Η συνταγή

Σίγουρα και για τα δύο χρειάζεσαι αλεύρι, αυγά, γάλα και ζάχαρη. Στα cupcakes όμως βάζουμε αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (για κέικ) και βούτυρο ενώ στα muffins χρησιμοποιούμε αλεύρι για όλες τις χρήσεις (ή ολικής άλεσης) και φυτικό λάδι αντί για βούτυρο. Ακόμη, το μείγμα των muffins είναι σκληρό και σβωλιασμένο και κατά την προετοιμασία του, μπορείς να βάλεις όλα τα υλικά μαζί και να τα ανακατέψεις ελαφρά ώστε να καταλήξεις σε ένα πηχτό μείγμα. Για τα cupcakes, πρέπει να χτυπήσεις τα υλικά πολύ περισσότερο ώστε να έχεις στο τέλος ένα απαλό μείγμα.

melisoula-cupcakes-sxedia-3

Γέμιση & γλάσο 

Τα muffins, επειδή περιέχουν λιγότερη ζάχαρη, μπορούν να γίνουν και γλυκά και αλμυρά. Έτσι, ένα muffin μπορεί να περιέχει από μπέικον, λαχανικά και φρούτα μέχρι ξηρούς καρπούς και σοκολάτα. Ακόμα, στα muffin δεν υπάρχει γλάσο.

Από την άλλη, τo cupcake, όπως μαρτυρά και το όνομα του, είναι ένα μικρό κέικ που μπορεί να φαγωθεί σε 2 μπουκιές και έχει πάντα γλάσο. Τα cupcakes είναι πάντα γλυκά και χωρίς γέμιση, καθώς το μείγμα είναι ήδη αρκετά γλυκό.

Και μη ξεχνάς πως δε μπορείς να “μετατρέψεις” ένα cupcake σε muffin απλώς επειδή θα αφαιρέσεις το γλάσο!

Και πώς θα το φας;Έχει Σημασία Πως τα Τρως

Φυσικά δε μιλάμε για την εξάσκηση που χρειάζεται, ώστε να το απολαύσεις και να μη λερωθείς, αλλά για το γεγονός ότι τα cupcakes τρώγονται κρύα -χωρίς να ζεσταθούν- αφού είναι κέικ, ενώ τα muffins μπορούν να φαγωθούν είτε κρύα είτε ζεστά ανάλογα πώς σου αρέσουν!

Δείτε συνταγές με cupcakes που έχουμε φτιάξει και πολλά άλλα εδώ: Cupcakes