Όλα στο κόκκινο: Red Velvet Cake

Κόκκινο, το χρώμα του έρωτα και του πάθους. Κόκκινο το logo μας για αυτές τις ημέρες, κόκκινο και το red velvet cake που ετοίμασα!

Red Velvet Cake

Ingredients

Για το cake:

  • 250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του κοσκινισμένο
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • 2 κ.σ. κακάο σε σκόνη
  • 125 γρ. βούτυρο ανάλατο (θερμοκρασία δωματίου)
  • 300 γρ. ζάχαρη
  • 2 μεγάλα αυγά
  • 1 κ.γ. βανίλια
  • 240 ml ξινόγαλα
  • 1 μπουκαλάκι (25 γρ.) φυτικό κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
  • 1 κ.γ. σόδα
  • 1 κ.γ. λευκό ξύδι

Για το frosting:

  • 250 γρ. βούτυρο ανάλατο (θερμοκρασία δωματίου)
  • 2 πακέτα τυρί Philadelphia (θερμοκρασία δωματίου)
  • 1 ½ κούπα ζάχαρη άχνη
  • 1 κ.γ. βανίλια

Instructions

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C, αέρα. Βουτυρώνουμε τρεις στρογγυλές χαμηλές φόρμες διαμέτρου 22 εκατοστών.
  • Χτυπάμε στο μίξερ, το βούτυρο με την ζάχαρη, μέχρι να αφρατέψει το μείγμα. Προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές, αφράτο μείγμα.
  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το baking powder, την vanilla, το αλάτι και το κακάο.
  • Διαλύουμε στο ξινόγαλα το χρώμα και προσθέτουμε σταδιακά στο μίξερ το μείγμα του αλευριού και το γάλα με το χρώμα και χτυπάμε καλά, μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα. Σε ένα φλιτζάνι, ανακατεύουμε τη σόδα με το ξύδι, το ρίχνουμε στο μείγμα και το χτυπάμε για μισό λεπτό ακόμα.
  • Μοιράζουμε το μείγμα στις φόρμες, και ψήνουμε για περίπου 20 με 22 λεπτά στον ήδη προθερμασμένο φούρνο.
  • Βγάζουμε τις φόρμες από τον φούρνο, τις αφήνουμε να κρυώσουν για μισή ώρα και μετά ξεφορμάρουμε προσεκτικά τα cakes και τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς πάνω σε σχάρες.

Για το frosting:

  • Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με το τυρί, την άχνη ζάχαρη και την βανίλια, για περίπου πέντε λεπτά, ξεκολλώντας από τον κάδο τα υλικά που κολλάνε έτσι ώστε να ανακατευτούν όλα καλά.

Food Styling:

  • Σε μια πιατέλα τοποθετούμε το πρώτο cake, αλείφουμε με το frosting, τοποθετούμε το δεύτερο  cake από πάνω, αλείφουμε πάλι με frosting και τέλος βάζουμε και το τρίτο μας cake.
  • Καλύπτουμε έπειτα όλο το cake περιμετρικά με το υπόλοιπο frosting και το αφήνουμε στο ψυγείο για περίπου 3 ώρες.
    Extra Tip:Το σερβίρουμε πάντα σε θερμοκρασία δωματίου (το βγάζουμε περίπου μισή ώρα πριν το σερβίρουμε από το ψυγείο).

Notes

#Enjoy and follow Meli Soula 
Το πιο “γλυκό” κανάλι στο YouTube είναι πλέον γεγονός.
Συνταγές, tips, συνεντεύξεις και εκπλήξεις πολλές που έχουν να κάνουν με τα γλυκά και όχι μόνο.
Ελάτε και εσείς στην παρέα μας κάνοντας subscribe στο κανάλι μας στο YouTubeMeliSoula.gr
Course: Dessert
Keyword: Cakes – Cupcakes – Muffins, Red Velvet, Κέικ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Recipe Rating




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close
MeliSoula © Copyright 2021. All rights reserved.
Close