Η Κυριακή Παναγιώτου εργάζεται στο Τμήμα Εταιρικής Επικοινωνίας Οινοποιίας Tsantali. Μας περιγράφει τον δικό της Βαλεντίνο…
14 Φεβρουαρίου 1884 γεννιέται ο Κώστας Βάρναλης, έλληνας ποιητής και πεζογράφος, ενώ το 1927 σε πρεμιέρα παίζεται η πρώτη ταινία μυστηρίου του Άλφρεντ Χίτσκοκ με τίτλο «Ο ενοικιαστής». Αν γυρίσουμε σελίδα στην κατηγορία πολιτική το 1944 αποκαλύπτεται το σκάνδαλο του Γουότεργκεϊτ, ενώ 1992 στη Θεσσαλονίκη, εκατοντάδες χιλιάδες άτομα συμμετείχαν στο Παμμακεδονικό Συλλαλητήριο για το Σκοπιανό. Στη κατηγορία ψυχαγωγία το 2005 ιδρύεται -για το καλό όλων μας- το φανταστικό YOU TUBE. Eνώ μέχρι και σήμερα κάθε χρόνο το κόκκινο είναι το χρώμα που κάνει τις κόρες των ματιών μας επιβεβαιώνουν με προειδοποιητικές ενδείξεις ότι πρόκειται για μία μέρα μέσα σε ένα δάσος Σ’ΑΓΑΠΩ.
Ας είμαστε ειλικρινείς, οδηγός επιβίωσης ”ποιο κρασί να διαλέξεις για τις 14 Φεβρουαρίου” δεν υπάρχει ή δεν έχει καταγραφεί μέχρι και σήμερα.
Το να επιλέξεις ένα εξαιρετικό κρασί για τον αγαπημένο ή την αγαπημένη σου είναι τόσο σημαντικό όσο το να παίζει ωραία μουσική ή το φαγητό να καταφέρει να σου φτιάξει τη διάθεση. Και πιστέψτε με για ανθρώπους λιχούδηδες, όπως εγώ, όλα αυτά έχουν συμβεί. Ναι, όλα!
Απλοποιήστε τη στιγμή! Είναι μια ημέρα όπως όλες οι άλλες που απλά έχει ανάγκη από μία δόση παραπάνω ζάχαρης άχνης και χαμόγελου. Μην ξεκινήσετε την ημέρα σας με άγχος. Ακόμη και να μην έχουμε κάποιον να του κάνουμε εκπλήξεις και δώρα, ας δώσουμε στον εαυτό μας λίγο από το κανάκεμα που του λείπει. Ας χαμογελάσουμε όταν θα δούμε κάποιον να περιμένει με λαχτάρα να χαρίσει ένα τριαντάφυλλο ή να παραδώσει μικρή τούρτα καρδούλα στο δρόμο και την φάει με πλαστικό κουτάλι. Και το καλύτερο….εάν δείτε κάποιον να προσπαθεί να βάλει τα μπαλόνια στο αυτοκίνητο και δεν μπαίνουν, βοηθήστε!
Σύμφωνα με μελέτες το 92% των ερωτηθέντων επιλέγουν να έχουν μία ολοήμερη κάρτα που να περιλαμβάνει το δώρο, το φαγητό, τα λουλούδια και άλλες παροχές. Αντιλαμβάνεστε ότι δεν επιλέγουν πολλοί να δυσκολευτούν ή να απογοητεύσουν το σύντροφο τους. Για την ιστορία, οι ηλεκτρονικές κάρτες που αποστέλλονται φτάνουν τα 15 εκατομμύρια, ενώ 36 εκατομμύρια σοκολατένιες τούρτες φτάνουν σε τελικό προορισμό. Ζαχαροπλάστες VS Content=1-0. Και για να φτάσουμε στο θέμα μας, οι περισσότεροι όταν φτάσει η ώρα της πείνας θα επιλέξουν την ιταλική και τη γαλλική κουζίνα ως τις πιο ρομαντικές για τη συγκεκριμένη ημέρα.
Όταν λοιπόν θα επιλέξετε το κρασί αρκεστείτε ΜΟΝΟ σε αυτό που σας αρέσει. Δεν υπάρχει κάτι πιο τέλειο από το να σπάμε κωδικούς.
Ξεκινήστε με μία σαμπάνια ροζέ. Έχει όλο το πακέτο για να ονομάζεται ρομαντική, ξεδιψαστική, γοητευτική και αιθέρια. Είναι ροζ, κομψή και τις περισσότερες φορές ξεχειλίζει από παλιρροϊακά κύματα αρωμάτων από κόκκινα φρούτα και δεν παύει ποτέ να είναι τραγανή και σπιρτόζικη λόγω των ζυμών. Μία σαμπάνια ιδανικά πρέπει να φτάνει στο ποτήρι από τους 6 έως τους 9 °C. Θα πρέπει να είναι αρκετά παγωμένη όταν τη σερβίρουμε, για να μείνει ενσωματωμένο στο ποτήρι το διοξείδιο του άνθρακα, για να νιώθουμε την υφή και την αίσθηση της φυσαλίδας. Η αύξηση που καταγράφουν παγκοσμίως οι πωλήσεις των ροζέ κρασιών κάθε κατηγορίας είναι σταθερή και εντυπωσιακή.
Είναι γεγονός ότι μπορούμε να δημιουργήσουμε κορυφαία κρασιά σε πολύ ανταγωνιστικές τιμές, δεν μπορούμε όμως με τίποτα να λύσουμε το δίλημμα για λευκό ή ερυθρό κρασί. Επειδή το χειμώνα συνηθίζουμε να καταναλώνουμε πιάτα με βάση το κρέας, η ημέρα μας κατευθύνει προς το ερυθρό. Σύμφωνα με τον υπέρτατο οινικό νόμο, όσο πιο μεγάλο το όνομα σε μια ετικέτα τόσο πιο ακριβό είναι και το κρασί, θα προτείναμε να επιλέξετε ένα ερυθρό που δεν θα χρειαστεί να διαβάσετε πολύ για να εξηγήσετε ποιο είναι.
Για κλείσιμο επιλέξτε ένα λιαστό γλυκό, όπως το VINSANTO. Το ”Vino di Santorini”, όπως συνηθίζεται να λέγεται, πίνεται ιδανικά στους 8 με 10 °C και μπορεί να σταθεί δίπλα σε τυριά και επιδόρπια. Με μία γνώριμη πορτοκαλί-καφέ απόχρωση μοσχοβολά μέλι, σταφίδες, αποξηραμένα σύκα και μόλις κανείς το δοκιμάσει, το λατρεύει. Για τους τολμηρούς προτείνεται να συνδυαστεί με blue cheese και μαύρη σοκολάτα, με του απαραίτητους ξηρούς καρπούς. Το VINSANTO δεν είναι ποτέ λιγωτικό εξαιτίας της μοναδικής ”νέκταρ” οξύτητας. Για να μην σας μπερδέψουμε, οξύτητα είναι το στοιχείο που μας δίνει την αίσθηση της φρεσκάδας και της έντασης όταν δοκιμάζουμε ένα κρασί, κάνοντας την γεύση του πιο αιχμηρή.
Διαδώστε την ευχή #ΜerryKissmasEVERYONE και επιλέξτε ότι σας κάνει να απολαμβάνετε τη στιγμή!
Απίθανο άρθρο! Το διάβασα τουλάχιστον 3 φορές και λέω να πιω τώρα!!