, ,

Τι τρώει στο σπιτικό brunch της η Μαρία Ζαμπέτη;

Αν με ρωτούσε κάποιος ποιο είναι το αγαπημένο μου γεύμα της ημέρας, αυτό θα ήταν χωρίς καμία αμφιβολία το brunch.

Μπορώ να αντισταθώ σε όλα τα φαγητά εκτός από το πρωινό, που το τρώω και για μεσημεριανό, για απογευματινό και για βραδινό. Εξού και το brunch είναι αστεράτο μέσα στον μικρό μου γαστριμαργικό μικρόκοσμο. Επειδή, όμως, είμαι πασίγνωστη ακαμάτρα της κουζίνας (και επειδή είμαι και ΠΑΡΑ πολύ απασχολημένη από τις εκατομμύρια επαγγελματικές μου υποχρεώσεις, όπως π.χ. να δω σερί τρεις σεζόν How to get away with murder), αναζητώ μανιωδώς το εύκολο και γρήγορο.

Μία ημέρα πριν από αρκετά χρόνια, λοιπόν, μία φίλη μού άνοιξε τα μάτια με μία… να μην την πω συνταγή… να μην την πω λύση ανάγκης… να την πω διαστημική βόμβα γεύσης. Εγώ, τη διάνθισα και σας την παρουσιάζω σε πρώτη παγκόσμια αποκλειστικότητα στο melisoula.gr. Παρακαλώ, δεν κάνει τίποτα.

Υλικά (Για ένα άτομο – Για περισσότερα, διπλασιάζουμε, τριπλασιάζουμε κ.ο.κ.)

  • Ένα γιαουρτάκι στραγγιστό 2%
  • 5 κουταλιές της σούπας δημητριακά ολικής με σοκολάτα γάλακτος (όχι τα άλλα τα ξενέρωτα, ούτε εκείνα του καλαμποκιού που παπαριάζουν)
  • Μία μπανάνα
  • Μία κουταλιά της σούπας σταφίδες (προαιρετικό, εμείς δεν κρίνουμε)
  • Μία κουταλιά της σούπας στέβια (ή και ζάχαρη, πάλι δεν κρίνουμε)

 

Εκτέλεση:

Παίρνουμε ένα αξιοπρεπές σε μέγεθος μπολ, γιατί στη γεύση δεν κάνουμε τσιγκουνιές.

Βάζουμε πρώτα τα δημητριακά και την μπανάνα κομμένη σε κομματάκια.

Στη συνέχεια, προσθέτουμε το γιαούρτι.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Να το ανακατέψετε πρώτα μέσα στο κεσεδάκι, για να έχει ομοιόμορφη υφή. Ανακατεύουμε καλά μέσα στο αξιοπρεπώς μεγάλο μπολ και προσθέτουμε τις σταφίδες και τη στέβια.

Ξαναμανανακατεύουμε και καταβροχθίζουμε το περιεχόμενο του αξιοπρεπούς σε μέγεθος μπολ.

Extra tip: Συνδυάζεται ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΑ με γαλλικό καφέ βανίλια ή με ένα ποτήρι σοκολατούχο γάλα αμυγδάλου.

*Η Μαρία Ζαμπέτη μεγάλωσε τρέχοντας στους διαδρόμους των εφημερίδων κι έτσι κόλλησε το μικρόβιο της δημοσιογραφίας. Σπούδασε ΜΜΕ στην Πάντειο, συνέχισε με μεταπτυχιακό στο ΑΠΘ και αγαπάει τόσο το brunch που το έκανε τίτλο της ραδιοφωνικής εκπομπής στον V FM 91.1, που παρουσιάζει μαζί με την Κατερίνα Μαυροφρύδου κάθε ΣΚ, 11 με 1.

About admin

Leave a Reply

avatar

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

  Subscribe  
Notify of