,

Μωβ πανακότα με γιαούρτι, μέλι και λεβάντα

Όλο το Σαββατοκύριακο, που λέτε, δοκίμαζα συνταγές για πανακότα…Αυτό το ελαφρύ γλυκάκι με γάλα και γιαούρτι, με το ιταλικό ταμπεραμέντο είναι ό,τι πρέπει για όσους βαρυστομάχιασαν με τα γλυκά των Χριστουγέννων.

 

Έχεις και λίγες θερμίδες, οπότε το συστήνoυμε και σε όσους και όσες ξεκίνησαν ήδη δίαιτα! Η ιστορία της πανακότας που κατάγεται από την Ιταλία είναι πολύ συναρπαστική αλλά αυτή θα σας την πω σε επόμενο ποστ. Προς το παρόν η πρώτη συνταγή. Μια ομορφούλα και νοστιμούλα πανακότα με χειμωνιάτικα χρώματα λεβάντας 🙂 

Σας φιλώ,

MeliSoula

Πανακότα μοβ

ΜΩΒ ΠΑΝΑΚΟΤΑ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ, ΜΕΛΙ ΚΑΙ ΛΕΒΑΝΤΑ

ΥΛΙΚΑ

Για 4 άτομα 

 

Για τη συνταγή

3/4 φλιτζάνι γάλα πλήρες

3/4 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά

1 1/2 φλιτζάνι γιαούρτι στραγγιστό

3 κουτ. σουπ. μέλι

2 κουτ. σουπ. αποξηραμένη λεβάντα

1 κουτ.γλυκ. εκχύλισμα βανίλιας

4 φύλλα ζελατίνης (7 γρ.)
(προαιρετικα μωβ χρώμα ζαχ/κης)

Για το σερβίρισμα

1 κουτ. σουπ. αποξηραμένη λεβάντα ή αποξηρέμα λουλούδια και χρωματιστή ζάχαρη)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Βάζετε τα φύλλα ζελατίνης σε ένα μπολ με κρύο νερό να μουλιάσουν και τα αφήνετε στην άκρη.

2. Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε το γάλα, την κρέμα γάλακτος, το μέλι, το εκχύλισμα βανίλιας και τη λεβάντα. Τοποθετείτε την κατσαρόλα σε μέτρια θερμοκρασία και αφήνετε το μείγμα να έρθει σε σημείο βρασμού. Ανακατεύετε με μια σπάτουλα σιλικόνης να λιώσει το μέλι. Αμέσως μόλις έρθει σε βρασμό το μείγμα το αποσύρετε από τη φωτιά και το αφήνετε να κρυώσει για 5 λεπτά.

3. Ρίχνετε το γιαούρτι σε ένα μπολ και το ανακατεύετε με έναν αυγοδάρτη να γίνει λείο σαν κρέμα. Στύβετε καλά με τα χέρια σας τα φύλλα ζελατίνης και τα προσθέτετε στο μείγμα του γάλατος ανακατεύοντας απαλά να διαλυθούν. Ρίχνετε το μείγμα του γάλακτος στο μπολ με το γιαούρτι και ανακατεύετε με μια σπάτουλα να ενσωματωθούν τα υλικά.

4. Μοιράζετε το μείγμα σε έξι ποτήρια και τα τοποθετείτε στο ψυγείο να παγώσουν για τουλάχιστον 6 ώρες. Αν χρησιμοποιήσουμε φορμάκια, ξεφορμάρουμε τις κρέμες σε πιάτα. Πώς; Βυθίζουμε τα 2/3 από κάθε φορμάκι σε λίγο ζεστό νερό για μερικά δευτερόλεπτα και τα αναποδογυρίζουμε.

Σερβίρετε την πανακότα αφού την πασπαλίσετε με λίγη ή χρωματιστή ζάχαρη!!

About admin

2
Leave a Reply

avatar
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
0 Comment authors
Σήμερα Πέμπτη στην Cava ...ταξιδεύουμε στην Ιταλία! - Μοτσαρέλα και ραβιόλι σε ένα πρώτοτυπο μενού! - e-ptolemeos.grΜωβ πανακότα με γιαούρτι, μέλι και λεβάντα | MeliSoula | Ποδήλατο καφέ - podilato caffè- (bicicletta caffè, bicycle cafe, bisiklet kahve, bicicleta café, café vélo, قهوه دوچرخه , 自行車咖 Recent comment authors

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
trackback

[…] αρωματισμένο σε εσπρέσο και φυστίκια Αιγίνης. (by MeliSoula – pastry blog) -Με το παραπάνω μενού συνοδεύεται ένα ποτήρι λευκό […]