Μωβ πανακότα με γιαούρτι, μέλι και λεβάντα

Όλο το Σαββατοκύριακο, που λέτε, δοκίμαζα συνταγές για πανακότα… Αυτό το ελαφρύ γλυκάκι με γάλα και γιαούρτι, με το ιταλικό ταμπεραμέντο είναι ό,τι πρέπει για όσους βαρυστομάχιασαν με τα γλυκά των Χριστουγέννων.

Έχεις και λίγες θερμίδες, οπότε το συστήνoυμε και σε όσους και όσες ξεκίνησαν ήδη δίαιτα! Η ιστορία της πανακότας που κατάγεται από την Ιταλία είναι πολύ συναρπαστική αλλά αυτή θα σας την πω σε επόμενο ποστ. Προς το παρόν η πρώτη συνταγή. Μια ομορφούλα και νοστιμούλα πανακότα με χειμωνιάτικα χρώματα λεβάντας. 😊

Σας φιλώ,

MeliSoula

Μωβ πανακότα με γιαούρτι, μέλι και λεβάντα

Servings 4 άτομα

Ingredients

Για τη συνταγή:

  • ¾ φλ. γάλα πλήρες
  • ¾ φλ. κρέμα γάλακτος 35%
  • 1 ½ φλ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 3 κ.σ. μέλι
  • 2 κ.σ. αποξηραμένη λεβάντα
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 4 φύλλα ζελατίνης (7 γρ.)
  • Προαιρετικά: μωβ χρώμα ζαχ/κης

Για το σερβίρισμα:

  • 1 κ.σ. αποξηραμένη λεβάντα ή αποξηραμένα λουλούδια
  • Χρωματιστή ζάχαρη

Instructions

  • Βάζετε τα φύλλα ζελατίνης σε ένα μπολ με κρύο νερό να μουλιάσουν και τα αφήνετε στην άκρη.
  • Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε το γάλα, την κρέμα γάλακτος, το μέλι, το εκχύλισμα βανίλιας και τη λεβάντα. Τοποθετείτε την κατσαρόλα σε μέτρια θερμοκρασία και αφήνετε το μείγμα να έρθει σε σημείο βρασμού. Ανακατεύετε με μια σπάτουλα σιλικόνης να λιώσει το μέλι. Αμέσως μόλις έρθει σε βρασμό το μείγμα το αποσύρετε από τη φωτιά και το αφήνετε να κρυώσει για 5 λεπτά.
  • Ρίχνετε το γιαούρτι σε ένα μπολ και το ανακατεύετε με έναν αυγοδάρτη να γίνει λείο σαν κρέμα. Στύβετε καλά με τα χέρια σας τα φύλλα ζελατίνης και τα προσθέτετε στο μείγμα του γάλατος ανακατεύοντας απαλά να διαλυθούν. Ρίχνετε το μείγμα του γάλακτος στο μπολ με το γιαούρτι και ανακατεύετε με μια σπάτουλα να ενσωματωθούν τα υλικά.
  • Μοιράζετε το μείγμα σε έξι ποτήρια και τα τοποθετείτε στο ψυγείο να παγώσουν για τουλάχιστον 6 ώρες. Αν χρησιμοποιήσουμε φορμάκια, ξεφορμάρουμε τις κρέμες σε πιάτα. Πώς; Βυθίζουμε τα 2/3 από κάθε φορμάκι σε λίγο ζεστό νερό για μερικά δευτερόλεπτα και τα αναποδογυρίζουμε.
  • Σερβίρετε την πανακότα αφού την πασπαλίσετε με λίγη ή χρωματιστή ζάχαρη!!

Notes

#Enjoy and follow Meli Soula 
Το πιο “γλυκό” κανάλι στο YouTube είναι πλέον γεγονός.
Συνταγές, tips, συνεντεύξεις και εκπλήξεις πολλές που έχουν να κάνουν με τα γλυκά και όχι μόνο.
Ελάτε και εσείς στην παρέα μας κάνοντας subscribe στο κανάλι μας στο YouTubeMeliSoula.gr
Course: Dessert
Keyword: Panna Cotta, Κρέμες, Πανακότα

Join the Conversation

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Recipe Rating




Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close
MeliSoula © Copyright 2021. All rights reserved.
Close