Love cake σε σχήμα καρδιάς γεμιστό με βουτυρόκρεμα

Επειδή αυτές τις μέρες έχω δουλειές με φούντες, λόγω που οι μέρες αγάπης το ζητάνε το γλυκό τους, ζήτησα από δυο φίλους μου να φτιάξουν μια συνταγή για το site, με δικιά μου συνταγή. Τους έδωσα τον φωτογράφο μας, έκανα λίγο χώρο στον πάγκο του MeliSoula Pastry Lab και ενώ εγώ συνέχιζα να ψήνω ακάθεκτη, αυτοί δημιούργησαν αυτό το μαγικό γλυκό που θα δείτε παρακάτω.

keik-se-sxima-kardias-agiou-valentinou (6)

Χρόνια πολλά σήμερα σε όσους γιορτάζουν, δηλαδή σε όλους σας 🙂 Όλοι αγαπιόμαστε και αγαπάμε, έτσι δεν είναι;

Σας φιλώ,

MeliSoula 

Love Cake σε σχήμα καρδιάς

Ingredients

  • 175 ml ελαιόλαδο
  • 3 αυγά
  • 150 γρ. γιαούρτι
  • 2 πορτοκάλια ξύσμα
  • 225 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 175 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 2 τεμάχια βανιλίνη σκόνη
  • Κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής

Για τη βουτυρόκρεμα:

  • 250 γρ. βούτυρο
  • 400 γρ. ζάχαρη αχνη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 κ.γ. βανίλια
  • 5 κ.σ. γάλα

Instructions

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το λάδι, τα αυγά, το γιαούρτι και το ξύσμα.
  • Χτυπάμε με ένα σύρμα ζαχαροπλαστικής πολύ καλά τα υλικά μέχρι που να διαλυθεί το γιαούρτι και να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας. Μπορεί να γίνει και στο μίξερ αλλά δεν χρειάζεται.
  • Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, μαζί με το χρώμα ζαχαροπλαστικής και ανακατεύουμε με μια μαρίζ ώστε να έχουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα και το βάζουμε σε μια φόρμα σε σχήμα καρδιάς που έχουμε βουτυρώσει – αλευρώσει.
  • Ψήνουμε το cake μας στους 180 βαθμούς σε αέρα για 50 λεπτά.
  • TIP: Αν δεν έχουμε φόρμα σε σχήμα καρδιάς, βάζουμε το μείγμα μας σε στρόγγυλη φόρμα , και με την βοήθεια, ενός χαρτιού-πατρόν κόβουμε το σχηματίζουμε το cake καρδιά!
    κεικ κόκκινο καρδιά για του Αγίου Βαλεντίνου

Για τη βουτυρόκρεμα:

  • Ανακατεύουμε στο μίξερ σε μεσαία ταχύτητα, την άχνη, το βούτυρο και 1 πρέζα αλάτι. Προσθέτουμε 2 την βανίλια και χτυπάμε σε μεσαία προς δυνατή ταχύτητα για 3 λεπτά ακόμα, μέχρι να πάρουμε μια κρεμώδη υφή.
  • Τέλος, ρίχνουμε και το γάλα και χτυπάμε για 1 λεπτό ακόμη.

Για το σερβίρισμα:

  • Αφού κρυώσει καλά το cake μας το κόβουμε προσεκτικά στην μέση ώστε να  έχουμε δύο cake ίδιου πάχους. Τοποθετούμε το πρώτο cake στην πιατέλα μας, αλείφουμε με το 1/3 της βουτυρόκρεμας.
  • Βάζουμε από πάνω το δεύτερο cake και αλείφουμε με το υπόλοιπο frosting το cake από πάνω και στα πλάγια.
  • Το τοποθετούμε στο ψυγείο για να παγώσει καλά.

Notes

TIP
Φτιάξτε το το πρωί για να φαγωθεί πιο ωραία το βράδυ!  Εμείς φτιάξαμε διπλή δόση για να κάνουμε τριπλή στρώση cake, και την μισή δόση που περίσσεψε την κάναμε cupcakes (βγήκαν 12 μικρά).
 
keik-se-sxima-kardias-agiou-valentinou (7)
 
#Enjoy and follow Meli Soula 
Το πιο “γλυκό” κανάλι στο YouTube είναι πλέον γεγονός.
Συνταγές, tips, συνεντεύξεις και εκπλήξεις πολλές που έχουν να κάνουν με τα γλυκά και όχι μόνο.
Ελάτε και εσείς στην παρέα μας κάνοντας subscribe στο κανάλι μας στο YouTubeMeliSoula.gr
Course: Dessert
Keyword: Love Cake, Βουτυρόκρεμα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Recipe Rating




Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close
MeliSoula © Copyright 2021. All rights reserved.
Close