Τι τρώει στο σπιτικό brunch της η Μαρία Ζαμπέτη;

Αν με ρωτούσε κάποιος ποιο είναι το αγαπημένο μου γεύμα της ημέρας, αυτό θα ήταν χωρίς καμία αμφιβολία το brunch.

Μπορώ να αντισταθώ σε όλα τα φαγητά εκτός από το πρωινό, που το τρώω και για μεσημεριανό, για απογευματινό και για βραδινό. Εξού και το brunch είναι αστεράτο μέσα στον μικρό μου γαστριμαργικό μικρόκοσμο. Επειδή, όμως, είμαι πασίγνωστη ακαμάτρα της κουζίνας (και επειδή είμαι και ΠΑΡΑ πολύ απασχολημένη από τις εκατομμύρια επαγγελματικές μου υποχρεώσεις, όπως π.χ. να δω σερί τρεις σεζόν How to get away with murder), αναζητώ μανιωδώς το εύκολο και γρήγορο.

Μία ημέρα πριν από αρκετά χρόνια, λοιπόν, μία φίλη μού άνοιξε τα μάτια με μία… να μην την πω συνταγή… να μην την πω λύση ανάγκης… να την πω διαστημική βόμβα γεύσης. Εγώ, τη διάνθισα και σας την παρουσιάζω σε πρώτη παγκόσμια αποκλειστικότητα στο melisoula.gr. Παρακαλώ, δεν κάνει τίποτα.

*Η Μαρία Ζαμπέτη μεγάλωσε τρέχοντας στους διαδρόμους των εφημερίδων κι έτσι κόλλησε το μικρόβιο της δημοσιογραφίας. Σπούδασε ΜΜΕ στην Πάντειο, συνέχισε με μεταπτυχιακό στο ΑΠΘ και αγαπάει τόσο το brunch που το έκανε τίτλο της ραδιοφωνικής εκπομπής στον V FM 91.1, που παρουσιάζει μαζί με την Κατερίνα Μαυροφρύδου κάθε ΣΚ, 11 με 1.

Σπιτικό Brunch

από τη Μαρία Ζαμπέτη

Ingredients

  • 1 γιαούρτι στραγγιστό 2%
  • 5 κ.σ. δημητριακά ολικής άλεσης με σοκολάτα γάλακτος (όχι τα άλλα τα ξενέρωτα, ούτε εκείνα του καλαμποκιού που παπαριάζουν)
  • 1 μπανάνα
  • 1 κ.σ. σταφίδες (προαιρετικά, εμείς δεν κρίνουμε)
  • 1 κ.σ. στέβια (ή και ζάχαρη, πάλι δεν κρίνουμε)

Instructions

  • Παίρνουμε ένα αξιοπρεπές σε μέγεθος μπολ, γιατί στη γεύση δεν κάνουμε τσιγκουνιές.
  • Βάζουμε πρώτα τα δημητριακά και την μπανάνα κομμένη σε κομματάκια.
  • Στη συνέχεια, προσθέτουμε το γιαούρτι.
    ΠΡΟΣΟΧΗ: Να το ανακατέψετε πρώτα μέσα στο κεσεδάκι, για να έχει ομοιόμορφη υφή. Ανακατεύουμε καλά μέσα στο αξιοπρεπώς μεγάλο μπολ και προσθέτουμε τις σταφίδες και τη στέβια.
  • Ξαναμανανακατεύουμε και καταβροχθίζουμε το περιεχόμενο του αξιοπρεπούς σε μέγεθος μπολ.
    Extra tip: Συνδυάζεται ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΑ με γαλλικό καφέ βανίλια ή με ένα ποτήρι σοκολατούχο γάλα αμυγδάλου.

Notes

#Enjoy and follow Meli Soula 
Το πιο “γλυκό” κανάλι στο YouTube είναι πλέον γεγονός.
Συνταγές, tips, συνεντεύξεις και εκπλήξεις πολλές που έχουν να κάνουν με τα γλυκά και όχι μόνο.
Ελάτε και εσείς στην παρέα μας κάνοντας subscribe στο κανάλι μας στο YouTubeMeliSoula.gr
Course: Breakfast & Brunch
Keyword: Brunch

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Recipe Rating




Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close
MeliSoula © Copyright 2021. All rights reserved.
Close