταχύτητα και ρίχνουμε το 1/3 του μείγματος του αλευριού και μετά ρίχνουμε το 1/3 του ξινόγαλου.
- Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία για άλλες 2 φορές.
- Για το frosting, χτυπάμε την ζάχαρη με το βούτυρο καλά και έπειτα ρίχνουμε το ξύδι και ξαναχτυπάμε για 2-3 λεπτά μέχρι το μείγμα μας να είναι απαλό.
- Με ένα κουτάλι βάζουμε το μείγμα στα ειδικά χαρτάκια για cupcakes μέχρι τα 2/3 του και ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 20-25 λεπτά.. Αφήνουμε τα cupcakes να κρυώσουν για 1 ώρα.
- Όταν τα cupcakes είναι κρύα, τα αλοίφουμε με μια μικρή σπάτουλα ή με τη βοήθεια ενός κορνέ.
Notes
Ελάτε και εσείς στην παρέα μας κάνοντας subscribe στο κανάλι μας στο YouTube: MeliSoula.gr