Η Ειρήνη Καραμητρούση γιορτάζει μαζί μας τη γιορτή της μητέρας

…και μας φτιάχνει μαζί με τον γιο της Ορφέα, υγιεινό μπέργκερ με μπιφτέκι λαχανικών συνοδευμένο με τσιπς γλυκοπατάτας!

Πόσο όμορφο και δύσκολο πράγμα να είσαι μια νέα μητέρα και επιχειρηματίας και νοικοκυρά; Η Ειρήνη Καραμητρούση φαίνεται πως τα καταφέρνει εξαιρετικά! Γι’αυτό και μας έφτιαξε τσιπς γλυκοπατάτας & μπιφτέκι λαχανικών, ένα υγεινό πιάτο που ετοιμάζει συχνά για το παιδί της, το μικρό Ορφέα!

Burger με μπιφτέκι λαχανικών και τσιπς γλυκοπατάτας

από την Ειρήνη Καραμητρούση

Ingredients

Για τα τσιπς γλυκοπατάτας:

  • 2 μεσαίες γλυκοπατάτες
  • 1 κ.σ. αραβοσιτέλαιο
  • 1 κ.σ. κορν φλάουρ
  • 2 κ.σ. πάπρικα καπνιστή
  • 1 κ.σ. σκόνη μουστάρδας
  • 2 κ.σ. αλάτι
  • ½ κ.σ. πιπέρι

Για τα μπιφτέκια λαχανικών:

  • 2 καρότα
  • 2 κολοκυθάκια
  • 1 μελιτζάνα φλάσκα
  • 5 μανιτάρια
  • 1 πιπεριά
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Τυρί τριμμένο για πασπάλισμα (ή χαλούμι)

Instructions

Για τα τσιπς γλυκοπατάτας:

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
    Αφού έχουμε αφαιρέσει την φλούδα και έχουμε κόψει τις άκρες από τις γλυκοπατάτες τις κόβουμε σε λεπτές φέτες και τις βάζουμε σε ένα μπολ.
    Ρίχνουμε το αραβοσιτέλαιο και ανακατεύουμε.
  • Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε όλα τα στερεά υλικά και ανακατεύουμε.
  • Στη συνέχεια ρίχνουμε το μείγμα με τα στερεά στις γλυκοπατάτες και ανακατεύουμε.
  • Σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί τοποθετούμε τις γλυκοπατάτες και τις ψήνουμε για 30-35 λεπτά.

Για τα μπιφτέκια λαχανικών:

  • Ψιλοκόβουμε όλα τα λαχανικά με ένα κοφτερό μαχαίρι (πιπεριά, μελιτζάνα σε κύβους 0.5 εκ) ή στον τρίφτη (καρότα, κολοκυθάκια).
  • Τα σοτάρουμε όλα μαζί σε δόσεις σε καυτό αντικολλητικό τηγάνι με ελάχιστο ελαιόλαδο (1 κ.γ. κάθε φορά).
  • Σβήνουμε τη φωτιά μεταφέρουμε τα σοταρισμένα λαχανικά σε ένα μπολ και προσθέτουμε το αλεύρι. Ανακατεύουμε καλά και απλώνουμε το μείγμα σε ένα ταψί.
    Βάζουμε στο ψυγείο για 10 λεπτά για να παγώσει.
  • Μετά τα 10 λεπτά πλάθουμε τα μπιφτέκια σε σχήμα στρογγυλό. Βοηθάει αν αλοίψουμε τα χέρια μας με μερικές σταγόνες ελαιόλαδο.
  • Έπειτα σε ταψί στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί και τοποθετούμε τα μπιφτέκια μας.
    Ψήνουμε στους 200° C στον αέρα για 20 λεπτά.
  • Τα τελευταία 3 λεπτά αφαιρούμε από το ταψί, βάζουμε από πάνω λίγο τριμμένο τυρί αν θέλουμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα τρία τέσσερα λεπτά μέχρι να λιώσει.
    Εμείς αντί για τριμμένο τυρί βάλαμε λίγο χαλούμι κομμένο σε φέτες οπότε μπορείτε να το δοκιμάσετε.

Notes

Extra υγιεινά Tips για τους μικρούς μας φίλους:

Αντικαταστήστε τα μακαρόνια που αγαπάει, φτιάχνοντας πένες από κινόα (τις βρίσκετε σε κατάστημα με βιολογικά προϊόντα)
Ομοίως και με το ρύζι! Χρησιμοποιήστε πλιγούρι, κεχρί, κινόα, φαγόπυρο ή και όλα αυτά μαζί!
Αν δεν του αρέσουν οι φακές, προσθέστε μια μικρή ποσότητα σε κάποια σούπα (όπως τα γιουβαρλάκια), καθώς εκεί λιώνουν και δε θα τις καταλάβει!
Μη ξεχνάτε τη σαλάτα ακόμα και με κάποιο λαχανικό ή ακόμα και σε μπιφτέκι λαχανικό! Ο σκοπός είναι να εξοικειωθεί με την εικόνα!
 
#Enjoy and follow Meli Soula 
Το πιο “γλυκό” κανάλι στο YouTube είναι πλέον γεγονός.
Συνταγές, tips, συνεντεύξεις και εκπλήξεις πολλές που έχουν να κάνουν με τα γλυκά και όχι μόνο.
Ελάτε και εσείς στην παρέα μας κάνοντας subscribe στο κανάλι μας στο YouTubeMeliSoula.gr
Course: Main Course
Keyword: Burger, Γλυκοπατάτα, Μπιφτέκι Λαχανικών, Τσιπς

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Recipe Rating




Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close
MeliSoula © Copyright 2021. All rights reserved.
Close