Κωνσταντίνος Τσενικίδης: ο άνθρωπος πίσω από το Μελί Μελί Πυλαίας

Ο Κωνσταντίνος Τσενικίδης είναι ένας άνθρωπος… μέλι και η “κεφαλή” του Μελί Μελί ΠυλαίαςΈφτιαξα μαζί του μια ξεχωριστή τριφτή βασιλόπιτα και λίγο αργότερα τον ρώτησα για την πορεία του, τη ζωή του ως ζαχαροπλάστης και φυσικά για τα Χριστούγεννα!

Αρχικά θα θέλαμε να μάθουμε περισσότερα για σας…. Τι σπουδάσατε, ποια είναι τα σημεία που ξεχωρίζετε στην επαγγελματική σου πορεία, γιατί επιλέξατε το συγκεκριμένο επάγγελμα;

Είμαι 47 χρονών. Σπούδασα Οικονομικά και διοίκηση επιχειρήσεων. Στο χώρο της ζαχαροπλαστικής βρίσκομαι τα τελευταία 6 χρόνια. Δεν έχω κλασικές σπουδές πάνω στη ζαχαροπλαστική. Έχω παρακολουθήσει πολλά courses της φημισμένης Γαλλικής σχολής Ecole Le notre, της Ecole Escoffier Ritz, του ομώνυμου θρυλικού παριζιάνικου ξενοδοχείου, καθώς επίσης και μεγάλων pastry chef όπως ο Oriol Balaguer, Michel Willaume, Philippe Givre επικεφαλής ζαχαροπλάστη της Ecole Valrhona. Ιδιαίτερη μνεία θέλω να κάνω στην πιο πρόσφατη συνεργασία μου με τον καλύτερο Έλληνα ζαχαροπλάστη, Δημήτρη Χρονόπουλο για την ανάπτυξη νέων προϊόντων. Νομίζω ότι ο χώρος της ζαχαροπλαστικής με διάλεξε αυτός περισσότερο και εγώ λιγότερο. Είχα την τύχη να γνωρίσω τον κ.Τζελέπη Γιώργο, ιδρυτής του Μελί Μελί, ο οποίος μου εμφύσησε όλη τη φιλοσοφία γύρω από την ανεκτίμητη αξία της ζαχαροπλαστικής με ποιοτικές α’ ύλες. Αυτή είναι η σημαία μου μέχρι σήμερα και για όσο θα ασχολούμαι με αυτή τη δουλειά.

Τι είναι αυτό που σας γεμίζει στο χώρο σας και με τι ασχολείστε τώρα;

Η ελευθερία που μου δίνει το επάγγελμά μου για δημιουργία. Αυτό είναι κάτι που με εξιτάρει, που με βοηθά να ξεχνώ την κούραση και με κρατά σε διαρκεί εγρήγορση. Επίσης ιδιαίτερη μνεία θέλω να κάνω στους πιστούς, θα τολμήσω να πω φανατικούς, πελάτες του Μελί Μελί Πυλαίας. Με τα εγκωμιαστικά τους σχόλια, μου δίνουν δύναμη αλλά και ταυτόχρονα ψηλώνουν τον πήχη υποκινώντας-προκαλώντας με να εξελίσσομαι. Αυτό το διάστημα ετοιμάζω με την ομάδα μου μια σειρά από Eclair λιγάκι πειραγμένα, και φυσικά όχι με απλές γεμίσεις.

Υπάρχει κάποιο γλυκό που δεν το βαριέστε όσες φορές κι αν το κάνετε;

Το millefeuille πραλίνας. Είναι ένα γλυκό που με την πολυπλοκότητά του αλλά και την πειθαρχία που απαιτεί στην εκτέλεση της συνταγής του σε κάνει να το αγαπήσεις.

Ποιο είναι για εσάς το απόλυτο χριστουγεννιάτικο γλυκό;

Δύσκολη ερώτηση. Νομίζω ότι τα παραδοσιακά μελομακάρονα και οι κουραμπιέδες είναι τα γλυκά που δε λείπουν από κανένα ελληνικό σπίτι την περίοδο των Χριστουγέννων. Αν ήθελα να κάνω κάτι που να κλείσει το εορταστικό γεύμα της Ημέρας των Χριστουγέννων,  θα επέλεγα μια τούρτα – κορμό όπου θα πάντρευα σοκολάτα με τροπικά φρούτα.

Tι είναι για εσάς Χριστούγεννα;

Χριστούγεννα είναι χαρούμενα πρόσωπα, ευκαιρία για αντάμωμα με αγαπημένους φίλους και συγγενείς γύρω από τραπέζια που ξεχειλίσουν από ζεστασιά και μυρωδιές. Είναι χαρούμενες παιδικές φωνές στους δρόμους να λένε τα κάλαντα. Είναι σπίτια που μοσχοβολάνε, κανέλα, μοσχοκάρυδο, μαχλέπι, κακουλέ, μαστίχα… Αν και η περίοδος των Χριστουγέννων είναι πολύ κουραστική για μένα, ωστόσο μελαγχολώ όταν περνάνε οι Άγιες μέρες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close
MeliSoula © Copyright 2021. All rights reserved.
Close