,

Πανακότα με στέβια: Γιορτινό γλυκάκι για διαβητικούς και όχι μόνο…

Τα Χριστούγεννα είναι μια ζόρικη γιορτή για αυτούς που είναι διαβητικοί, γιατί δεν μπορούν να φάνε τίποτα από τους τόνους μελομακάρονα, κουραμπιέδες και δίπλες που κυκλοφορούν ανάμεσα μας…

Επειδή όμως κι αυτοί έχουν ψυχή,είναι καλό να προνοήσουμε και να έχουμε στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι και ένα γλυκάκι λίγο πιο εναλλακτικό…όπως αυτή η λαχταριστή πανακότα, με στέβια και μέλι που σας προτείνω παρακάτω.

panakota-diavitikousΥΛΙΚΑ

300 γρ. κρέμα γάλακτος light

300 γρ. φρέσκο γάλα light

30 γρ. γλυκαντικό στέβια

3 φύλλα ζελατίνης των 5 γρ.

200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι με 2% λιπαρά

Μέλι για σερβίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε τις ζελατίνες σε ένα μπολ με κρύο νερό για να μαλακώσουν. Σε μια κατσαρόλα, στο μεταξύ, βάζουμε τη κρέμα γάλακτος και το γάλα. Ρίχνουμε και τη στέβια και ανακατεύουμε. Βάζουμε τη κατσαρόλα στη φωτιά και μόλις αρχίσει να φουσκώνει το γάλα την κατεβάζουμε. Στραγγίζουμε τα φύλλα ζελατίνας και τα προσθέτουμε στη κατσαρόλα.Ανακατεύουμε καλά-καλά και ρίχνουμε το μίγμα της πανακότας σε ένα μπολ. Περιμένουμε να κρυώσει.panakota-meli-diavitikous

Όταν φτάσει σε χλιαρή θερμοκρασία (ενώ συνεχίζουμε να ανακατεύουμε για να διαλυθεί η ζελατίνα) προσθέτουμε το στραγγιστό γιαούρτι. Η δουλειά μας είναι η ίδια…ανακατεύουμε, ανακατεύουμε, ανακατεύουμε! Όταν ομογενοποιηθούν τα υλικά, αφήνουμε το μίγμα να κρυώσει εντελώς. Ρίχνουμε τη πανακότα σε μια φόρμα. Συνήθως οι Ιταλοί την σερβίρουν σε μια μακρόστενη φόρμα, αν θέλουμε όμως μπορούμε να την βάλουμε σε στρογγυλή ή να την μοιράσουμε και σε μικρά μπολάκια. Όπου κι αν τη βάλουμε, πρέπει να μείνει στο ψυγείο για 3 ώρες, μέχρι να σταθεροποιηθεί. Περιχύνουμε με μέλι και σερβίρουμε.

Σας φιλώ, 

MeliSoula

About admin

Leave a Reply

avatar

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

  Subscribe  
Notify of