Πιτσάκια σοκολάτας με φράουλες

Aπό το περιοδικό Γλυκές Αλχημείες Μαΐου.

Υλικά

Ζύμη

125γρ.φρέσκο γάλα

250γρ.αλεύρι σκληρό

10γρ.νωπή μαγιά

1 αβγό

λίγη λευκή ζάχαρη,κρυσταλλική

λίγο αλάτι

1/2κ.γ βούτυρο αγελάδος,λιωμένο

Επικάλυψη

100γρ.άλειμμα πραλίνας-σοκολάτας

10-12 φράουλες,κομμένες στη μέση

ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε ελάχιστα το γάλα, το βάζουμε σε ένα μπολ και διαλύουμε μέσα σε αυτό τη μαγιά. Προσθέτουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε ρίχνοντας το αλάτι, τη ζάχαρη, το αβγό και το βούτυρο, μέχρι να γίνει ένα μαλακό ζυμάρι που ξεκολλάει από τα χέρια μας. Το αφήνουμε σε ζεστό περιβάλλον για 20-25 λεπτά, έως ότου διπλασιαστεί σε όγκο. Ανοίγουμε με τον πλάστη τη ζύμη σε λεπτό φύλλο και κόβουμε με ένα κουπ πατ μικρούς δίσκους διαμέτρου 8εκ. Καλύπτουμε τη λαμαρίνα του φούρνου με αντικολλητικό χαρτί και τοποθετούμε επάνω τα ζυμαράκια.

Απλώνουμε σε κάθε ζυμάρι από λίγη πραλίνα και σκορπάμε από πάνω τις φράουλες. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθ. για 15 λεπτά. Πασπαλίζουμε με λίγη άχνη και σερβίρουμε.

Plus: Διαβάστε τη συνέντευξη της Χρύσας Δέδε στο Melisoula.gr εδώ.

About admin

Leave a Reply

avatar

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

  Subscribe  
Notify of