, ,

Guest blogging: Πως να φτιάξετε μια πανεύκολη Πουτανέσκα σε παραλλαγή!

Γράφει ο Γιάννης Μπερτζοβίτης

 

Nαι, καταλαβαίνω την ανάγκη σου, να χτυπήσεις ένα διπλό πιτόγυρο με τζατζίκι και να αφεθείς στην λαδίλα και στην αμαρτωλή απόλαυση εκείνης της τελευταίας μπουκιάς πίτας, πατάτας, κετσαπομούσταρδου — και στην αναζωογονητική κάψα κάποιου αναψυκτικού μετά…

To λέει και ο Καντ, πώς το τζατζίκι νοστιμίζει μετά από ανακάτεμα με μουστάρδα και κέτσαπ και με το εναπομείναν λάδι από καλοψημένο γύρο (μην το ψάξεις στην ‘Κριτική του καθαρού Λόγου’, δεν είναι εκεί!).

Ναι, καταλαβαίνω..

Αλλά δεν γίνεται να το κάνεις κάθε μέρα, άσε που το γρήγορο φαγητό τρομερέ/ή Ασσασίνε/α μου μπορεί να γίνει και μέσα στο σπιτάκι σου και να είναι πολύ πιο νόστιμο από το οποιοδήποτε delivery.

Λοιπόν, σήμερα θα δείξω πώς να κάνεις μια υπέροχη μακαρονάδα που θέλει μόνο 25 λεπτά για να γίνει (ο μέσος χρόνος που χρειάζεται για έρθει μια παραγγελία από το ντελιβεράδικο, δηλαδή) και το κυριότερο τόσο εύκολη που κάθε φορά που νοιώθεις μια λιγούρα δεν θα παραδίδεσαι στην λαδερή αμαρτία αλλά θα ακολουθείς το δρόμο της αρετής και θα εξιλεώνεσαι μέσα από το άρωμα μιας πολύ χαρακτηριστικής μεσογειακής σάλτσας.

 

ΥΛΙΚΑ

Λαζανάκι ή ταλιατέλα ή άλλο χοντρό ζυμαρικό
Σαρδέλα ή γαύρος σε λάδι
Κάπαρη
Πράσινες πιπεριές
Σκόρδο
Κρεμμύδι
Ελιές
Τομάτες
Αλάτι, ρίγανη, πιπέρι, μαϊντανός

Άναψε δυο μάτια στην κουζίνα σου.

Βάλε και το σάουντρακ του Νονού να παίζει να κάνουμε ατμόσφαιρα.

Στο ένα μάτι βάλε μια κατσαρόλα με άφθονο νερό κρύο -α, μια μικρή παρένθεση εδώ, αν η γεύση ενός νερού δεν σου αρέσει για να το πιεις, τότε να είσαι σίγουρος/η πως δεν θα σου αρέσει ούτε άμα μαγειρευτεί, άρα βαλε κάποιο νερό που απολαμβάνεις να πίνεις- και μην τολμήσεις να το αλατίσεις από την αρχή (και άμα το κάνεις φρόντισε να μην το μάθω). Άστο να βράσει, βάζοντας και λίγο λάδι μέσα. Όταν βράσει, αλάτισε με μια κουταλιά της σούπας αλάτι και ρίξε τα ζυμαρικά μέσα. Βράσε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

poytaneska-eykoli-grigori

Στο άλλο μάτι βάλε ένα τηγάνι, άστο λίγο να ζεσταθεί και ρίξε κρεμμύδι, ψαρικό, πιπεριά σκόρδο και σόταρε ελαφρά για 4 λεπτά, έπειτα πρόσθεσε την ψιλοκομμένη ντομάτα και την κάπαρη συνέχισε το σοτάρισμα για 3 λεπτά και βάλε μετά και το χυμό από τις ντομάτες που έτριψες και τις ελιές, κατέβασε τη φωτιά και σιγόβρασε για 20 λεπτά μέχρι να χυλώσει η σάλτσα. 3-4 λεπτά πριν το κατεβάσεις από τη φωτιά ρίξε και δυο πρέζες ρίγανη μέσα, για να απελευθερωθεί το απίστευτο άρωμα.

Κάποιες συνταγές με ντομάτα θέλουν και λίγη ζάχαρη. Όχι αυτή.

Στράγγισε τα μακαρόνια και ρίξ’τα μέσα στην σάλτσα και ανακάτεψε απαλά σαν να είναι κάποιος ή κάποια που αγαπάς.

Άστο λίγο να κρυώσει για να καταλαβαίνεις και τη γεύση.

poutaneska-grigori

Αυτή η σάλτσα και κρύα είναι πολύ νόστιμη.

Σίγουρα το σάουντρακ του Νονού παίζει ακόμη, σήκω και χόρεψε μια ταραντέλα.

Πηγή: fridge.gr 

About admin

Leave a Reply

avatar

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

  Subscribe  
Notify of