,

GingerBread cookies απο την Πέπη Μπέζα

steps_02Τα gingerbread μπισκότα είναι το κατάλληλο Χριστουγεννιάτικο -και όχι μόνο- συνοδευτικό για τον καφέ και για όλες τις ώρες της ημέρα! Η Πέπη Μπέζα, από το Pepi Beza Boutique ετοίμασε για εμάς τα πεντανόστιμα μπισκότα και μας δίνει τη συνταγή!

ΥΛΙΚΑ

 

150gr καστανή ζάχαρη
3 κουτάλια σούπας Μελάσα
3 κουτάλια σούπας golden syrup
3 κουτάλια σούπας ginger
3 κουτάλια σούπας κανέλα
250gr βούτυρο ανάλατο
560gr αλεύρι μαλακό
1 αυγό

1 κουταλάκι του γλυκού σόδα

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
steps_04

 

Στο μπολ του μίξερ χτυπάμε, ζάχαρη με βούτυρο και αυγό, για 3 με 4 λεπτά.

Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι μαζί με την σόδα, την κανέλα και το ginger

steps_01

Ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι μέσα στον κάσο του μίξερ και όταν έχουμε ρίξει περίπου το μισό ρίχνουμε τη μελάσα και το golden strip

Ρίχνουμε το υπόλοιπο αλεύρι μέσα στοκ κάδο και ανακατεύουμε.

steps_05

Ψήνουμε για 10′ στους 180 βαθμούς!

steps_06

Χρωματίζουμε την ζαχαρόπαστα στα χρώματα που θέλουμε.

Την ανοίγουμε σε ένα φύλλο 0,2εκ. περίπου χωριστά το κάθε χρώμα.

steps_07

 

 

Με τα ίδια κουπάτ που χρησιμοποιήσαμε για να φτιάξουμε τα μπισκοτάκια μας, κόβουμε και τη ζαχαρόπαστα
στα ίδια σχήματα με τα μπισκότα.

Βουτάμε το πινέλο σε λίγο νεράκι και βρέχουμε ελαφρά το πίσω μέρος από κάθε κομμάτι ζαχαρόπαστας που έχουμε κόψει.

Ενώνουμε την ζαχαρόπαστα με το μπισκότο, τοποθετώντας το κομμάτι της ζαχαρόπαστας ακριβώς επάνω στο μπισκότο.

Στολίζουμε την ζαχαρόπαστα με διάφορα διακοσμητικά πιέζοντας τα ελαφρά με ένα ξυλάκι.

About admin

Leave a Reply

avatar

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

  Subscribe  
Notify of