Pizza Please: η βραβευμένη πιτσαρία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Επισκέφθηκα την Pizza Please την ημέρα της απονομής της Ναπολιτάνικς πιστοποιήσης της και γοητεύτηκα από τον τρόπο που ένα τόσο μικρό μαγαζί στην καρδιά του κέντρο μπορεί να προσφέρει ποιότητα και γευστική απόλαυση.

1076

Έτσι, λίγες ημέρες μετά, βρέθηκα ξανά εκεί προκειμένου να μάθω όλα τα μυστικά της υπέροχης συνταγής και φυσικά να φτιάξω κι εγώ πίτσα!

1013

Μιλήστε μας για την απονομή Ναπολιτάνικης πιστοποίησης που πήρε η Pizza Please πρόσφατα!

Όταν θέλεις να λέγεσαι Ναπολιτάνικη πιτσαρία, πρέπει να είσαι θεωρητικά αλλά και πρακτικά. Η απονομή αυτής της πιστοποίησης είναι το πρακτικό αποτέλεσμα της επιμονής μας στη παραδοσιακή Ναπολιτάνικη συνταγή: η ζύμη μας ωριμάζει 12-24 ώρες, χρησιμοποιούμε μοτσαρέλα από τη Νάπολη, τομάτες από τον Βεζούβιο και, το βασικότερο, η τεχνική που χρησιμοποιούμε για το ζύμωμα, το άνοιγμα της pizza και το ψήσιμο σε ξυλόφουρνο είναι ακριβώς αυτή που διδάσκεται στη Νάπολη από τα τέλη του 18ου αιώνα. Παίρνοντας αυτή την πιστοποίηση δεν καταφέραμε να λάβουμε μόνο ένα βραβείο, αλλά λάβαμε την έμπρακτη επιβεβαίωση ότι λειτουργούμε σωστά και σε απόλυτη εναρμόνιση με την πηγή της αυθεντικής πίτσας, τη Νάπολη!
 1017

Η τεχνική που χρησιμοποιούμε για το ζύμωμα, το άνοιγμα της pizza και το ψήσιμο σε ξυλόφουρνο είναι ακριβώς αυτή που διδάσκεται στη Νάπολη από τα τέλη του 18ου αιώνα

 1019

Είστε ένα μικρό μαγαζί στην καρδιά του κέντρου. Ποια είναι η φιλοσοφία σας και πώς τολμήσατε κάτι τέτοιο εν μέσω κρίσης;

Είμαστε μια μικρή Ναπολιτάνικη pizzeria και έχουμε μια απλή αλλά δύσκολη αποστολή: να κάνουμε γνωστή την παραδοσιακή Ναπολιτάνικη pizza στο κέντρο της αγαπημένης μας πόλης από την οποία και καταγόμαστε. Και η ξεκάθαρη αγάπη των επισκεπτών μας στη pizzeria, μας αποδεικνύει ότι μέχρι στιγμής πετυχαίνουμε το στόχο μας! Η οικονομική κρίση έχει πολλά κακά, αλλά ένα σημαντικό “καλό”: ο κόσμος επιστρέφει στη ποιότητα.

1040

Τι γεύσεις μπορεί να συναντήσει κανείς στην Pizza Please; Κλασικές ή και πιο περίεργες;

Ξεκινήσαμε με κλασικές εκδοχές όπως η Marinara (η μαμά-συνταγή της πίτσας, είναι η πρώτη πίτσα που φτιάχτηκε) και η Capricciosa (δοκιμάστε τις τρομερές μας αγκινάρες!) και στην πορεία προσθέσαμε νέες προτάσεις, όπως η Bianca con patate και η Double Rossa, η πρώτη με βάση την πατάτα και η δεύτερη με πυρήνα το συνδυασμό βασιλικού, φέτας και κόκκινης πιπεριάς!

pizzaplease_lows_no_logo

Πώς εξασφαλίζετε την ποιότητα των υλικών σας και των πιάτων της “PIZZA PLEASE”;

Η αλήθεια είναι ότι η βασικότερη δυσκολία στη δουλειά μας αφορά την εισαγωγή, από την Ιταλία, των υλικών που χρησιμοποιούμε και ο συνδυασμός τους με εγχώρια προϊόντα υψηλής ποιότητας. Το τρίπτυχο για να το πετύχεις αυτό είναι γνώση-επιμονή-εμμονή! Και κυρίως εμμονή. Την ίδια εμμονή έχουμε με την εκπαίδευση της ομάδας μας. Η εκπαίδευση είναι συνεχής και απαιτητική και είμαστε τυχεροί που έχουμε μια δυνατή και αφοσιωμένη ομάδα!

1071

Υπάρχουν μελλοντικά σχέδια; Κι αν ναι, ποια είναι αυτά; 

Και βέβαια υπάρχουν! Και σύντομα θα σας έχουμε νεότερα!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close
MeliSoula © Copyright 2021. All rights reserved.
Close