,

Ψαράκι για την Κυριακή των Βαΐων: Μια πανεύκολη εναλλακτική συνταγή!

Η Κυριακή των Βαΐων επιβάλλει ψάρι και ο Ιερεμίας Αμβροσιάδης μου έδωσε μια συνταγή που θα σας αρέσει πολύ! Απλά φιλετάρεις το ψάρι, το βάζεις στη λαδόκολλα και το ψήνεις (εντάξει, έχει και 1-2 μυστικά ακόμα…). Δείτε παρακάτω!

ΜΥΛΟΚΟΠΙ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΚΑΙ ΒΙΝΕΓΚΡΕΤ GRAPEFRUIT

Υλικά:

1 μυλοκόπι περίπου 1½ κιλό

1 ντομάτα σε φέτες

Lime

Για τα ψητά λαχανικά:

2 καρότα κομμένα σε sticks

1 μεγάλη γλυκοπατάτα

1/2 σελινόριζα κομμένη σε κύβους

1/2 κ. λαχανάκια Βρυξελλών

5-6 πατάτες baby, κομμένες στη μέση

Κλωναράκια Θυμάρι

Ελαιόλαδο

Για την σάλτσα:

Χυμό από ένα grapefruit ( ή πορτοκάλι)

1 κ.σ. μέλι

1 κ.σ. μουστάρδα

1 κ.σ. ξύδι

½ κούπα ελαιόλαδο

½ ματσάκι φρέσκο μαϊντανό

Εκτέλεση:

Φιλετάρουμε το μυλοκόπι. Το κόβουμε στα δυο και το χαράσσουμε διαγώνια.

Αλατοπιπερώνουμε την κάθε φέτα και φροντίζουμε ώστε να πάει το αλάτι και το πιπέρι παντού, ακόμα και μέσα στις σχισμές. Προσθέτουμε φέτες από ντομάτα και lime, για να δώσουμε έξτρα άρωμα και γεύση. Τα δυο αυτά υλικά θα απογειώσουν το γευστικό αποτέλεσμα. Ρίχνουμε από πάνω κλωναράκια θυμάρι.

Φτιάχνουμε μια σως με grapefruit, μέλι, μουστάρδα, ελαιόλαδο και φρέσκο μαϊντανό. Ανακατεύουμε πρώτα το χυμό με το μέλι και τη μουστάρδα και προσθέτουμε στη συνέχεια το ελαιόλαδο, χωρίς να σταματάμε να ανακατεύουμε. Η ροή του ελαιόλαδου όταν το ρίχνουμε πρέπει να μοιάζει σαν «κορδόνι», όπως λένε οι σεφ. Θέλουμε η βινεγκρέτ να έχει μια πλούσια κρεμώδη υφή.

Ψήνουμε το μυλοκόπι στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά. Το ψήσιμο θέλει προσοχή γιατί δεν πρέπει να στεγνώσει το ψάρι. Στο μεταξύ ετοιμάζουμε τα λαχανικά μας. Τα ανακατεύουμε με ελαιόλαδο, αλατοπίπερο και φρέσκο θυμάρι και τα ψήνουμε στους 170 βαθμούς Κελσίου για 20-30′. Προσθέτουμε στο ταψάκι και μισό φλιτζάνι νερό για να ψηθούν καλύτερα και να μαλακώσουν.

Όταν ψηθεί και το ψάρι και τα λαχανικά, τα σερβίρουμε σε μια μεγάλη πιατέλα όλα μαζί. Περιχύνουμε το φαγητό μας με την βιντεγκρέτ που έχουμε ετοιμάσει.

Έτοιμο! Αυτή η συνταγή θα κάνει το κυριακάτικο τραπέζι των Βαΐων διαφορετικό, πολύχρωμο και νόστιμο. Δοκιμάστε τη!

Δείτε αναλυτικά τη συνταγή βήμα – βήμα εδώ!

About admin

Leave a Reply

avatar

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

  Subscribe  
Notify of