Focaccia alla Genovese

Μία νόστιμη συνταγή από τον Γιώργο Κεσσόπουλο, Focaccia alla Genovese!!

Ο Γιώργος Κεσσόπουλος σπούδασε Οικονομικά στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, Θέατρο στο Studio Παράθλαση και Ζωγραφική στο εργαστήρι Γεωργιάδη. Γνωρίζει Αγγλικά , Ιταλικά , Γερμανικά. Η επαφή με την Ιταλική γλώσσα ήταν η αιτία για την μεγάλη αγάπη του σχετικά με την Ιταλική κουζίνα και τα Ιταλικά προϊόντα. Από το 2002 εργάζεται ως εκπαιδευτικός στην ιδιωτική εκπαίδευση.

 

Focaccia alla Genovese

Ingredients

  • 600 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 300 ml νερό
  • 40 ml ελαιόλαδο για τη ζύμη
  • 1 κ.σ. μέλι
  • 15 γρ. αλάτι για τη ζύμη
  • 1 φακελάκι ξερή μαγιά
  • Χοντρό αλάτι για πασπάλισμα
  • 100 ml ελαιόλαδο για το ταψί και την επιφάνεια της ζύμης
  • Ξερός ή Φρέσκος δενδρολίβανος για την επιφάνεια της ζύμης

Instructions

  • Διαλύουμε την μαγιά σε μια μικρή ποσότητα χλιαρού νερού (από τα 300ml) και στο υπόλοιπο νερό διαλύουμε το μέλι.
  • Στο μισό αλεύρι ανακατεύουμε τα 15 γρ. αλάτι και το νερό με το μέλι. Αδειάζουμε το υπόλοιπο αλεύρι και τέλος το νερό με τη μαγιά, ζυμώνοντας μια εύπλαστη μαλακή ζύμη.
  • Βάζουμε μια ποσότητα λαδιού στο ταψί μας και τοποθετούμε τη ζύμη, αλείφοντας την επιφάνεια της με λάδι. Τοποθετούμε τη ζύμη για 45 λεπτά στο φούρνο, όπου τον έχουμε προθερμάνει για λίγο στους 50 βαθμούς (ο φούρνος να είναι κλειστός όσο η ζύμη βρίσκεται μέσα).
  • Απλώνουμε τη ζύμη στο ταψί. Το χαρακτηριστικό της Focaccia alla Genovese είναι τα βαθουλώματα που δημιουργούμε στη ζύμη με τα δάχτυλα.
  • Πασπαλίζουμε με χοντρό αλάτι και δενδρολίβανο και αφήνουμε για άλλα 45 λεπτά στον προθερμασμένο φούρνο μας.
    Εναλλακτικά, μπορούμε να τοποθετήσουμε κομμένο κρεμμύδι ή ντοματίνια ή ελιές.
  • Ψεκάζουμε την επιφάνεια με ελαιόλαδο και κατόπιν με νερό.
  • Ψήνουμε στους 200 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά. Κατόπιν βγάζουμε τη ζύμη από το ταψί και την τοποθετούμε σε μια σχάρα για να μείνει τραγανή και στο κάτω μέρος της.

Notes

#Enjoy and follow Meli Soula 
Το πιο “γλυκό” κανάλι στο YouTube είναι πλέον γεγονός.
Συνταγές, tips, συνεντεύξεις και εκπλήξεις πολλές που έχουν να κάνουν με τα γλυκά και όχι μόνο.
Ελάτε και εσείς στην παρέα μας κάνοντας subscribe στο κανάλι μας στο YouTubeMeliSoula.gr
Course: Snack
Keyword: Focaccia, Σνακ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Recipe Rating




Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close
MeliSoula © Copyright 2021. All rights reserved.
Close