,

Panacotta με topping λεμονιού


Panacotta με topping λεμονιού panacotta-lemoni (1)

YΛΙΚΑ (για 8 φορμάκια)

 

1 1/3 φλ. τσ. γάλα πλήρες

2 1/3 φλ.τσ. κρέμα γάλακτος πλήρης

1/2 φλ.τσ. ζάχαρη

2 κ.γ. ζελατίνη σε σκόνη

ξύσμα από 1 λεμόνι

1 λοβό φυσικής βανίλιας

Για το topping:

Γλυκό κουταλιού λεμόνι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ 

Φτιάχνουμε το τόπινγκ, που είναι μια ουσιαστικά ένα γλυκό κουταλιού λεμονιού. Δείτε την συνταγή που μας έχει δώσει η Γιάννα Μπαλαφούτη, από την Πυλιακή Γη εδώ:

Γλυκό κουταλιού με ολόφρεσκα λεμόνια

marmelada-lemoni-piliaki-gi (2)

Βράζουμε τη ζάχαρη με το χυμό λεμονιού και 1/4 φλ. τσ. νερό μέχρι να λιώσει η ζάχαρη, ανακατεύοντας. Προσθέτουμε τις φλούδες και σιγοβράζουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά μέχρι το μείγμα να μειωθεί σε 2/3 φλιτζανιού, δηλαδή περίπου 10′. Αφού κρυώσει η μαρμελάδα, σκεπάζουμε και βάζουμε στο ψυγείο. Ανακατεύουμε τη ζελατίνη σε 1/2 φλ. τσ. γάλα και αφήνουμε 15′ να μαλακώσει.

Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη, το ξύσμα λεμονιού και το υπόλοιπο γάλα. Σχίζουμε τον λοβό βανίλιας κατά μήκος και ξύνουμε μέσα στην κατσαρόλα τα σποράκια, προσθέτοντας τέλος και τον λοβό. Βάζουμε σε χαμηλή φωτιά να σιγοβράσει ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το μείγμα να σταθεί για 10′. Κατόπιν, αφαιρούμε τον λοβό της βανίλιας, το ξαναβάζουμε στη φωτιά και προσθέτουμε το μείγμα της διαλυμένης ζελατίνης. Ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί καλά μέσα στην κρέμα. Μοιράζουμε το μείγμα σε ανάλογα φορμάκια, που αφήνουμε να κρυώσουν καλά και κατόπιν σκεπάζουμε με ζελατίνα και βάζουμε στο ψυγείο να πήξουν για 6 ώρες τουλάχιστον. Για το σερβίρισμα, ξεφορμάρουμε στο πιάτο και ρίχνουμε επάνω μια κ.σ. από το topping λεμονιού που φτιάξαμε.

About admin

Leave a Reply

avatar

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

  Subscribe  
Notify of