Γιορτινό κέικ με κρασί μαυροδάφνη, μπαχαρικά και κακάο

Μια άκρως εορταστική συνταγή για όσους αγαπάνε τις πιο ιδιαίτερες γεύσεις και ιδιαίτερα την μαυροδάφνη!

Γιορτινό κέικ με κρασί μαυροδάφνη, μπαχαρικά και κακάο

Ingredients

  • 250 γρ. ανάλατο βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 280 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 5 αυγά
  • 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 20 γρ. baking powder (1 φακελάκι)
  • 50 γρ. σκόνη κακάο χωρίς ζάχαρη
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • ½ κ.γ. γαρίφαλο
  • ¾ φλ. μαυροδάφνη
  • Ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα

Instructions

  • Στην αρχή κοσκινίζουμε το αλεύρι και το κακάο, ξεχωριστά το καθένα, για να πάρουν αέρα και να βοηθήσουν το κέικ μας να φουσκώσει πιο γρήγορα.
    Επίσης, βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε τη φόρμα που θα χρησιμοποιήσουμε και τη βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει (tip για να ξεφορμαριστεί πιο εύκολα το κέικ αφού ψηθεί!).
  • Χτυπάμε το βούτυρο, που είναι σε θερμοκρασία δωματίου μέχρι να αφρατέψει.
  • Ρίχνουμε τμηματικά τη ζάχαρη. Προσθέτουμε τα αυγά. Συνεχίζουμε να χτυπάμε στο μίξερ μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  • Ανακατεύουμε το αλεύρι με το baking powder και σιγά σιγά το ρίχνουμε στο μείγμα.
    Στη συνέχεια προσθέτουμε το κακάο και τα μπαχαρικά.
    Τέλος ρίχνουμε τη μαυροδάφνη.
  • Όταν έχουν ενσωματωθεί όλα τα υλικά στο μείγμα, το ρίχνουμε στη φόρμα.
    Ψήνουμε στους 180° βαθμούς Κελσίου για 25 λεπτά.
    Στη συνέχεια ξεφορμάρουμε, πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και διακοσμούμε με χριστουγεννιάτικα σοκολατάκια ή ζαχαρωτά της αρεσκείας μας.
    Μπορούμε επίσης να ντύσουμε το κέικ μας με γλάσο.

Notes

Δείτε τη συνταγή για το γλάσο εδώ
H πρώτη τηλεοπτική εμφάνιση του MeliSoula pastry blog ήταν στην εκπομπή “Γεύσεις και Οίνος” στο κανάλι ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ TV της Θεσσαλονίκης, η οποία είναι η μοναδική εκπομπή της Ελληνικής τηλεόρασης με θέμα το κρασί και παρουσιαστή τον  Βασίλη Γαλανό, γνωστό δημοσιογράφο οίνου της Θεσσαλονίκης, Sommelier, οινογνώστη και wine blogger.
Μου ζήτησαν ένα γλυκό με κρασί και εορταστική διάθεση και έτσι τους έφτιαξα ένα πεντανόστιμο κέικ με μαυροδάφνη, μπαχαρικά και κακάο.

Δείτε το απόσπασμα της εκπομπής εδω!

 
#Enjoy and follow Meli Soula 
Το πιο “γλυκό” κανάλι στο YouTube είναι πλέον γεγονός.
Συνταγές, tips, συνεντεύξεις και εκπλήξεις πολλές που έχουν να κάνουν με τα γλυκά και όχι μόνο.
Ελάτε και εσείς στην παρέα μας κάνοντας subscribe στο κανάλι μας στο YouTubeMeliSoula.gr
Course: Dessert
Keyword: Κακάο, Κέικ, Κρασί, Μαυροδάφνη, Μπαχαρικά

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Recipe Rating




Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close
MeliSoula © Copyright 2021. All rights reserved.
Close