Η Κυριακή των Βαΐων επιβάλλει ψάρι και ο Ιερεμίας Αμβροσιάδης μου έδωσε μια συνταγή που θα σας αρέσει πολύ! Απλά φιλετάρεις το ψάρι, το βάζεις στη λαδόκολλα και το ψήνεις (εντάξει, έχει και 1-2 μυστικά ακόμα…). Δείτε παρακάτω!Κυριακή των ΒαΐωνΚυριακή των Βαΐων

Μυλοκόπι με λαχανικά στο φούρνο και βινεγκρέτ grapefruit
Ingredients
- 1 μυλοκόπι περίπου 1½ κιλό
- 1 ντομάτα σε φέτες
- 1 μοσχολέμονο(lime) σε φέτες
Για τα ψητά λαχανικά:
- 2 καρότα κομμένα σε sticks
- 1 μεγάλη γλυκοπατάτα
- ½ σελινόριζα κομμένη σε κύβους
- 250 γρ. λαχανάκια Βρυξελλών
- 5-6 πατάτες baby κομμένες στη μέση
- Κλωναράκια θυμάρι
- Ελαιόλαδο
Για τη σάλτσα:
- Χυμό από 1 grapefruit ή πορτοκάλι
- 1 κ.σ. μέλι
- 1 κ.σ. μουστάρδα
- 1 κ.σ. ξύδι
- ½ κούπα ελαιόλαδο
- ½ ματσάκι φρέσκο μαϊντανό
Instructions
- Φιλετάρουμε το μυλοκόπι. Το κόβουμε στα δυο και το χαράσσουμε διαγώνια.
- Αλατοπιπερώνουμε την κάθε φέτα και φροντίζουμε ώστε να πάει το αλάτι και το πιπέρι παντού, ακόμα και μέσα στις σχισμές.
- Προσθέτουμε φέτες από ντομάτα και lime, για να δώσουμε έξτρα άρωμα και γεύση. Τα δυο αυτά υλικά θα απογειώσουν το γευστικό αποτέλεσμα. Ρίχνουμε από πάνω κλωναράκια θυμάρι.
- Φτιάχνουμε μια σως με grapefruit, μέλι, μουστάρδα, ελαιόλαδο και φρέσκο μαϊντανό.
- Ανακατεύουμε πρώτα το χυμό με το μέλι και τη μουστάρδα και προσθέτουμε στη συνέχεια το ελαιόλαδο, χωρίς να σταματάμε να ανακατεύουμε. Η ροή του ελαιόλαδου όταν το ρίχνουμε πρέπει να μοιάζει σαν «κορδόνι», όπως λένε οι σεφ. Θέλουμε η βινεγκρέτ να έχει μια πλούσια κρεμώδη υφή.
- Ψήνουμε το μυλοκόπι στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά. Το ψήσιμο θέλει προσοχή γιατί δεν πρέπει να στεγνώσει το ψάρι.
- Στο μεταξύ ετοιμάζουμε τα λαχανικά μας. Τα ανακατεύουμε με ελαιόλαδο, αλατοπίπερο και φρέσκο θυμάρι και τα ψήνουμε στους 170 βαθμούς Κελσίου για 20-30′. Προσθέτουμε στο ταψάκι και μισό φλιτζάνι νερό για να ψηθούν καλύτερα και να μαλακώσουν.
- Όταν ψηθεί και το ψάρι και τα λαχανικά, τα σερβίρουμε σε μια μεγάλη πιατέλα όλα μαζί. Περιχύνουμε το φαγητό μας με την βιντεγκρέτ που έχουμε ετοιμάσει.Έτοιμο! Αυτή η συνταγή θα κάνει το κυριακάτικο τραπέζι των Βαΐων διαφορετικό, πολύχρωμο και νόστιμο. Δοκιμάστε τη!
Notes
#Enjoy and follow Meli Soula
Το πιο “γλυκό” κανάλι στο YouTube είναι πλέον γεγονός.
Συνταγές, tips, συνεντεύξεις και εκπλήξεις πολλές που έχουν να κάνουν με τα γλυκά και όχι μόνο.
Ελάτε και εσείς στην παρέα μας κάνοντας subscribe στο κανάλι μας στο YouTube: MeliSoula.gr