Μια νέα θεματική στο melisoula.gr κάνει πρεμιέρα λίγο πριν το Πάσχα! Φιλοξενούμε φίλους του site που μαγειρεύουν από χόμπι και θέλουν να μοιραστούν μαζί μας την αγαπημένη τους συνταγή. Γιώργος Νηρέοs
Ποδαρικό μας κάνει ο δημοσιογράφος Γιώργος Νηρέος. Συναντηθήκαμε ένα μεσημέρι στη Θεσσαλονίκη, με πήρε από το χέρι και με πήγε στο Ergon Agora για να δοκιμάσω το πιο αγαπημένο του πιάτο. Κανταΐφι αλμυρό με γραβιέρα και μέλι, ένα σύνολο γεύσεων που απογειώνει γευστικά τον ουρανίσκο! Μόνο που αυτή την φορά αντί να το φάει από τα χεράκια του σεφ, το έφτιαξε μόνος του!
Και πριν μου μαγειρέψει, του έκανα φυσικά μια μικρή ανάκριση 🙂
“Γειάαααααα ειμαι ο Γιώργος!! Το επίθετο μου? Νηρέος! Από τον Νηρέα , μια θαλάσσια θεότητα , και τις 50 Νηρηίδες κόρες του! Μπορείς να με χαρακτηρίσεις «δελφίνι» μιας και κολυμπάω εξαίρετα! Θεσσαλονίκη γεννήθηκα, μεγάλωσα, σπούδασα, μαγεύτηκα, ερωτεύτηκα , εδώ όλα! Φιλόλογος γάρ άρχισα να ψάχνω περαιτέρω το κομμάτι της επικοινωνίας στην ζωή μου και μου κόλλησε το μικρόβιο του ραδιοφώνου. Παίρνοντας τον δρόμο της δημοσιογραφίας εδώ και 7 χρόνια όλο και κάποιος θα έχει ακούσει την φωνή μου καθώς έχω περάσει από μερικά γνωστά ραδιόφωνα της πόλης! Η ασθένεια δεν σταματά εκεί-λίγο αργότερα μπήκε στην ζωή μου και η τηλεόραση με εμφανίσεις σε τοπικά κανάλια της πόλης! Το μέλλον μου άγνωστο… Με πάθος, όνειρα και αγάπη για αυτό που ασχολούμαι!
Πότε και γιατί άρχισες να ασχολείσαι με την μαγειρική;
Με την μαγειρική ξεκίνησα τυχαία , οι γονείς μου έφευγαν συχνά οπότε κάπως έπρεπε να φροντίσω και εγώ τον εαυτό μου! Αρχικά ξεκίνησα με απλά φαγητά , γιατί βαριόμουν αφόρητα, χωρίς ιδιαίτερες προετοιμασίες . Η επιθυμία όμως για «εξερεύνηση» της κουζίνας με οδήγησε να κάνω την μαγειρική δεύτερο χόμπυ μου.
Ποια είναι η αγαπημένη σου «μαγειρική ανάμνηση»;
Οι αναμνήσεις μου στο μαγείρεμα έχουν να κάνουν πάντα με τις περιόδους των γιορτών. Τότε που λαχταράς να γιορτάσεις κάτι, που όλο το σπίτι μπαίνει σε τέτοιους ρυθμούς, που γεμίζει από κόσμο και φίλους , με τον κατάλληλο στολισμό και διάθεση. Το ομαδικό πνεύμα συνεργασίας στο μαγείρεμα δημιουργεί μια άλλη ατμόσφαιρα, με κουβεντούλες, γέλια, και χορό !
Πώς θα μας συμβούλευες να σερβίρουμε το πιάτο που μας έφτιαξες; Γιώργος Νηρέοs
Η γραβιέρα μας με το κανταΐφι όσο το δυνατόν σερβιρισμένη ζεστή για να κολλάει στο στόμα! Να είναι τραγανό και το κανταΐφι μας λουσμένο με το μέλι και το λεμόνι για να το απορροφήσει. Μαζί με ένα ποτήρι λευκό κρασί είναι ένα τέλειο βραδινό γεύμα για τις μέρες του καλοκαιριού που έρχονται. Γιώργος Νηρέοs
Δείτε την συνταγή: ΑΛΜΥΡΟ ΚΑΝΤΑΙΦΙ ΜΕ ΓΡΑΒΙΕΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ
Ευχαριστούμε το Ergon Agora για την φιλοξενία.
Γιώργος Νηρέοs