,

Νηστίσιμος Σοκοχαλβάς: Μία γλυκιά αμαρτία στη Σαρακοστή!

Κορμός όλο σοκολάτα με κομμάτια χαλβά και καραμελωμένα φιστίκια.
Συνταγή νηστίσιμη, πανεύκολη και πεντανόστιμη.
Τώρα τελευταία έχω κολλήσει με τα γλυκά κι έτσι σκέφτηκα και αυτή την συνταγή.
Έχει αγαπημένα υλικά και έτσι η γεύση του δεν ξεχνιέται.
Πάμε κουζίνα να παίξουμε με την σοκολάτα!

Θα χρειαστώ για τον κορμό:
200 γρ.κουβερτούρα
100 γρ χυμό πορτοκάλι
100 γρ ταχίνι
100 γρ χαλβά
1κ.γ μέλι
1/2 κούπα αράπικο φιστίκι ανάλατο
1κ.σ σπορέλαιο

Για τα καραμελωμένα φιστίκια:
100 γρ αράπικο φιστίκια ανάλατα-100 γρ ζάχαρι-πρέζα αλάτι-πρέζα πιπέρι
λίγες φέτες χαλβά να βάλω πάνω στον κορμό.

Πως το φτιάχνω:
Βάζω σε ένα τηγανάκι λίγη ζάχαρη μόλις λιώσει προσθέτω πάλι λίγη ζάχαρη.
Κάνω το ίδιο μέχρι να τελειώσει η ζάχαρη βλέπω ότι αρχίζει να παίρνει χρώμα.
Προσθέτω τα φιστίκια το μέλι-αλάτι-πιπέρι και ανακατεύω για λίγο.
Αδειάζω σε μια λαδόκολλα και αφήνω να κρυώσει εντελώς.
(πάντα προσέχω όταν κάνω καραμέλα γιατί καίει πάρα πολύ)

Ψιλοκόβω την κουβερτούρα και την αφήνω στην άκρη.
Βάζω σε μια κατσαρόλα τον χυμό πορτοκαλιού να ζεσταθεί να μην βράσει.
Κατεβάζω από την φωτιά προσθέτω και ανακατεύω το ταχίνι-μέλι-σπορέλαιο.
Ρίχνω το μείγμα με τον χυμό στην σοκολάτα και σκεπάζω με ένα πιάτο.
Αφήνω 1-2 λεπτά και μετά ανακατεύω γίνεται σαν γκανάζ
Προσθέτω τριμμένο τον χαλβά τα φιστίκια και ανακατεύω.

Βάζω σε μια στενόμακρη φόρμα λαδόκολλα και αδειάζω το Σοκοχαλβά.
Κόβω φέτες χαλβά τις βάζω πάνω στον κορμό και τον βάζω στην κατάψυξη.
Περιμένω να παγώσει και σερβίρω διατηρείται στην κατάψυξη.
Σπάω καραμελωμένα φιστίκια λίγη τριμμένη σοκολάτα και τον τσακίζω!

Δεν νομίζω ότι έχει να ζηλέψει τίποτα ο νηστίσιμος Σοκοχαλβάς!

Συνταγή: Ελπίδα Χαραλαμπίδου – FB page

About admin

Leave a Reply

avatar

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

  Subscribe  
Notify of