Κρεμμυδόσουπα Βελουτέ

«Την μυρωδιά του πολλοί εμίσησαν, την γεύση του…  λίγοι»

Ο λόγος για το κρεμμύδι! Οι περισσότεροι το έχουμε συνδυάσει στο μυαλό μας με το κλάμα μιας και τα δάκρυα τρέχουνε ποτάμι κάθε φορά που το καθαρίζουμε για να το προσθέσουμε στο φαγητό. Παρ’ όλ’ αυτά, το σπίτι δεν μυρίζει σπιτικό φαγητό κι η γεύση δεν θυμίζει «την κουζίνα της μαμάς» αν δεν έχει μέσα αυτό το πεντανόστιμο λαχανικό!

Δεν σας έχω μυστικό για να μην κλαίτε, σας έχω όμως συνταγή για να ζεσταθείτε. Μια τέτοια κρύα χειμωνιάτικη μέρα,  αποκτά διαφορετική «γεύση» όταν συνοδεύεται από μια ζεστή σούπα. Γρήγορη και εύκολη λύση, πολύ περισσότερο δε αν τα υλικά υπάρχουν στην κουζίνα μας.

Μια ζεστή βελουτέ κρεμμυδόσουπα σας προτείνουμε για σήμερα, για να ζεσταθείτε εσωτερικά και εξωτερικά.

Σημείωση: Το κρεμμύδι όταν μαγειρεύεται χάνει την έντονη οσμή του, άρα… απολαύστε την χωρίς άγχος.

Καλή σας επιτυχία!

Η συνταγή είναι του Γιάννη Λογδανίδη από το μοναδικό μαγειρείο που διατηρεί στην Πτολεμαΐδα Το Σπιτικό! Δείτε τη β΄ήμα-βήμα και βρείτε τη αναλυτικά παρακάτω:

Κρεμμυδόσουπα Βελουτέ

μια συνταγή του Γιάννη Λογδανίδη

Ingredients

  • 3 μεγάλα κρεμμύδια
  • 50 γρ. βούτυρο
  • Ελαιόλαδο
  • 3 κ.σ. αλεύρι
  • 2 lt ζωμός κοτόπουλο
  • 1 φέτα ψωμί του τοστ
  • 100 γρ. παρμεζάνα

Instructions

  • Καθαρίζουμε και κόβουμε τα κρεμμύδια σε λεπτές φέτες. Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο με το ελαιόλαδο, και σοτάρουμε τα κρεμμύδια ανακατεύοντας συνεχώς για 10-15 λεπτά. Μόλις μαλακώσουν και πάρουν χρυσαφένιο χρώμα, προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε για 3-4 λεπτά.
  • Προσθέτουμε τον ζωμό (ζεστό) και σιγοβράζουμε για 20΄περίπου λεπτά.
  • Περνάμε την σούπα με ραβδομπλεντερ, να πάρει μια βελούδινη υφή.
  • Σερβίρουμε τη βελουτέ σούπα μας, με τριμμένη παρμεζάνα, γλυκιά πάπρικα και ψημένο ψωμί (που έχουμε ψήσει με ελαιόλαδο για 10 λεπτά στους 160ο C).

Notes

#Enjoy and follow Meli Soula 
Το πιο “γλυκό” κανάλι στο YouTube είναι πλέον γεγονός.
Συνταγές, tips, συνεντεύξεις και εκπλήξεις πολλές που έχουν να κάνουν με τα γλυκά και όχι μόνο.
Ελάτε και εσείς στην παρέα μας κάνοντας subscribe στο κανάλι μας στο YouTubeMeliSoula.gr
Course: Soup
Keyword: Βελουτέ, Κρεμμύδι, Σούπα

Join the Conversation

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Recipe Rating




Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close
MeliSoula © Copyright 2021. All rights reserved.
Close