,

Όλα στο κόκκινο: Red Velvet Cake

Κόκκινο, το χρώμα του έρωτα και του πάθους. Κόκκινο το logo μας για αυτές τις ημέρες, κόκκινο και το red velvet cake που ετοίμασα!

 

Υλικά:

Για το cake

  • 250 gr. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, κοσκινισμένο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού baking powder
  • ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 2 κουταλιές της σούπας κακάο σε σκόνη
  • 125 gr βούτυρο ανάλατο (θερμοκρασία δωματίου)
  • 300 gr ζάχαρη

  • 2 μεγάλα αυγά
  • 1 κουταλάκι του γλυκού vanilla
  • 240 ml  ξινόγαλα
  • 1 μπουκαλάκι (25 gr) φυτικό κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
  • 1 κουταλάκι του γλυκού σόδα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού λευκό ξύδι


Για το frosting

  • 250gr ανάλατο βούτυρο (θερμοκρασία δωματίου)
  • 2 πακέτα τυρί Philadelphia (θερμοκρασία δωματίου)
  • 1 ½ κούπα ζάχαρη άχνη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού vanilla

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C, αέρα. Βουτυρώνουμε τρεις στρογγυλές χαμηλές φόρμες διαμέτρου 22 εκατοστών.

Χτυπάμε στο μίξερ, το βούτυρο με την ζάχαρη, μέχρι να αφρατέψει το μείγμα. Προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές, αφράτο μείγμα.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το baking powder, την vanilla, το αλάτι και το κακάο.

Διαλύουμε στο ξινόγαλα το χρώμα και προσθέτουμε σταδιακά στο μίξερ το μείγμα του αλευριού και το γάλα με το χρώμα και χτυπάμε καλά, μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα. Σε ένα φλιτζάνι, ανακατεύουμε τη σόδα με το ξύδι, το ρίχνουμε στο μείγμα και το χτυπάμε για μισό λεπτό ακόμα.

Μοιράζουμε το μείγμα στις φόρμες, και ψήνουμε για περίπου 20 με 22 λεπτά στον ήδη προθερμασμένο φούρνο.

Βγάζουμε τις φόρμες από τον φούρνο, τις αφήνουμε να κρυώσουν για μισή ώρα και μετά ξεφορμάρουμε προσεκτικά τα cakes και τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς πάνω σε σχάρες.

Για το frosting

Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με το τυρί, την άχνη ζάχαρη και την βανίλια, για περίπου πέντε λεπτά, ξεκολλώντας από τον κάδο τα υλικά που κολλάνε έτσι ώστε να ανακατευτούν όλα καλά.

 

Food styling:

Σε μια πιατέλα τοποθετούμε το πρώτο cake, αλείφουμε με το frosting, τοποθετούμε το δεύτερο  cake από πάνω, αλείφουμε πάλι με frosting και τέλος βάζουμε και το τρίτο μας cake. Καλύπτουμε έπειτα όλο το cake περιμετρικά με το υπόλοιπο frosting και το αφήνουμε στο ψυγείο για περίπου 3 ώρες.

Extra Tip:
Το σερβίρουμε πάντα σε θερμοκρασία δωματίου (το βγάζουμε περίπου μισή ώρα πριν το σερβίρουμε από το ψυγείο).

 

 

 

About admin

Leave a Reply

avatar

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

  Subscribe  
Notify of