,

Γλυκό κουταλιού με ολόφρεσκα λεμόνια (συνταγή από την Πυλιακή Γη)

ΥΛΙΚΑmarmelada-lemoni-piliaki-gi (3)

1 κιλά φλούδες από (ακέρωτα!) λεμόνια

1 κιλά ζάχαρη κρυσταλλική

1 κιλό νερό

marmelada-lemoni-piliaki-gi (2)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ 

Πλένουμε τα λεμόνια και τα καθαρίζουμε, ξύνουμε τις εξωτερικές φλούδες και τις κόβουμε ζουλιέν. Βράζουμε τις φλούδες σε νερό για 2 φορές μέχρι να μαλακώσουν. Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη, ξαφρίζουμε αν χρειαστεί και στη συνέχεια προσθέτουμε τις φλούδες. Αφήνουμε να βράσει για 10’ ή μέχρι να δέσει το σιρόπι. Το γλυκό κουταλιού είναι έτοιμο και μπορεί να σταθεί επάξια ως topping σε μια βελούδινη πανακότα. 🙂

About admin

Leave a Reply

avatar

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

  Subscribe  
Notify of