Τα gingerbread μπισκότα είναι το κατάλληλο Χριστουγεννιάτικο -και όχι μόνο- συνοδευτικό για τον καφέ και για όλες τις ώρες της ημέρα! Η Πέπη Μπέζα, από το Pepi Beza Boutique ετοίμασε για εμάς τα πεντανόστιμα μπισκότα και μας δίνει τη συνταγή!
GingerBread Cookies
Ingredients
- 150 γρ. καστανή ζάχαρη
- 3 κ.σ. μελάσα
- 3 κ.σ. golden syrup
- 3 κ.σ. ginger
- 3 κ.σ. κανέλα
- 250 γρ. βούτυρο ανάλατο
- 560 γρ. αλεύρι μαλακό
- 1 αυγό
- 1 κ.γ. σόδα
Instructions
- Στο μπολ του μίξερ χτυπάμε, ζάχαρη με βούτυρο και αυγό, για 3 με 4 λεπτά.
- Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι μαζί με την σόδα, την κανέλα και το ginger.
- Ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι μέσα στον κάσο του μίξερ και όταν έχουμε ρίξει περίπου το μισό ρίχνουμε τη μελάσα και το golden strip.
- Ρίχνουμε το υπόλοιπο αλεύρι μέσα στοκ κάδο και ανακατεύουμε.
- Ψήνουμε για 10′ στους 180 βαθμούς!
- Χρωματίζουμε την ζαχαρόπαστα στα χρώματα που θέλουμε.
- Την ανοίγουμε σε ένα φύλλο 0,2εκ. περίπου χωριστά το κάθε χρώμα.
- Με τα ίδια κουπάτ που χρησιμοποιήσαμε για να φτιάξουμε τα μπισκοτάκια μας, κόβουμε και τη ζαχαρόπασταστα ίδια σχήματα με τα μπισκότα.
- Βουτάμε το πινέλο σε λίγο νεράκι και βρέχουμε ελαφρά το πίσω μέρος από κάθε κομμάτι ζαχαρόπαστας που έχουμε κόψει.
- Ενώνουμε την ζαχαρόπαστα με το μπισκότο, τοποθετώντας το κομμάτι της ζαχαρόπαστας ακριβώς επάνω στο μπισκότο.
- Στολίζουμε την ζαχαρόπαστα με διάφορα διακοσμητικά πιέζοντας τα ελαφρά με ένα ξυλάκι.
Notes
#Enjoy and follow Meli Soula
Το πιο “γλυκό” κανάλι στο YouTube είναι πλέον γεγονός.
Συνταγές, tips, συνεντεύξεις και εκπλήξεις πολλές που έχουν να κάνουν με τα γλυκά και όχι μόνο.
Ελάτε και εσείς στην παρέα μας κάνοντας subscribe στο κανάλι μας στο YouTube: MeliSoula.gr