
Panna cotta με topping λεμονιού
Ingredients
- 1 ⅓ φλ. τσ. γάλα πλήρες
- 2 ⅓ φλ. τσ. κρέμα γάλακτος πλήρη
- ½ φλ. τσ. ζάχαρη
- 2 κ.γ. ζελατίνη σε σκόνη
- ξύσμα από 1 λεμόνι
- 1 λοβό φυσικής βανίλιας
Για το topping:
- Γλυκό του κουταλιού λεμόνι
Instructions
- Φτιάχνουμε το τόπινγκ, που είναι μια ουσιαστικά ένα γλυκό κουταλιού λεμονιού*.*Βρείτε στις σημειώσεις πώς να φτιάξετε γλυκό του κουταλιού λεμόνι!
- Βράζουμε τη ζάχαρη με το χυμό λεμονιού και 1/4 φλ. τσ. νερό μέχρι να λιώσει η ζάχαρη, ανακατεύοντας.
- Προσθέτουμε τις φλούδες και σιγοβράζουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά μέχρι το μείγμα να μειωθεί σε 2/3 φλιτζανιού, δηλαδή περίπου 10′. Αφού κρυώσει η μαρμελάδα, σκεπάζουμε και βάζουμε στο ψυγείο.
- Ανακατεύουμε τη ζελατίνη σε 1/2 φλ. τσ. γάλα και αφήνουμε 15′ να μαλακώσει.
- Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη, το ξύσμα λεμονιού και το υπόλοιπο γάλα.
- Σχίζουμε τον λοβό βανίλιας κατά μήκος και ξύνουμε μέσα στην κατσαρόλα τα σποράκια, προσθέτοντας τέλος και τον λοβό. Βάζουμε σε χαμηλή φωτιά να σιγοβράσει ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το μείγμα να σταθεί για 10′. Κατόπιν, αφαιρούμε τον λοβό της βανίλιας, το ξαναβάζουμε στη φωτιά και προσθέτουμε το μείγμα της διαλυμένης ζελατίνης. Ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί καλά μέσα στην κρέμα.
- Μοιράζουμε το μείγμα σε ανάλογα φορμάκια, που αφήνουμε να κρυώσουν καλά και κατόπιν σκεπάζουμε με ζελατίνα και βάζουμε στο ψυγείο να πήξουν για 6 ώρες τουλάχιστον.
- Για το σερβίρισμα, ξεφορμάρουμε στο πιάτο και ρίχνουμε επάνω μια κ.σ. από το topping λεμονιού που φτιάξαμε.
Notes
Γλυκό κουταλιού με ολόφρεσκα λεμόνια
#Enjoy and follow Meli Soula
Το πιο “γλυκό” κανάλι στο YouTube είναι πλέον γεγονός.
Συνταγές, tips, συνεντεύξεις και εκπλήξεις πολλές που έχουν να κάνουν με τα γλυκά και όχι μόνο.

Ελάτε και εσείς στην παρέα μας κάνοντας subscribe στο κανάλι μας στο YouTube: MeliSoula.gr