Ζεστά υπέροχο (χειμωνιάτικο) κι εύκολο πιάτο
Το 2021 πήρε τη φόρα του 20 και μπήκε εξίσου επιθετικά. Η λύση για το κρύο είναι απλή και εύκολη: ζεστά. Αν το κρύο το νιώθεις στην καρδιά, θες ζεστά χαμόγελα. Αν το νιώθεις στο σώμα θες ζεστά αφεψήματα και… σούπες.
Η κολοκύθα είναι ένα νοστιμότατο λαχανικό, που σε όποια μορφή κι αν το χρησιμοποιήσεις στην μαγειρική, γλυκό ή αλμυρό έχει το ίδιο γευστικό αποτέλεσμα: υπέροχο.
Αν συνδυάσουμε το κρύο με την κολοκύθα λοιπόν, θα έχουμε ένα ζεστά υπέροχο (και γευστικότατο) πιάτο, ιδανικό για να αντιμετωπίσουμε την παρέα που μας έφεραν μαζί τους οι πρώτες μέρες του 2019.
Η συνταγή είναι απλή και η παρασκευή της γίνεται απλούστατη με την χρήση του νέου μου αποκτήματος, της «μαγικής» χύτρας PYRAMIS novelta, την οποία μπορείτε να βρείτε στα καταστήματα Welcome Stores. Πραγματικά θα σας λύσει τα χέρια και επιπλέον θα σας δώσει την ευκαιρία να εξοικονομήσετε χρόνο για τον εαυτό σας. Εύκολη στην χρήση και γρήγορη στο μαγείρεμα και με ένα τελικό αποτέλεσμα που θα ζήλευε κάθε επαγγελματίας σεφ.
Δείτε τη συνταγή βήμα βήμα και βρείτε τη αναλυτικά παρακάτω. Καλή σας επιτυχία!

Κολοκυθόσουπα
Ingredients
- 1 kg κολοκύθα
- 1 κρεμμύδι
- 3 σκελίδες σκόρδο
- 2 καρότα
- 1 κομμάτι ginger
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 800 – 1000 ml Ζωμό κότας
- 100 ml χυμό πορτοκαλιού
- 1 τσίλι πιπεριά
- Αλάτι
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Instructions
- Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, κόβουμε τα καρότα σε ροδέλες και καθαρίζουμε το τζίντζερ.
- Βάζουμε στη χύτρα ελαιόλαδο τόσο μέχρι να καλύψει τον πάτο της. Ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά μέχρι να κάψει λίγο. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το τζίντζερ, το καρότο και τα αφήνουμε να σοταριστούν για 10 λεπτά σε μέτρια φωτιά ή μέχρι να μαλακώσουν.
- Σοτάρουμε ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα. Αφού μαραθούν, κόβουμε την κολοκύθα στην μέση, την καθαρίζουμε από τα σπόρια και την κόβουμε σε τους κύβους. Δε θα αφαιρέσουμε τη φλούδα της θα τη χρησιμοποιήσουμε μαζί με αυτήν.
- Προσθέτουμε τους κύβους κολοκύθας, έπειτα σιγά σιγά ρίχνουμε το ζωμό κότας, αλάτι, πιπέρι και ολόκληρη την πιπεριά τσίλι.
- Χρησιμοποιήστε το επίπεδο πίεσης 2. Κλείστε το καπάκι και αφήστε την πίεση να φτάσει στο μέγιστο. Αποσύρετε τη χύτρα από τη φωτιά, αφήστε την να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου χωρίς να μετακινήσετε τον επιλογέα πίεσης. Όταν σταματήσει ο δείκτης πίεσης, ανοίξτε το καπάκι.
- Προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού που κρατήσαμε στην άκρη, ανακατεύουμε και αφήνουμε τη σούπα να πάρει μια βράση.
- Όταν καταλάβουμε ότι η κολοκύθα έχει μαλακώσει αρκετά τότε η σούπα μας είναι έτοιμη να την αλέσουμε μέσα στην κατσαρόλα με μπλέντερ χειρός ή με μίξερ. Αφού την αλέσουμε, δοκιμάζουμε μήπως χρειαστεί λίγο ακόμα αλατοπίπερο και είναι έτοιμη για σερβίρισμα.
- Αν είναι πολύ πηχτή η σούπα, προσθέτουμε λίγο γάλα (ή βραστό νεράκι), ανακατεύουμε και αφήνουμε τη σούπα να πάρει μια βράση. Αν είναι πολύ αραιή, τη βράζουμε μέχρι να αποκτήσει την πυκνότητα που θέλουμε.
- Τέλος, προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι και δοκιμάζουμε.
- Σερβίρουμε σε μπολάκια και γαρνίρουμε προαιρετικά με φρεσκοτηγανισμένους – σε λίγο λάδι – κύβους ψωμιού (κρουτόν). Για πιο χορταστικό αποτέλεσμα, συνοδεύουμε με 1 – 2 φέτες από τυρί ή αλλαντικό της αρεσκείας μας.Η κολοκυθόσουπα είναι έτοιμη και αχνιστή!
Notes
Ελάτε και εσείς στην παρέα μας κάνοντας subscribe στο κανάλι μας στο YouTube: MeliSoula.gr