Λίγο πριν τη νέα χρονιά, μπαίνω στην κουζίνα για το απόλυτο Χριστουγεννιάτικο γλυκό που δεν είναι άλλο από τους κουραμπιέδες! Μυρωδάτοι και βουτυρένιοι σας περιμένουν! Πάρτε χαρτί και μολύβι, ετοιμάστε τα υλικά και ξεκινήστε!
Κουραμπιέδες
Ingredients
- 800 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 500 γρ. φρέσκο βούτυρο πρόβειο ή αγελαδινό
- 180 γρ. ζάχαρη άχνη
- 2 βανίλιες
- 150 γρ. ανάλατα αμύγδαλα (ξεφλουδισμένα και καβουρντισμένα)
- Ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα
Instructions
- Βγάζουμε το βούτυρο από το ψυγείο 1-2 ώρες πριν ξεκινήσουμε, ώστε να μαλακώσει.
- Στο μίξερ προσθέτουμε το βούτυρο και χτυπάμε δυνατά μέχρι να ασπρίσει.
- Προσθέτουμε την άχνη ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν καλα τα υλικά μας.
- Στη συνέχεια βάζουμε τις βανίλιες και σιγά σιγά το αλεύρι.
- Η ζύμη μας πρέπει να είναι μαλακή και να μην κολλάει.
- Παίρνουμε τη ζύμη και την κόβουμε σε μπαλάκι (σαν ένα καρύδι) βάζοντας 2 ολόκληρα αμύγδαλα μέσα σε κάθε μπαλάκι.
- Κάθε μπαλάκι (μελλοντικός κουραμπιές), το τοποθετούμε στο ταψί, φροντίζουμε να είναι αντικολλητικό ή να έχουμε βάλει λαδόκολλα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180 βαθμούς για 35-40 λεπτά και βγάζουμε μόλις οι κουραμπιέδες μας πάρουν χρυσαφί χρώμα.
- Προκειμένου να στεροποιηθούν, τους αφήνουμε 1-2 ώρες περίπου εκτός φούρνου.
- Πασπαλίζουμε στη συνέχεια με άχνη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν.
Notes
#Enjoy and follow Meli Soula
Το πιο “γλυκό” κανάλι στο YouTube είναι πλέον γεγονός.
Συνταγές, tips, συνεντεύξεις και εκπλήξεις πολλές που έχουν να κάνουν με τα γλυκά και όχι μόνο.
Ελάτε και εσείς στην παρέα μας κάνοντας subscribe στο κανάλι μας στο YouTube: MeliSoula.gr