Irresistible Christmas Chocolate Pavlova από την Κική Αλεξούδα

Χθες είχα τη χαρά να φιλοξενήσω μια συνέντευξη της Κικής Αλεξούδαενώ σήμερα η ίδια μας φτιάχνει Χριστουγεννιάτικη σοκολατένια πάβλοβα με τον επιβλητικό τίτλο: Irrisistable Christmas Chocolate Pavlova!

steps_01-3
 
Όπως λέει, “η επιχείρηση Νίκος Αλεξούδας ξεκίνησε μια γλυκιά ιστορία πριν από 40 χρόνια σε ενα μικρό μαγαζί στην οδο Μακεδονίας 20 με πολλή δουλειά και αγάπη για το αντικείμενο απο τον πατέρα μου και τη μητέρα μου. Δειλά δειλά άρχισε να ξεχωρίζει και άνοιξε και δεύτερο κατάστημα στην Κασσανδρου 48. Μεγαλώνοντας κι εμείς κυριολεκτικά μέσα στο μαγαζί, μεγάλωσε και όλο αυτό και από ένα μικρό μαγαζάκι έγινε μια οικογενειακή επιχείρηση που πλέον αριθμεί 6 ιδιόκτητα καταστήματα και 2 franchise. Στις δύσκολες εποχές που περνάμε όλοι, με πολλή προσωπική δουλειά προσπαθούμε καθημερινά να ανταπεξέλθουμε και να το φτάσουμε οσο ψηλά μπορούμε! Μας ξεχωρίζει η καλή ποιότητα, η φρεσκάδα και το μεράκι, γιατί είμαστε ζαχαροπλαστες! Το κάνουμε γιατί το αγαπάμε και δεν το βλέπουμε σαν μια επιχείρηση. Η διάρκεια των 40 ετών είναι βαριά για μια οικογενειακή επιχείρηση και ονειρευόμαστε να συνεχίσει και γιατί οχι να διπλασιαστεί!”
 
steps_01-2
 
 
 

Christmas Chocolate Pavlova

από την Κική Αλεξούδα

Ingredients

Για τον μπεζέ:

  • 300 γρ. ασπράδι αυγού
  • 300 γρ. ζάχαρη
  • Λίγη βανίλια

Για τη γέμιση:

  • 1 kg σαντιγί
  • Λίγη πραλίνα
  • Λίγη μαρμελάδα φράουλα

Instructions

  • Βάζουμε όλα τα υλικά στο μίξερ και τα χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα,μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και να γίνει το μείγμα γυαλιστερό.
  • Βάζουμε λαδόκολλα στο ταψί και το μείγμα της γέμισης σε κορνέ και γεμίζουμε την κάθε φωλιά με το μείγμα.
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο και ψήνουμε στους 100° βαθμούς για τουλάχιστον 2 ώρες.
    Το εξωτερικό πρέπει να είναι ψημένο, αλλά εσωτερικά θέλουμε να είναι μαστιχωτές.
  • Μόλις, λοιπόν, χτυπηθεί και φουσκώσει προσθέτουμε 3 κ.σ. κακάο ανακατεμένο με 150 γρ. άχνη ζάχαρη.

Για τη συναρμολόγηση:

  • Γεμίζουμε τις φωλιές μας με το μείγμα της γεμίσεις από το κορνέ.
  • Βάζουμε τη σαντιγί σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και στολίζουμε.
  • Περιχύνουμε με κακάο και προαιρετικά στολίζουμε φράουλες και χριστουγεννιάτικη διακόσμηση.

Notes

#Enjoy and follow Meli Soula 
Το πιο “γλυκό” κανάλι στο YouTube είναι πλέον γεγονός.
Συνταγές, tips, συνεντεύξεις και εκπλήξεις πολλές που έχουν να κάνουν με τα γλυκά και όχι μόνο.
Ελάτε και εσείς στην παρέα μας κάνοντας subscribe στο κανάλι μας στο YouTubeMeliSoula.gr
Course: Dessert
Keyword: Pavlova, Σοκολάτα, Χριστούγεννα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Recipe Rating




Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close
MeliSoula © Copyright 2021. All rights reserved.
Close